Ce vor bloggerii?

Au apus de mult vremurile in care bloggerii erau priviti ca niste retardati plini de cosuri care beau bere, mananca chipsuri si se masturbeaza in fata calculatorului, desi daca ma uit la unii dinozauri...

Anyway, bloggerii, in momentul de fata sunt considerati formatori de opinie si, imbucurator, sunt tratati ca atare.
In urma cu aproximativ o luna va spuneam ca sustin initiativa Corinei Iordache, Online Community Manager - Umbrela Verde si ResponsabilitateSociala.ro, care a coordonat un Raport de cercetare - Bilant al Responsabilitatii Sociale, si mi-am exprimat punctul de vedere despre initiativele de CSR din 2010, dar si asteptarile pe care le am pentru 2011, alaturi de alti 110 bloggeri.
Ei bine avem concluziile bilantului Responsabilitatii Sociale pe 2010 din care reiese si ce vor bloggerii.

Fara indoiala ca bloggerii vor sa faca bani din blogging si vor mult mai mult trafic pe blog insa intrebarea din raportul de cercetare s-a referit strict la ce anume isi doresc bloggerii de la companii in anul 2011.
37% dintre bloggeri isi doresc ca, in 2011, companiile sa investeasca mai mult in educatie si sprijinirea tinerilor talentati, 32% vor ca investitiile companiilor sa fie legate de protectia mediului, in timp ce 28% dintre bloggeri isi doresc ca investitiile companiilor sa stimuleze comportamentul civic.

Din acelasi raport de cercetare reiese si faptul ca doar 7% dintre bloggerii considera ca investitiile companiilor ar trebui sa sustina cultura.

Una peste alta, este imbucurator ca opinia bloggerului conteaza; alt aspect pozitiv este si acela ca se simte o nevoie majora de educatie, de protejare a mediului si de cultivare a comportamentului civic in Romania.
De asemenea, imi place sa cred ca, desi doar 7% dintre bloggeri considera ca investitiile companiilor ar trebui sa sustina cultura in 2011, mult mai multi si-ar dori ca spatiul cultural romanesc sa exceleze.
Pe nasturi. Pe castane! Pe firimituri...

5 comentarii:

Anonim spunea...

cum le spui tu pe șleau de parcă ai fi zoso`ul sibiului.
de fapt ești o combinație mișto de zoso-badea-piticu-cabral-chinezu si alti bloggeri tari. păcat că ești cam încrezut.

lili spunea...

interesant articol.multumesc

razvanserbu spunea...

si pe ce bloggeri au intrebat? pe cei din fruntea topurilor de audienta?

kolector spunea...

Uite ca o companie privata tocmai a investit juma' de milion de euro in firimiturile culturii romane, de-alde Emil Cioran. Ca sa-i apuce culmile disperarii pe cei 7% dintre bloggerii care stiu ce se importa, nu si ce importa.

Corina Iordache spunea...

@razvanserbu: Invitatia a fost deschisa tuturor bloggerilor :) Nu am tinut cont de notorietatea blogurilor. Poti vedea asta chiar in pagina cu lista celor careu au raspuns: http://www.responsabilitatesociala.ro/dialoguri/bilantul-responsabilitatii-sociale-pe-2010.html

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur