A fi sau a nu fi: civilizat? Asta-i realitatea!

Am facut si eu cateva concedii in occident si am pretentia ca stiu cu ce se mananca civilizatia. Big deal!

Acum ca am scos capul din carapace, odata ce am gustat din ambrozia bunului simt si am constatat ca la altii se poate (fara a intelege de ce nu se va putea si la noi), va marturisesc ca de fiecare data cand m-am intors pe plaiurile mioritice am gustat gustul de cacat pe care-l simt, probabil, turistii straini cand ne viziteaza tara.
Asta nu i se datoreaza nimicniciei guvernului, staturii lui Boc sau neghiobiei mascariciului s(t)atului.

In urma cu cateva zile am avut preocupari demne de orice turist autentic al minunatei citadele: cateva ore la teatru, nitel la plimbare pe corso si aleile din parc dupa care am zabovit oleaca-ntr-o pivnita cu iz (a se intelege mireasma) de club.
In pofida faptului ca, chiar avem, un oras deosebit si frumos, in pofida faptului ca foarte multi concitadini depun eforturi considerabile ca Sibiul sa-si merite din plin titulatura de capitala culturala sau capitala a bunelor maniere, in lipsa bunului simt orice eforturi sunt zadarnicite: gunoiul menajer se lasa la intrarea in parc, entuziasmul suporterilor cretinoizi e mazgalit cu litere de-o schioapa pe cladiri (ne)renovate, bancile din parcuri sunt smulse din pamant inainte sau dupa ce sunt vandalizate cosurile stradale de gunoi sau alte obiecte de mobilier stradal.

Ne meritam soarta, cu rusine si fara comentarii?!






3 comentarii:

Unknown spunea...

De acord cu tine. Am vizitat si eu acum ceva ani Sibiul si mi s-a parut sincer un oras curatel. Ar trebui sa vii sa vizitezi Tulcea...atunci sa fii revoltat! Numai bine!

Ciprian D. spunea...

Am vizitat de mai multe ori Tulcea, acum cativa ani.
Imi amintesc de Casa de Cultura de pe faleza lasata in paragina, si de parcurile cu look comunist :)
Mi-a placut insa faptul ca librariile erau la tot pasul :)

Sunt revoltat deoarece nu inteleg ratiunea pentru care un cos de gunoi stradal nu numai ca nu e folosit ca atare ci este si distrus.
As putea da cate un exemplu pe zi de proasta educatie, iresponsabilitate civica ori alte "viciosenii" cu certitudinea ca zilele anului sunt neindestulatoare.

Rochii elegante spunea...

Sa vedeti si in alte orase, Bucuresti de exemplu, trebuie paza in percuri sa nu smulga florile si sa nu fure cosurile de gunoi si multe altele...chiar nu stiu de ce unii nu pot lasa totul aranjat si sa priveasca cu admiratie schimbarile in bine.

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur