Turist in tara mea – Romania!

Am avut si eu ca tot romanul o luna de vacanta, ma rog, jumatate de concediu, cealalta jumatate dupa ce cad frunzele.
Ca tot romanul aveam si noi – rezervate - bilete pe litoral. Ieftine monser, pana in 500 Ron, chilipir sindicalist, probabil in niste conditii insalubre, dar n-are a face.

Am renuntat la chilipir si am ales sa facem parte si anul acesta din stafful de voluntari de la FITS. Mai mult, am avut deosebita placere sa fim gazdele bunului prieten, de acum, Yuichi, venit alaturi de alti oameni deosebiti taman din Japonia pentru a fi in mijlocul Festivalului International de Teatru de la Sibiu.

Odata terminat festivalul, impreuna cu prietenii nostri Yuichi si Emi am colindat tara, atat cat ne-a permis timpul, pentru a revedea unele locuri deosebite, in timp ce altor locuri le-am trecut pentru prima data pragul.
Dincolo de amintirile frumoase, clipele minunate petrecute impreuna si alte asemenea lucruri minunate as mai adauga ca am constatat ca nu este atat de greu sa circuli regulamentar pe soselele patriei noastre, respectand cu strictete toate regulile de circulatie. Imi este dat adesea sa aud cum ca daca respecti regulile rutiere iti creste barba la volan.
Dupa ce am parcurs mult peste o mie de kilometri pot afirma ca din punctul meu de vedere este un „mith busted”.
Se poate! insa mai avem multe de invatat, si din ograda proprie dar mai ales din ograzile altora.

Am facut foarte multe fotografii insa cu siguranta ca nu au nici o relevanta pentru cei care nu cunosc povestea, si este o poveste lunga.

Ceea ce vroiam sa spun inca de la inceput este faptul ca avem o tara minunata. Este adevarat ca uneori calitatea concetatenilor lasa de dorit insa soarele straluceste la fel de puternic chiar daca este mascat de nori efemeri.

De cele mai multe ori alegem sa ne petrecem timpul destinat relaxarii departe de casa, insa fara sa cunoastem toate ungherele propriului camin.
Nu spun ca este rau intr-un fel sau bine in alt fel. Probabil cealalta jumatate a concediului o vom petrece la Polul Nord, sau la Polul Sud, de ce nu?
M-am gasit acum sa fac pe lupul moralizator...

Cred ca cel mai important este sa avem puterea sa distingem frumosul de kitchios, sa nu cadem in capcana de a ne scarbi de orice urma de praf si sa punem la naftalina fitele ipocrite de snobi autentici...

5 comentarii:

Mihaela Petrescu spunea...

Gigel , nu te supara, dar in Romania e boierie cu concediile. O luna de concediu e minunat !

Ciprian D. spunea...

Daca ar fi toti ca Gigel...
Eu beneficiez asa de un tratament preferential. Just kiddin! Dupa munca si rasplata!

DOAR NOI spunea...

Da... avem o tara frumoasa. Merita vizitata, la pas daca se paote sau cu bicicleta.
Doua luni de concediu pe an... boierie curata.
Toate bune si numai bine!

Nicolae Anca spunea...

Cum spuneam... Yuichi! Pacat ca intelegerea in engleza era putin mai complicata, insa e un samurai de baza! ;)

tudor CeMerita.ro spunea...

romania e foarte frumoasa...intr-adevar... peisajele, natura si poate frumuseti arhitecturale. ... pacat ca-i locuita totusi.

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur