Subsemnatul Ciprian Draghici...la politie!


...adica am ajuns la Sectia 1 Politie in vederea scrierii unei plangeri impotriva patronului gogoseriei situata pe strada George Baritiu nr 40, Brasov.

In pofida faptului ca ne asteptam ca insasi reprezentantii autoritatii publice sa il retina pe patronul gogoseriei in vederea sanctionarii, conform legii, pentru faptele de care s-a facut vinovat, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea linistii publice precum si ultaj deosebit de grav, am ramas perplex cand la iesirea din gogoserie reprezentantii legii erau mai impaciuitori decat un popa.

La sediul politiei am fost rugat sa mai explic inca o data motivul pentru care am apelat serviciul de urgenta 112. Stupoare! Fireste ca am explicat de cate ori a fost nevoie si mi-am sustinut dreptul de a face plangere, motivul actiunii mele fiind efectul simtului civic foarte dezvoltat.

Empirici din fire, reprezentantii legii mi-au aratat respectul cuvenit dictandu-mi preambulul declaratiei. Nu m-am simtit ofensat, desi ar fi trebuit, in virtutea tidulelor lucioase dobandite in cursul efemerei mele vieti conform carora detin abilitatea de a ma exprima liber.
Dupa ce mi-am scris numele si am explicat sensul existentei mele in aceasta societate am fost intrerupt de ceea ce parea ofiterul de serviciu al Sectiei 1 Politie care a continuat eforturile colegilor sai de a ma determina sa renunt la plangere...si a reusit!
In doua cuvinte mi-a explicat cum merg lucrurile in tara asta; mi-a explicat ca e mai cuminte sa i se intocmeasca, in fata mea, un proces verbal de contraventie patronului gogoseriei prin care i se va aplica o amenda...modica, adica atat de modica incat ar plati-o oricine fara sa scrasneasca, deoarece daca amenda ar fi pe masura faptelor, adica daca cuantumul amenznii ar fi maxim, cel mai probabil patronul ar face contestatie. Apoi mi s-a explicat cum sta treaba cu contestatiile in tara asta, si anume cum ca judecatorii trateaza astfel de actiuni drept gainarii, si cum ca dau dovada de multa clementa in fata celor care se afla la prima abatere.
Carevasazica, pe scurt, patronul gogoseriei s-ar fi putut alege doar cu un avertisment.

Ei bine, in acele momente am simtit un gust ciudat in gura: de gogosi. Era atat de puternic incat ma simteam satul de gogosi. M-am simtit usurat ca nu a trebuit sa si platesc pentru ele.

Ca si cand nu eram destul de buimacit de cum au decurs lucrurile pana atunci mi-a mai fost dat sa vad un lucru inexplicabil. Desi renuntasem la ideea plangerii un jandarm, in charge, m-a rugar sa scriu totusi declaratia pentru sinele sau liric. Basca, desi aveam un martor, cetatean brasovean care s-a nimerit de fata la tot scandalul si datorita unui simt civic la fel de dezvoltat in momentul sosirii fortelor de ordine in fata gogoseriei s-a prezentat si s-a oferit drept martor, unul din prietenii mei care m-au insotit la sectie a fost recrutat drept martor. Netam-nesam! In zadar a incercat sa explice ca nu era de fata in momentul izbucnirii divergentelor intre subsemnatul si patronul gogoseriei caci declaratia a dat-o....dupa dictare: „Las` ca-ti spui io ce sa scrii”...si-a rezultat o chestie inepta si agramata.

In final am multumit fiecarui reprezentant al legii pentru tot ajutorul pe care mi l-au acordat si mi-am cerut scuze daca i-am retinut din activitate cu un asemenea fleac.

Ma simteam vinovat! Pe strada George Baritiu nr. 40 patronul gogoseriei facea in continuare gogosi, probabil intr-o stare mai avansata de ebrietate. Fara halat, fara boneta si apoi le vindea cu mainile murdare oricarui turist sau brasovean pofticios.
Mai mult, orice femeie, copil sau persoana in varsta ar fi avut pofta de gogosi erau expusi riscului de a fi agresati verbal sau fizic.
Aceasta a fost ratiunea pentru care am insistat ca patronul gogoseriei sa fie tras la raspundere.

11 comentarii:

Ada Angharad spunea...

Si ce sperai Gigele, sa -i faca pitecantropului dosar fiindca a dat in politist? Iaca na. Traim in tara in care si un gogoser daca are bani, isi bate joc de "fortele de ordine si reprezentantii legii" O fi avand spate tare.

Anonim spunea...

Aplicarea legii in Romania este la nivelul de vis sau dorinta.

Si eu am avut zilele trecute o problema si nici macar nu am gasit unde as putea face reclamatia (pt o chestie online)!

Athe spunea...

Gogoşeria încă mai funcţionează, culmea, non stop. Da' nu m-am uitat cine vinde. Mă apucă brusc greaţa când trec pe acolo.

Ada Angharad spunea...

@Athe, puteam pune pariu ca nu pateste nika boul ala. Singurul lucru pe care il pot/putem face e sa ii boicotam afacerea si sa il facem de kk peste tot.

Scandal cu gogoşi prin Braşov spunea...

"Povestea pe scurt: Ciprian Drăghici, omul de la Gigelitatea, vine la Braşov, vrea să mănânce gogoşi. Supărat că e servit de un ...."

Bătut în centrul Braşovului pentru nişte gogoşi spunea...

"În urmă cu câteva zile, un turist aflat la Braşov a fost agresat de patronul unei gogoşerii din centrul oraşului. Turistul a fost ...."

Batut in centru Brasovului pentru niste gogosi!

Tudor St. Popa spunea...

deci nu ai depus plangere si, prin urmare, data viitoare va fi considerat tot la prima abatere (deci judecatorii il vor da dovada de multa clementa... bineinteles, daca urmatorul patit va depune plangere).

Ciprian D. spunea...

In cele din urma am depus o plangere; am dat o declaratie care a ramas la jandarmul plutonier care l-a sanctionat cu amenda de 300 Ron. Ce a facut cu ea nu stiu insa a repetat de cateva ori ca intr-o saptamana ii va inchide gogoserie. Eu am crezut! Duh!!!!!

In alta ordine de idei, in cursul acestei saptamani am adresat mai multe plangeri de la opc la C.L., de la sanepid la biroul primarului, C.I.p.T. adica si unde trebuia si unde nu trebuia. In plus am trimis cate un email tuturor ziarelor brasovene, bloggerilor, twiteristilor. Trimiteam si inspectoratului scolar daca nu era vacanta. N-am trimis insa la serviciul care se ocupa cu salubrizarea in Brasov si regret amarnic, deoarece gunoiul acela care se da drept patron de gogoserie isi desfasoare activitatea in voie, nestingherit.
Am primit un raspuns din partea autoritatilor carora le-am semnalat incidentul. Va urma, e hilar!

Geocer spunea...

Prietene, mai bine ai fi baut o bere decat sa vrei sa mananci gogosi.

Sabin G. spunea...

Salut,
Te rog sa imi dai un mail cu id-ul tai si nr de telefon, ma intereseaza sa vb :)
Have fun!

cibinensis spunea...

Ca lucrator modest in comertul capitalist de ne stat degeaba as propune ca o metoda inafilibila impotriva acestor dementi ajunsi in culmea grandorii favorizate de tarorii lor de la centru si anume boicotarea prin necumpararea de gogosi. Daca romanii nu ar mai cumpara si ar trece pe langa acea cocina ignorand-o ar fi un pas decisiv.
Cu acordul autorului mi-as permite sa republic textul si poza amintind sursa binenteles.

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur