Basescu pentru o zi!


Daca as fi Traian Basescu, pentru o zi, as incerca sa inteleg ce cauta baiatul ala racit cobza printre demonstranti! Si daca as fi Basescu as da ordin sa fie arestate toate persoanele racite, cobza, sub acuzatia de incercare cu premeditare de a raspandi raceala, de tip cobza, maselor manifestante.

Daca as fi Basescu pentru o zi...as citi Dex-ul; as insista sa inteleg si sa imi insusesc cateva cuvinte definitorii ale statului roman: democratie, saracie, coruptie, etc. 
Apoi as incerca sa inteleg intelesurile semantice ale expresiilor: afacerile fratelui presedintelui, servilismul lui Boc, nesimtirea Elenei Udrea, etc.

Primul lucru pe care l-as face daca as fi presedintele Romaniei, in persoana lui Traian Basescu, ar fi sa inteleg de ce romanii isi cauta presedinte. O vorba din popor spune ca daca iti spune unu ca esti prost, iti spune si al doilea, apoi nu mai astepti sa iti spuna si al treilea. In cazul in care nu unu sau doi ci marea majoritate iti spun acelasi lucru...

Daca as fi Basescu pentru o zi, as face o baie in multimea din Piata Universitatii. As demonstra astfel ca nu am fost, nu sunt si nu voi fi niciodata un populist. Dar inainte de asta m-as spovedi si impartasi.

Daca as fi Basescu pentru o zi, as invita toti romanii in strada. Sa demonstreze dar sa o faca civilizat. I-as invita sa demonstreze in liniste. I-as invita sa nu mai urle caci situatia precara a Romaniei este atat de evidenta incat primul cuvant pe care il rostesc bebelusii nu mai este ma-ma, ci cri-za.

Daca as fi Traian Basescu pentru o zi m-as imbata crita si as demisiona. Apoi, a doua zi, as tine o conferinta de presa in care as spune ca am fost fortat sa fac acest gest de solidaritate si ca actiunea mea nu denota nici pe departe faptul ca am gresit, mult, in anii de mandat.

2 comentarii:

vala spunea...

baiatul cu pricina era un virtuoz al cobzei si milita pentru un anume tip de cobza

Carmen spunea...

sau a fost platit ca sa protesteze ?

intr-o alta ordine de idei, ziua ta ca si T Basescu reprezinta probabil cel mai teribil cosmar pe care l-ar putea avea domnul Presedinte.

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur