Adela – frizeria nambăr uan din taun!

Luna de luna imi face o deosebita placere sa-mi aranjez capatana, implicit sa las o duduie – de preferinta de profesie – sa faca misto de podoaba mea capilara. Cam asta se intampla, de fiecare data, desi ma tund in acelasi salon Adela de pe Milea.

Astazi mi-am facut curaj de dimineata si cum a trecut de noua fix am calcat pragul salonului. M-au intampinat doua frizerite ce-si „faceau parul” tolanite pe cate-un scaun profesional de frizerie. De dupa tejgheaua de langa usa rasarii casierita care ma ademenii cu un „urmeaza-ma” in timp ce-si stergea de pe buze urmele unui sandwish. Am inghitit in sec intrebandu-ma-n gand cu ce-am gresit de trebuie sa fiu tuns taman de duduia de dupa tejghea. Imbarbatat de ideea ca stie ce face am urcat la mezanin. Partea mea dorsala a ocupat supusa locul indicat de unul dintre degetele ei in lipsa altei politeti verbale. As minti sa spun ca nu eram incordat. In sfarsit, m-a intrebat: „Cum sa fie?”. „Hmm...inganai eu, in lateral pierdut, scurt dar pierdut, de sus chiar putin, favoritii subtiati si bretonul e bine asa, ma fastacii eu la sfarsit, rusinat de inceputul de chelie!”

Dupa ce zise: „Perfect!” incepu sa implante in capul meu masina de tuns din toate unghiurile, haotic as spune, lipsindu-ma de favoriti, breton...par...in general. Aproape de sfarsit intentiona sa ma rada pe gat cu o lama folosita si cu toate ca eram inca in stare de soc am schitat un refuz prin agitarea degetelor combinate cu un rictus. In cele din urma am fost periat cu un pamatuf imbibat cu pudra pentru bebelusi, DALIN daca nu ma insel, concomitent cu un „GATA!” strigat la ureche.
Aveam lacrimi in ochi cand am schitat un „multumesc” privindu-ma cat de ridicol m-am lasat tuns pentru 15 lei, fara bacsis.

Cu toate acestea, si luna viitoare ma voi tunde in acelasi salon Adela, colt cu Milea. Fac asta deja de trei patru ani, insa niciodata nu am fost tuns de doua ori de aceiasi frizerita!

9 comentarii:

Mihaela Petrescu spunea...

Nu te supara: i-ai dat pina la urma bacsis , ca nu rezulta!
Parerea mea e ca ai iesit mult mai bine decit daca tabara Basescu pe tine ca pe oaia din comuna Na belea, am uitat numele comunei cu obicei strabun de care nu auzisem inca.
Sa-ti fie de bine, conasule!

Ciprian D. spunea...

Nu, bacsis nu i-am dat; m-am simtit indreptatit sa ii cer eu bani ca am lasat-o sa exerseze pe stuful meu.

Apropos...in zilele ce urmeaza va povestesc de ce - de-o luna - am fost si inca mai sunt urmarit de SRI.

Mihaela Petrescu spunea...

Mi-ai dat o idee! Am sa povestesc cum am sosit cu escorta in Romania in 1985.Dar, apres vous !

Liliana spunea...

Se pare ca obiceiurile de trista amintire bantuie si prin urbea lui Nenea Iancu: acum cativa ani s-a mutat la noi in bloc o doamna, pensionara. "Colectivul de redactie" al blocului a si dat cu zvonul: a fost frizerita! In Bucuresti! Sotul meu a zis ca a picat madam taman bine in bloc si, dupa ce am socializat ceva vreme pe banca "colectivului de redactie" am poftit-o sa isi arate talentele pe ce a mai ramas din pretioasa podoaba capilara a consortului. A venit la noi intr-un halat alb scrobit, cu o gentuta dichisita cu ce ii trebuia pentru tuns, ce sa mai, ca o profesionista! Nu spun ca o ora am stat la cafele sa ne spuna cate capatani de soldati si generali i-au trecut ei prin mana, frizeria unde lucrase fiind vis-a-vis de o unitate militara. Incepusem deja sa ridic din sprancene...intr-un final eroic si glorios s-a apucat de treaba. Si cum uitase acasa pulverizatorul de apa, nici una nici doua se repede in bucatarie, ia buretele de vase si fleosc! Direct pe ceafa consortului! Am inlemnit...iar ea, cu nonsalanta: lasa draga, ce crezi ca la frizerie stiau aia cu ce ii ud pe par?? Asa ca...no comment!!!!

Neamtu' spunea...

Aveam o frizerita preferata, odata. Bruneta, focoasa, buze senzuale, sani mari. Mergeam lunar sa ma tunda. Daca ma tundea bine? Cui ii pasa??

Lucian spunea...

o singura data m-am tuns acolo si respectiva a vrut sa-mi bage capul in chiuveta sa ma spele pe par. n-ar fi fost o problema prea mare dar vroia sa-mi bag toata fata in chiuveta ei. n-am mai calcat pe acolo

Ciprian D. spunea...

Super tare! :) Oricum toate-s la fel...

liviu amza(nadie) spunea...

de mai daca nu ai prietena sau sotie sa te tunda ea.sau parintii. :)) ce daca iese rau tunde de tot dupa aia.da ii zici de la inceput souvaje.si daca nu-ti place nu-i platesti nimic.sotiei ii platesti seara in dormitor sau ziua pe unde aluci. :D las' ca te descurci tu.cind esti pretentios...........e cam greu.da cind vrei tunsoare simpla o faci si singur.de tu vrei sa artati ca ariciu. :) e treaba ta nu ma bag.gusturile nu se discuta.

Ciprian D. spunea...

Niciodata nu mi-am dorit X5, nu stiu ce vila sau te miri ce alte extravagante. Apreciez alte valori printre care si luxul de a fi tuns intr-un salon. Deh...sechelele copilariei! Copil fiind, parintii mei mi-au asigurat extra-confortul de a fi tuns la domiciliu de o super-frizerita. Cred ca de acolo mi se trage, caci acum nu mai sunt copil (cel putin asa imi place sa cred).

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur