Edilitatea isi bate joc de banii publici - dominatia johanisciana!

Acesta ar fi indemnul meu! Daca nu o facem noi, putem sta fara nici o grija caci o vor face ei, (in)competentii din administratia publica locala care nu dau nici un fas pe bunurile achizitionate din banii publici. Ca de pilda, cosurile stradale de gunoi.
Citeam intr-un comunicat al edilitatii sale, her tovarasul Johanis, ca primaria a scos din buzunar acum doua luni cca 45 de mii lei fara tva pentru a reamenaja mobilierul stradal si cosurile de gunoi stradal existente.
In Sibiu, cosurile de gunoi stradal reprezinta o afacere grozava, deoarece primarul Sibiului, somitatea sa her Johannis, le schimba dupa cum i se scoala pe chelie, chiar daca nu are...chelie. Data fiind criza nu sunt nici foarte multi bani la bugetul local insa cine se pune cu mofturile edilului sef?

Intr-o stire din 13 noiembrie 2008 aflam de pe sibianul ca primaria a achizitionat 450 de cosuri de gunoi metalice, iar valoarea contractului a fost de aproximativ 260.000 de lei, cu TVA. Matematica primara indica faptul ca edilitatea a platit pentru achiziţionarea şi montarea fiecărui coş de gunoi, 577 de lei.
Hmm...daca impozitul mediu pentru un apartament cu doua camere este cca 80 lei rezulta ca sapte concitadini au contribuit pentru a ne bucura cu totii in centrul istoric de un cos de gunoi metalic.

Ei bine, dupa cum se vede din imagine (strada Filarmonicii), eforturile a cel putin sapte contribuabili au fost in zadar.

Daca acum se vor achizitiona inca 300 de cosuri de gunoi, conform aceleiasi matematici simple, peste doua mii de sibieni au platit, sau vor plati, impozitul degeaba. Cosurile de gunoi vor avea soarta celui de mai sus, sau vor fi aruncate naibi in functie de chelia tovarasului Johannis, caci se pare ca toamna asta nu se mai poarta cosurile metalice ci cele din lemn.

Cert e un singur lucru: vorba aceea "ori esti prost ori esti sas!" nu are aplicatibilitate pe timpul dominatiei, pardon domniei, Johannis-ciene!

8 comentarii:

Unknown spunea...

gigele, stai linistit, ca impozitul pe o casa intr-un cartier marginas unde nu ai asfalt si canalizare, ajunge la 1000 de lei ... deci inca sunt bani ;)

Ciprian D. spunea...

:)) acum sunt linistit! Propun sa-l mai mandatam pe inca patru ani...

Adrian spunea...

traim in frumoasa noastra tara....

Anonim spunea...

Daca or fi pe bani iuropeni?

Ciprian D. spunea...

@Adrian
Traim in frumoasa noastra tara...iar singurul drept pe care inca il mai avem este acela de a trai.

Ciprian D. spunea...

@razvanserbu
Putem spune si asa, ca locuitori ai Capitalei Europene Culturale. Iuropenii suntem noi....

aventoro spunea...

Gigel: eu nu inteleg mentalitatea asta romaneasca (si nu vreau sa jignasc) dar primarul vostru chiar a facut multe chestii in Sibiu. Cand am fost pe acolo anul trecut m-am simtit ca la Viena, probabil fiindca m-am plimbat doar prin centru.

Sa mergi prin alte localitati si sa vezi ce dezastru e, chiar si in Bucuresti.

Ciprian D. spunea...

@Sergiu
Bugetul Sibiului, in afara de anul 2007, nu a fost, nu este si nu va fi mai mare decat bugetul altor judete din tara.
Ceea ce s-a facut nu s-a facut din banii primarului ci din indexarea impozitelor si taxelor locale, sau mai rau din bani luati cu imprumut, credite pentru care sibianul de rand va plati cu varf si indesat.
Ratiunea, pentru care a inflorit orasul pe carca concitadinilor, a fost aceea de a-si menaja afacerile cu imobilele extrem de valoroase revendicate de...catolici. Basca alte afaceri de care nu e interesat nimeni care admira grozavul pavaj, sau fantanele arteziene.
E scumpa viata la Sibiu dar avem un oras frumos, nu departe de zicala "pe afara vopsit gardul, inauntru leopardul".
De pilda, peste tot au scazut preturile apartamentelor si a chiriilor insa in Sibiu abia daca simti izul reducerilor.
Toate astea, sau eu alaturi de altii care ne bagam nasul in treburile edilitatii....suntem nebuni.

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur