Eitetsu Hayashi vs arestarea unui prim-procuror!

Eitetsu Hayashi a sosit in Sibiu pentru a sustine un concert extraordinar alaturi de Filarmonica George Enescu maine seara.
Desi am mai facut-o va marturisesc din nou ca sunt fascinat de profesionalismul si disciplina personala a fiecarui artist nipon pe care l-am cunoscut. Fascinat si coplesit!

Daca am vrea am avea multe de invatat de la ei. De pilda am putea invata sa ne respectam angajamentele si sa evitam a lasa pe cineva cu ochii-n soare...
Astazi la ora 12:00 a fost programata o repetitie, in exclusivitate pentru presa sibiana, cu Eitetsu Hayashi fara Filarmonica George Enescu care urmeaza sa soseasca abia maine. Stupoare!

S-a facut 12:00, ora 12:15, ba chiar 12:30 si presa se lasa asteptata. Dupa lunga asteptare, a fost apelata insa au raspuns doar o parte. Nu pentru a se scuza ci pentru a spune in doi peri ca se afla la o chestie mega-importanta, de super actualitate: Florin Apostu, prim-procuror si-un sereist taman fusesera arestati. No comment!

In pofida lipsei de scrupule a gaozarilor din preasa artistul tot artist a fost: s-a pregatit de repetitie si a sustinut un mini-concert doar pentru noi, cei care am pus umarul pentru ca maine seara sa fie totul gata.


Degeaba v-as spune ca tobele lui Eitetsu Hayashi suna ne-mai-auzit de spectaculos sau ca cea mai mare toba are diametrul peste 1,5 m si cantareste cateva sute de kg si e facuta dintr-o singura bucata de ulm japonez caci daca nu o veti auzi si vedea maine seara...nu veti sti niciodata ce ati pierdut.


11 comentarii:

Calin Blaga spunea...

Aici cred ca problema nu e la ziaristi ci la patronatul de presa. Cum pot eu, singurul angajat sa ma rup in 3 locuri simultan? Si situatia de care vb e in toata presa locala mai putin Tribuna unde sunt 20 de angajati dar aia stau doar la birou sau smenuri. Din muzica nu le iese nimic. Plus ca azi le tataie fundul ca patronul lor a fost si el ieri la audieri la DNA... Problema e ca si in presa nu mai sunt bani pt a anagja oameni. Si de altfel intr-un judet cu populatia ca a noastra un cotidian si un saptamanal ar fi suficient. Restul sunt pierdere de bani si oameni

Site Brasov spunea...

Doriti ca blogul dumneavoastra sa arate altfel? Doriti sa nu mai pierdeti datele de pe blog fara a le mai putea recupera, vreti sa treceti la un domeniu la comanda si sa aveti mai multi cititori sau vreti sa faceti bani din reclama?
Echipa Site Brasov va poate oferi toate acestea cu preturi incepand de la 99 RON.


E-mail: site_brasov@yahoo.com

Ciprian D. spunea...

Ai dreptate, din cultura nu iese bani iar romanii, in speta sibienii, mananca circul pe pita.

Sunt in Sibiu cateva ziare care au cel putin un om pentru cultura; am invatat, nu stiu din experienta, ca jurnalismul adevarat se face pe teren insa atat timp cat o cropuiala se poate face (si) din redactie...la ce bun sa-si mai mute cineva fundul?

Ciprian D. spunea...

@ Site Brasov
Mie-mi place cum arata blogul meu si nu ma plang ca nu fac bani cu el; sunt deschis insa la ofertele gratis ;)

Calin Blaga spunea...

@Ciprian - oameni pe cultura mai are doar Tribuna. Nimeni altcineva din media (ziare, radio, Tv, online). Se poarta mai nou oamenii buni la toate. Cand merg pe teren ne vedem aceleasi fete de ziaristi si la chestii politice si sociale si medicale si culturale si si si... Nu este normal! Pana la urma si ziaristii sunt oameni. Plus ca cerintele patronatului nu sunt culturale. Oricum cand imi voi scrie memoriile...adica in curand!... voi explica situatia de facto a presei sibiene. Asta si legal de stenogramele lui Vantu si Voiculescu. Citeste-le si schimba Vantu cu Carabulea (sic!) sau orice patron local de presa. Si vei intelege (pastrand scara normal)

Ciprian D. spunea...

erata: *nu ies bani :D deh, viteza

Ciprian D. spunea...

Categoric, inteleg. Sunt curios daca isi va gasi alt sponsor Tribuna dupa ce pica Carabulea :)) sau raman toti in cct :D

Anonim spunea...

și, ia spune, măi bărbuță, de ce sunt eu cretin pentru că nu am fost acolo? doar pentru că nu am avut timp să dau și eu o limbă, ca tine, pentru a primi o invitație? repetiția la care ai fost tu și nu a fost presa înjurată de tine a fost un eveniment de promovare la fel ca oricare altul, unde naiba scrie că e musai să fiu prezent? unde mai scrie că sunt cretin dacă nu particip la un eveniment cultural, chiar dacă e de bună calitate? cu ce coaie te apuci tu să beștelești pe toți din presă doar pentru că nu au promovat după cum vrei tu un eveniment la care ai primit inviație pentru promovare? știi când ai dreptul să comentezi? când o să îți cumperi singur bilet. traian

Replica presei sibiene spunea...

"...din ce spui tu reiese ca bestelirea presei denota a spune adevarul, si anume ca nu exista presa sibiana ci fitiuci cu continut de can-can, spre deliciul unei societati ignorante...."

Ada Angharad spunea...

Traian, nu te-a facut nimeni cretin doar pentru ca nu ai fost acolo.Si eu as inebuni de plictis sa merg la o conferinta pe teme care ma lasa rece.
Dar e trist. Eitetsu nu e un Guta -de maimuta fara valoare (desi daca era Guta, pun prinsoare ca venea toata presa), ci cel mai bun solist de taiko la ora actuala. E trist ca el si-a programat ceva extra si nu apare nimeni...nici macar de complezenta. Inteleg ca nu sunt oameni destui in presa. Insa punctul negru cu N mare ramane.

In ceea ce priveste limbile aplicate,invitatiile si promovarile, gresesti enorm. Nu trebuie sa fi platit sa faci ceva sau ca sa te intereseze cultura.

Dreptul de a comenta nu are nimic de a face cu pretul platit pe bilet. Daca ar fi asa, Traian, care -cred -ca -lucrezi -in- presa -de -te -agiti- asa, nu ai mai avea dreptul sa vorbesti despre nimic.

Calin Blaga spunea...

Stii ce ma enerveaza pe mine? Ca nu am destui oameni pe langa mine sa fim peste tot... In schimb altii au 20 de angajati la un ziar cotidian local si aia sunt majoritate ain birou la cafele. Unii alearga peste tot sa prinda o stire pentru cotidian, vezi Adevarul de Seara, altii fug dupa anchete la saptamanal vezi Turnul Sfatului, altii, ca noi la Sibiu 100% cautam reportaje, portrete, interviuri si mici anchete. Iar altii stau si primesc stiri si bani... a se citi Tribuna. Problema tine de patronat, de piata media, de PR slab facut adesea. E un cumul de factori.
Cat priveste PRul de la Filarmonica e slabut. Altii reusesc cu bani mai putini sa mediatizeze, dar ies din birou, dau telefoane. Ziaristii fiind putini si mai interesati de altele trebuie atrasi spre astfel de evenimente.
Cunosc persoane pe PR la institutii care nu dau niciun comunicat de presa sau il dua cu o zi inainte de eveniment uitand ca sunt si saptamanale, sau ca oamenii au si alte evenimente pe agenda.

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur