As minti daca nu as marturisi ca m-a preocupat aceasta intrebare dupa ce am primit invitatia la TEDx Sibiu. Surprinderea mea a fost sa constat odata ajuns acolo ca ma pot identifica foarte usor cu ceilalti participanti la conferinta intrucat multi dintre ei erau un fel de suporteri ai speakerilor. Asadar nu trebuia decat sa imi aleg galeria insa am preferat sa stau intr-un colt pentru a putea surprinde reactiile fiecaruia in timpul speach-urilor.
In acest sens, pe parcursul celor sase ore cat a durat conferinta, am avut de mai multe ori certitudinea ca speach-urile speakerilor s-au lovit de cele mai multe ori de un zid, al audientei, in pofida eforturilor organizatorilor de a imbogati si dezvolta mentalitatea comunitatii prin efectul de contagiune.
Raspunsul preocuparii mele initiale a devenit certitudine in urma unui simplu exercitiu de comunicare, care sta la baza efectului de contagiune.
Am scris pe un fond gri "Sunt activ in blogosfera sibiana" si am transmis mesajul tuturor celor care au avut activitate pe blog in 24 de ore. In acest exercitiu cei vizati au fost cei care au scris intamplator in acele 24 de ore desi periodicitatea postarilor era scazuta sau foarte scazuta. In tot acest exercitiu am constatat ca oricine poate deveni influentator atat timp cat se lasa angrenat intr-un proces de comunicare, in speta intr-unul online.
Acest lucru este extraordinar de constructiv si le multumesc tuturor pentru feedback.
4 comentarii:
un halloween cutremurator:))
Ce-i ala efect de contagiune? N-am auzit de el.
De halloween am mancat prajitura ingrozitoare: cacalici (din budinca) cu noroi (din pandispan) si pietre (adica cereale). am gasit si-un vierme (haribo) :P
Yummmiiiiiiii
Efectul de contagiune se refera la comunicarea rapida si raspandirea prin influentatori a unor idei, doctrine, etc :)
Trimiteți un comentariu