Darul meu pentru Craciunul lor!

"În cadrul proiectului ,,Darul meu pentru Crăciunul lor’’ fiecare blogger (autor al unui jurnal online) va face o activitate din care va dona 50 de lei pentru cumpărarea cadourilor, însă sunt aşteptaţi şi ceilalţi sibieni să contribuie cu bani, jucării, dulciuri, rechizite, alimente neperisabile sau hăinuţe.

25 de copii din Sibiu cu vârste cuprinse între 7 şi 15 ani care provin din familii defavorizate, ar putea avea un Crăciun mai fericit cu sprijinul material al comunităţii de bloggeri sibieni, şi nu numai.

Pentru acesti copii o bucată de pâine proaspătă înseamnă bucurie. Micuţii nu îşi doresc jucării scumpe, ci vor să aibă căldură în case atunci când afară ninge şi este frig sau unii dintre ei îşi doresc o casă. Una adevărată cum văd la vecini. Copiii familiei Iakab locuiesc în Guşteriţa într-o casă improvizată. Au condiţii ca în Evul Mediu. Fără nicio sursă de curent sau apă. Sunt trei fraţi cu vârste cuprinse între 7 şi 10 ani, dar totuşi mai au puterea să zâmbească. Sunt copii şi au acea licărire în ochi. Părinţii lor sunt nişte tineri muncitori. Fac orice pentru bunăstarea familiei, însă neajunsurile îi depăşesc. Capul familiei spune că într-o perioadă chiar le-a mers bine, au locuit cu chirie şi au avut condiţii decente. O femeie din America i-a oferit loc de muncă şi casă. Acum ceva timp a plecat şi nu a mai avut unde să lucreze. În prezent munceşte pe unde apucă. Dar acele chipuri nevinovate nu-şi condamnă părinţii. Se uită când la mamă când la tată şi-i sorb din priviri. Chiar dacă ştiu că nu au de niciunele, sunt copii şi încă mai speră că va veni şi la ei Moş Crăciun. Singura lor întrebare a fost că dacă nu au o casă adevărată, oare Moşul îi va ocoli? Părinţii nu le-au putut răspunde la întrebare şi au plecat capul în jos.
Putem oare să-l aducem pe Moş Crăciun şi la ei?

Bloggeri sar în ajutor

Un prim pas a fost făcut de către comunitatea de bloggeri din Sibiu. Toţi banii strânşi de la bloggeri vor fi adunaţi cu banii/produsele de la eventuali sponsori şi vor constitui bugetul pentru constituirea cadourilor. În această campanie sunt implicaţi deja 20 de bloggeri. ,,Cadourile vor conţine dulciuri, cadouri specifice Crăciunului şi sărbătorii de iarnă, produse educative. Numărul copiilor selectaţi este de 25 cu sprijinul unei asociaţii sibiene care se ocupă de o parte dintre familiile defavorizate din municipiul Sibiu. Evenimentul special în cadrul căruia copiii îşi vor primi cadourile va avea loc în preajma Crăciunului, în ultima săptămână a campaniei, în perioada 13 – 20 decembrie. Locaţia optimă ar fi un centru cultural în ideea de a-i iniţia pe copii să citească. În cadrul evenimentului poate exista un mic moment artistic de câteva minute pe tema Crăciunului în care să-şi facă apariţia şi Moş Crăciun’’, spune bloggerul Ciprian Drăghici, iniţiatorul campaniei.

O zi taximetrist

Întrebat ce activitate va face pentru a fi plătit cu 50 de lei, bani din care va cumpăra cadouri unui copil, acesta spune că va merge la o firmă de taximetrie şi va cere permisiunea patronului să fie taximetrist pentru o zi şi să-i transporte pe sibieni unde au nevoie. Speră însă să găsească deschidere din partea acestora pentru a aduce bucurie în rândul acestor suflete nevinovate. ,,Darul meu pentru Crăciunul lor” a plecat de la ideea că puţin câte puţin, de la fiecare, poate însemna suficient pentru a aduce o rază de speranţă unor copii. Cu toţii am fost copii şi am simţit de nenumărate ori că cele mai frumoase bucurii izvorăsc din suflet. Acum este rândul nostru să oferim bucurii celor mici. În cadrul acestei campanii voi fi taximetrist pentru o zi şi banii pe care îi voi câştiga, puţini sau mulţi, se vor aduna cu banii celorlalţi bloggeri, persoane cu suflet la fel de mare, astfel încât să le putem oferi un Crăciun decent, tradiţional celor 25 de copii’’, este dorinţa lui Ciprian."
Liliana Nenciu - Sibiu100%

Multumirile mele se indreapta in acest moment sponsorilor si partenerilor media care au imbratisat ideea de a sustine aceasta campanie:

- Antena 1 Sibiu, Eveniment TV, Sibiu100%, Turnul Sfatului, Sibiul.ro, CityNews Sibiu, KissFM

11 comentarii:

Ana Maria Trambitas spunea...

"Aseara m-am inscris si eu in acest proiect si pe aceasta cale ii multumesc lui Sorin pentru ca mi-a ingaduit sa lucrez pentru www.allnumis.ro, in schimbul celor 50 de lei .
Tot aseara s-au impartit si tricourile pregatite special pentru acest proiect.
Mii de multumiri sponsorilor si partenerilor media:
- Carrefour – sponsor principal si gazda a evenimentului in care cei 25 de copii vor primi cadourile;
- Boromir – Moara Cibin;
- BRD – Groupe Societe Generale;
- Industrial Software;
- Printcenter;
- Smartgifts;
- Ambient;
- Editura Agnos;
- Muzeul Civilizatiei Populare Astra;
- Zdrovit.
- Antena 1 Sibiu, Eveniment TV, Sibiu100%, Turnul Sfatului, Sibiul.ro, CityNews Sibiu, KissFM."

Ada spunea...

"Bianca va lucra in Cafe Wien, Monica va fi baby sitter si va imparti fluturase, Cosmina si ea va ingheta cu hartiute in mana pe centru pentru copilasi, Diana a creat si vandut niste cerceii super-califragilistici, Cipi va face taxi, Brylu barman in Atrium, Eliza a lucrat o zi la Cosmote si iaca asa... se aduna.
Iar eu fac ce fac de mult. O sa traduc hardcore inca un weekend in plus daca nu ma angajeaza nimeni sa ii gatesc celebrul meu Okonomyiake si pui cu alune."

Tomitzel spunea...

"Ideea este cat se poate de simpla, un blogger se ofera voluntar sa lucreze o zi pentru o suma de bani care va fi destinata achizitionarii de cadouri pentru copii cu probleme. Fiecare blogger e responsabil de gasirea companiei / persoanei fizice care e dispusa sa-l plateasca pentru o zi de munca."

Tudor P. spunea...

"“Darul meu pentru Crăciunul lor” este un proiect sub umbrela Organizaţiei Naţionale a Bloggerilor din România prin care fiecare blogger implicat trebuie să se angajeze pentru o zi într-un domeniu în care nu lucrează în mod obişnuit. Din banii strânşi pentru acea zi de lucru se vor cumpăra cadouri unor copii defavorizaţi din Sibiu şi, în preajma Crăciunului, vor fi donate acestora.

Aşa că, sunt dispuns să mă angajez în orice domeniu. Aştept propuneri (serioase) pe adresa de mail tudor @ cemerita.ro"

Daninho spunea...

"
Organizatia Naţională a Bloggerilor din Romania, s-a gândit ca noi bloggerii să aducem bucuria pe fețele a 25 de copii care provin din familii defavorizate. Mai concret, ce am eu de făcut!? Trebuie să găsesc o modalitate de a aduce bani (sau produse) pentru fondul pe care încercăm să-l strângem. Fiecare s-a gândit la un job sau la ce ar putea face pentru a strânge acei minim 50 RON. "

Brylu spunea...

"Aşa că să vă aşteptaţi în zilele ce urmează la vreo 25 de bloggeri branduiţi frumos cu însemnele campaniei, care vor presta diverse pentru a strânge modica sumă de 50 de lei din care se vor cumpăra cadouri pentru nişte copii sărmani. Io, subsemnatul, voi colecta şpăgi daca aşa zice DEX-ul, cel mai probabil din cafeneaua Atrium unde o să am grijă să vă vărs cafea fierbinte în poală şi fresh de portocale în păr pe post de permanent după care, rânjind, o să întind o mână care sigur va avea o poveste. Apelez la largheţea buzunarului vostru pentru o cauză nobilă. "

Crazylook spunea...

"Bloggerii sar în ajutor

Un prim pas a fost făcut de către comunitatea de bloggeri din Sibiu. Toţi banii strânşi de la bloggeri vor fi adunaţi cu banii/produsele de la eventuali sponsori şi vor constitui bugetul pentru constituirea cadourilor."

Shnucky spunea...

"Magia vine din noi, iar atunci cand respiram si inspiram magie, parca suntem mai buni. Cei mai buni!

Decembrie...luna magica. E vremea Craciunului!

!Once upon a time in a town like this a little girl made a great big wish. To feel the world full of happiness and be on Santa’s magic list!
!!Oh Santa ... We can always count on you!"

Bogdan Gheorghita spunea...

"1. Cine se alatura proiectului, dar repede ca nu e vreme de gandire si de decizii luate rational, ci, mai degraba emotional!

2. Ce activitate sa prestez? De fapt aici fac un mic concurs. Pana sambata seara pe la orele 19.00. Cea mai tare activitate propuse se premiaza cu o carte de la editura Humanitas! Titlul… zilele urmatoare!"

Scorpia Urbana spunea...

"Noi, cei uniți într-ale blogosferei, am hotărât să ajutăm 25 dintre acești copii care nu au posibilitatea să-i scrie Moșului. Ideea a venit tot la un blogmeet, când ne-am gândit ce am putea să facem pentru comunitatea sibiană. Astfel, ne-am gândit să-i facem pe copii (pe care i-am găsit cu ajutorul fundației ARAPAMESU) să simtă că au venit sărbătorile. Doar nu donând alimente sau jucării ci muncind fiecare pentru 50 de lei.

Așa că ne-am pus pe căutat job-uri, le-am găsit, unii dintre noi au și prestat"

Alina - Brunette Attitude spunea...

"Jobul meu: cateva telefoane, o oferta, o intalnire si un nou client.Undeva pe parcus am inclus si serviciul contra cost.

SPONSORI: Carrefour – sponsor principal si gazda a evenimentului in care cei 25 de copii vor primi cadourile; Boromir – Moara Cibin, BRD – Groupe Societe Generale, IndSoft – Industrial Software, Printcenter si Smartgifts, Ambient, Editura Agnos, Muzeul Civilizatiei Populare Astra, Zdrovit.
PARTENERI MEDIA: Antena 1 Sibiu, Eveniment TV, Sibiu100%, Turnul Sfatului, Sibiul.ro, CityNews Sibiu, KissFM."

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur