Acordul cu Orientul...

...ne va apropia si mai mult de Uniunea Europeana! Succint cam asta e declaratia ministrului de externe băsist, filozof prin excelenta.

Daca m-as pricepe la politica probabil ca nu as inghititi si cacatul asta, insa nu ma pricep la politica, cu atat mai putin la politica externa, motiv pentru care ma intreb: ca sa strangem relatiile cu U.E. nu ar trebui sa incheiem acorduri cu state membre ale U.E.?

Strategia de politica externa a Romaniei nu va aminteste de o era nu demult apusa axata doar pe schimburi bilaterale, acorduri, vizite si relatii exclusiviste cu Orientul?


8 comentarii:

Ruxandra spunea...

Misto adica s-au apucat iar romanii sa vanda arme orientului mijlociu? Nu ar fi mirare ca Ceausescu sa traiasca pe acolo si sa cumpere arme sa puna la cale o "lovitura de stat" asemeni celei care "l-a ucis"!

Unknown spunea...

Tu ai desenat harta aia? :))

Băgă spunea...

"...ca sa strangem relatiile cu U.E. nu ar trebui sa incheiem acorduri cu state membre ale U.E.?..."
din moment ce suntem membrii ue suntem parte din toate acordurile uniunii :)

Băgă spunea...

este necesar sa avem o relatie economica exclusivista cu orientul, ma refer la tarile bogate din orient. franta o are cu tarile magrebiene si siria, italia cu libia(o relatie super banoasa chiar), sua cu egypt si tarile din golf. o orientare a noastra catre syria si jordania ar fi de bun augur

Ciprian D. spunea...

@Ruxandra
Lol...adica noi dam arme, ei ne da droguri? ::)))) Foarte tare :)))

Ciprian D. spunea...

@Iulia Mihai
Daca desenam eu harta...imi luam o bucatica din ea si o numeam, cum fain m-am amuzat azi, Cipilitatea :)))
Daca-as avea/O insula/... ma duc sa ascult Ada Milea :D

Ciprian D. spunea...

@băgă
Nu stiu cum se fac acordurile la nivel inalt cum nu ma pricep nici la politica insa pe la noi astia muritorii cele mai faine acorduri se incheie la o berica si-un mititel muiat cu generozitate in mustar.

Acum eu imi imaginez ca daca Base al nostru ar trage o miuta cu Sarkozy, un minigolf pe-un vas de croaziera cu Köehler sau ar trage un chef de chef cu Pal Schmitt...altfel ne-am scalda in spatiul Schengen. :P

Da, ai dreptate ca e de bun augur sa legam parteneriate cu Orientul; in cazul asta sa facem ce-am facut de la Decebal incoa: ne facem prieteni cu tot Orientul si le bagam sula-n coaste dupa cum bate vantul. :)

Il loc de acordul asta preferam sa imi indexeze salariul cu 25% cat mi-au luat de cand ii spurc dupa fiecare rugaciune, de trei ori pe zi, n-ar avea noroc de ei....lumanari sa cumpere, la muulti romani! Gosh, ce superficial sunt azi! :D

Anonim spunea...

Io cred ca esti carcotas pesedist. Ma mir ca nu prea vad haiteri pe aici, ar avea de lucru nu jucarie.

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur