Sibiu 2010 - cu bune si cu (ne)bune

Au trecut cateva zile din noul an, 2011, si a aparut deja mesajul edilitatii sub forma de raport de activitate. Are 20 de pagini! Wow...asta inseamna ca a fost un an bun pentru sibieni? Cine naiba stie, dar mai ales cine a avut rabdare sa le citeasca pe toate? Ok, in afara de mine?!

Deoarece sunt foarte putini cei care l-au citit(raportul de activitate), il citesc sau il vor citi, iata pe scurt cam ce s-a intamplat in Sibiu din punctul de vedere al edilitatii:

Sibiul a mers inainte si in 2010!
In ciuda crizei care ne-a afectat intr-un fel sau altul pe fiecare, edilitatea a reusit să continue proiecte importante pentru mirifica noastra citadela.
Bugetul Primariei Sibiu pentru anul 2010 a fost conceput intr-un mod realist, adaptat situatiei economice. Asadar bugetul total al Sibiului pentru anul trecut a fost 287.000.000 lei, din care 201.805.000 lei venituri proprii.

Incasarile din taxe si impozite au fost bune!
De la persoanele fizice municipalitatea a incasat in anul 2010 peste 30.000.000 lei, iar de la
persoanele juridice peste 66.000.000 lei.
Recunoasc ca din pricina faptului ca sunt sarac dar cinstit nu mi-am platit impozitul pe masina de doi ani dupa ce am constatat ca milionarii citadelei sibiene nu si-au mai platit impozitele de cativa ani.

Fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltarea Sibiului!
Municipalitatea s-a concentrat si in 2010 asupra proiectelor din cadrul programelor operationale finantate de Uniunea Europeana din fonduri structurale.
Asta e un lucru bun, parol, insa de retinut este si faptul ca suntem datori vanduti si ca ce s-a facut in Sibiu s-a facut din banii nostri si din credite care ne vor iesi pe ochi.
Ma rog, important este ca s-a facut si ca se mai face. Fireste ca tot din banii nostri ca nu vine nimeni cu bani de acasa...

Investitiile importante in infrastructura au continuat!
Anul 2010 a insemnat un an destul de intens in ceea ce priveste lucrarile de infrastructura, fondurile pentru acestea provenind exclusiv din bugetul local.
Asta e al naibii de adevarat, sibienii rullz!

Domeniul public a contribuit la bugetul local!
In anul 2010 au fost amenajate sau retrasate 2.615 locuri de parcare. Adminstrarea eficienta a domeniului public al municipiului Sibiu a adus si in anul 2010 noi locuri de parcare, precum si venituri importante in bugetul local din taxele de ocupare a domeniului public.
Despre domeniul public am putea scrie un tom in care sa descriem corectitudinea functionarilor insa ce rost ar avea?

Turismul sibian - un domeniul prioritar de dezvoltare!
Agenda culturala a anului 2010 a fost alcatuita tinand seama de impletirea fericita a celor doua domenii in Sibiu – cultura si turism!
Aici e cazul ca cei care nu sunt din Sibiu sa se gandeasca serios sa se mute in Sibiu...

Anul cultural 2010 a fost un an bun!

Desi s-a aflat sub semnul crizei economice care a afectat in egala masura operatorii, finantatorii si publicul participant la evenimente anul 2010 a fost grozav inca o data d.p.d.v. cultural.
Printre proiectele cu cel mai mare impact asupra publicului se numara evenimentele deja binecunoscute si asteptate an de an precum: Festivalul Medieval, Festivalul International de Teatru de la Sibiu, Fetivalul Artmania, Sibiu Jazz Festival, Festivalul “Cantecele Muntilor”, Festivalul Artei Lirice, Festivalul International de Film Transilvania, Salonul Intenational de Arta Fotografica, Targul de Craciun si multe altele.
In perioada 26 noiembrie - 27 decembrie 2010 a avut loc sesiunea de depunere a proiectelor pentru agenda culturala a anului 2011. Despre asta mai incolo cateva zile.

Transportul în comun sox!

Transportul in comun sox din punctul meu de vedere insa asta din cauza lipsei de civilizatie a unor concitadini, asadar nimic de reprosat edilitatii.

Dinamica populaţiei în Sibiu!
Serviciul Stare Civila a intocmit pe parcursul anului 3.024 de certificate de nastere, 1.089 de certificate de casatorie si 1.992 de certificate de deces pe parcursul lui 2010. Din aceasta
evidenta rezulta ca Sibiul are un spor natural pozitiv, tendita care s-a menţinut in ultimii ani.

Siguranţa cetăţeanului
In anul 2010 Politia Comunitara Sibiu a desfasurat activitati ce au avut ca obiectiv principal asigurarea ordinii si linistii publice, combaterea fenomenului de cersetorie si vagabondaj, a comertului stradal neautorizat, asigurarea unui climat de siguranta civica pentru locuitorii municipiului, precum si mentinerea unui aspect civilizat al arterelor pietonale si al pietelor din municipiu.

Cred ca asta e cea mai tare fraza din tot raportul; cea mai tare si cea mai de lemn!

Una peste alta avem, sa ne traiasca, si traim, multi ani, intr-un oras minunat. Sibiul este un oras prosper cel putin asta reiese din raportul de activitate referitor la anul 2010. Cat este de adevarat acest lucru il stie cel mai bine, l-a resimtit, fiecare sibian in parte.

Personal nu am experienta rapoartelor de activitate insa raportul de activitate al edilitatii sibiene imi aminteste intr-un fel de limba de lemn din rapoartele de activitate din Epoca de Aur.

3 comentarii:

MC spunea...

Evazionistule! Plăteşte-ţi impozitul, să ieşim din criză!

Ciprian D. spunea...

@MC
Yeap...in mine-i baza :))))))

Anonim spunea...

Politia Comunitara e naspa rau in Sibiu. Nu fac nimic, in afara de faptul ca-si umfla burtile (fi-le-ar frigiderul plin tot timpul), la fel ca si slaninosii de la Politia Romana. Acu' se plimba si cu masina si le mozolesc pe fetele alea de mama focului in statia de la Scoala Militara. Nu e rau nici asa, cat timp nu zice nimeni nimika, vorba aia ... timpul trece, leafa merge.

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur