Chintesente, paradoxuri, si alte picanterii! Teorema lu` Moni!

Una din cele mai vechi meserii din lume, poate chiar dupa prostitutie, este barfa. In mirifica noastra societate de consum, devoratoare de can-can-uri si mondenitati bombastice, barfa se prezinta asadar, sub diverse denumiri.

Subiectele zilei cu cele mai multe Like-uri pe Facebook si RT-uri pe Twitter din mass-media mioritica se rezuma la: cu cine si-a tras-o aia sau cui i-a tras-o ala. Fancy, huh?
Ma rog, si aici vroiam sa ajung, ideea e ca relatiile de cuplu, in speta picanteriile din viata de cuplu, reprezinta sarea si piperul din dieta cotidiana, insipida de altfel, oricarui flamand. Si se mananca mult cacat deci foamea e mare!
Este paradoxala aceasta stare de fapt si incerc sa ma edific: ce cacat ma intereseaza pe mine atat de tare, incat sa cumpar un ziar sau sa pierd minute in fata PCului, ca Moni trage un partz sau ca Iri a avut diaree?
Ha, probabil sunteti tentati sa spuneti la unison ca nu este nimic constructiv, educativ si ca stirea din Can Can sau Click Click e lipsita de orice chintesenta, insa dragii mei, e povata curata. E aur curat!, sau pepsi! cum ar spune devoratorii de astfel de stiri insa eu prefer Evrika!

Asadar, care este profunzimea chintesentei, morala si carul de intelepciune din exemplul de mai sus, referitor la -in speta- relatia de cuplu? Ei bine, faptul ca s-a besit Moni denota, facand abstractie de faptul ca un partz e un partz - intotdeauna pestilential, ca viata de cuplu inseamna sa stai cu cineva sub aceiasi plapuma si ca oricat de multe partzuri trage cel de langa tine trebuie sa le mirosi pe toate. Asta e un principiu. Postulatul insa ne spune ca daca esti al naibii si respiri pe gura incercand sa fentezi...nu te vei alege decat cu un gust de rahat in gura.

Din evolutia stirilor cu Moni cred ca se desprinde teorema conform careia daca te-ai saturat de mirosit besinile unuia stricat la burta poti alege sa te acoperi cu plapuma vecinului insa nu iti poate garanta nimeni ca ala nu are gaze sau ca nu e cacacios...

2 comentarii:

Costin Comba spunea...

Rautate pura. Eu cred ca ar trebui sa fim cu ochii pe acest divort, ba chiar si pe al lui Pepe de Oana. Pai da ai vre-o problema sociala care s te afecteze? Iti lipseste ceva? Ai un sistem social bine pus la punct. Televiziunile fac rating pe astfel de subiecte, iar populatie se indobitoceste si incepe sa miroasa a rahat mai mult pe zi ce terce.
Cu salut te respect.

Ciprian D. spunea...

Respectele mele! Cred ca e mult mai amuzant sa privim in jur. Problema e astfel de focalizare; televiziunile ne aduc in prim plan cadre insa majoritatea cand privesc in jur se pierd in detalii. :)

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur