Ziua Nationala a Ungariei!

Saptamana trecuta, presedintele parlamentului ungar, un shogor whatever, declara ca Ungaria sprijina interesul secuilor pentru autonomie si gasea justificata autonomia pe care o doresc minoritarii secui din Romania.

Acum nu stiu, nu ma pricep la politica cu atat mai putin la politici externe, am mai spus-o, insa mi-am insusit multe principii de etica, morala si primii sapte ani am stat pe acasa.

Eu vad aceasta conjunctura in felul urmator: faptul ca secuii doresc sa primeasca autonomie din partea statului roman e ca si cum eu as merge in vizita la oricare dintre voi acasa, as sta mai mult decat impune regulile politetii si la un moment dat, dupa ce as vorbi numai in jargoane pe care nu le-ati pricepe si ati crede ca va injur in tot acest timp, netam-nesam as bate cu pumnul in masa si as spune ca sofa voastra, patul sau buda, de atunci inainte vor fi ale mele si ca imi pot baga si pixul in ele.

Referitor la aceasta chestiune extrem de delicata am gasit pe net cateva versuri care exprima, sper, punctul de vedere al majoritatii romanilor:

"Impartim Ardealul
si va-arata calul

ce bucata voi o sa primiti!"


Daca aveti/gasiti alte comentarii (cel putin) la fel de pertinente, care sa nu fie rasiste, xenofobe sau injurioase, sunteti invitatii mei...

11 comentarii:

Amelia & Mihai-Stefan CHIRCA spunea...

Greu de scris ce credem despre aceasta problema. Trebuie sa ne cautam cuvintele cu grija :(

Am vazut ca acum doua zile, ati postat cateva imagini impresionante din Japonia.

P. S. Puteţi să trimiteţi un mesaj/comentariu pentru Ruma, în Japonia?
Detalii pe http://chirca-aici-acum.blogspot.com/2011/03/japonia-calligraphy-in-landscape-ruma.html

Va mulţumim!

BMD spunea...

Sa citesti actul constitutiv al UDMR si sa vezi care sunt intentiile lor,plus ca in orice oras sat etc unde sunt peste 20% dintr-o minoritate si actele eliberate de autoritatea locala vor fi si in romana si in limba minoritatii.Banii aia pe care ii cheltuie pe translatori si pancarde si altele ii platesti tu,ii platesc eu,ii plateste bunica'miu din pensia lui si asa redusa etc.Pentru toate astea multumim domnule Basescu Multumim din suflet domn marinar.Ce zici de un link exchange?

Mircea Alex spunea...

Asa ceva nu se poate. Chiar daca actuala guvernare are nevoie de sprijinul maghiarilor pentru a`si impune politicile guvernamentale in parlament si nu numai, aceasta... guvernarea, nu trebuie sa le dea chiar tot ce-si doresc.
Era o vorba: Nu ne vindem tara! Faza e ca poporul roman si cu precadere politicienii au uitat sa fie si nationalisti in unele cazuri. Iar maghiarii merg pe principiul tacem si facem tiptil-tiptil, din aproape in aproape pana la atingerea telului, ca romanii oricum inchid ochii si nu observa. Sper sa nu fie prea tarziu odata si`odata.

Ada Angharad spunea...

Nu am sa comentez rautacios. Doar va aduc aminte ca unele dintre cele mai importante ministere sunt conduse de UDMR Cultura, Sanatate, Mediu plus un vice prim ministru. Sa ne pregatim deci de Jonopot kivanok. Nem tudom. La facultate am un student din Odorheiu Secuiesc. Nu stie o boaba romaneste.

Malpraxis spunea...

Eu am chiar niste versuri (daca cuiva nu-i plac...soarta):

E Romania, este tara nostra
Si ne pisam pe Ungaria voastra
Ale, ale sa-ti dam la m.U.E. bozgore

Ciprian D. spunea...

@ Amelia & Mihai-Stefan CHIRCA
Ce pot sa spun e ca nu putem decat sa fim alaturi de japonezi, eventual sa ne rugam pt ei ca tot suntem in post.

Cat despre subiect...asa e, trebuie sa ne alegem cuvintele cu grija; din punctul meu de vedere doar datorita termenilor si conditiilor impuse de blogspot.

Ciprian D. spunea...

@Molie pe creier
Oho si pentru cate ar mai trebui sa ii multumim mascariciului...

Ciprian D. spunea...

@Mircea Alex
Adevarat, mutul manca untul, numai ca ei nu sunt muti si noi nu suntem unt! :)

Ciprian D. spunea...

@Ada Angharad
Eu cred ca le-ar fi mai bine in Ungaria!

Ciprian D. spunea...

@Malpraxis
Nu zici rau :D

Anonim spunea...

Dragilor, fiti mai rezervati cu privire la drepturile secuilor (sasii deja au cam plecat); Sibiul de unde e blogul asta nu a fost nici infiintat, nici locuit nici administrat de romani.

Asta daca e sa avem simtul umorului...
Nu vorbiti doar din manualele Scolii Ardelene, informati-va si voi nitel.

Fara suparare, da?

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur