Am respirat. Teatru.

La sfarsitul sapatamanii trecute, mai exact in perioada 26-27 martie 2011, a avut loc, la Sibiu, prima editie a maratonului teatral “25 de ore de teatru non-stop”.


Aceasta prima editie, desfasurata sub sloganul “RESPIRA. TEATRU”, a fost organizata de o mana de oameni tineri si entuziasti. Aceasti tineri exista, si respira, in Sibiu, sub numele de “TRIMBULINZII”, iar forma lor legala de manifestare este un ONG (organizatie non-guvernamentala, non- profit), si anume Asociatia Culturala “BIS”.


Multumirile organizatorilor “RESPIRA. TEATRU”:

"Festivalul nostru a avut parteneri importanti, care au avut incredere in noi, care au inteles cat e de sanatos si de firesc, ca tinerii sa se poata manifesta in domeniul lor de activitate. Ne inclinam in fata calitatii umane a partenerilor festivalului nostru, care nu au asteptat neaparat o recompensa imediata, care au riscat implicandu-se intr-un festival aflat la prima sa editie, fara sa stie care va fi impactul asupra publicului consumator.

Vrem sa multumim, de asemenea, mass-mediei locale si nationale. In spatele numelor de publicatii, sau de site-uri, sunt oameni. Iar acesti oameni au stat langa noi, pe perioada celor mai bine de “25 de ore de teatru non-stop”.

Ne cerem scuze, daca din nepricepere, din prea mult entuziasm, am gresit fata de cineva.


Festivalul nostru nu a avut parte de nici un fel de finantare din partea autoritatilor locale, responsabile de actul cultural al Burgului. Tocmai de aceea, ne-am ambitionat sa demonstram ca suntem capabili sa facem un lucru de calitate, cu impact asupra cetateanului, sperand ca pe viitor sa avem sprijin financiar din partea celor in masura. Si se pare ca ne-a reusit!

Fara falsa modestie, impactul si dimensiunea festivalului nostru, a depasit chiar si asteptarile noastre."


Organizatorii, Trimbulinzii, suflete care se hranesc cu arta si cu frumos, se gandesc deja la cea de-a doua editie, editia de anul viitor. Succesul si impactul acestei editii, ii obliga, ii responsabilizeaza. Au avut un public minunat, pe care nu il vor trada.


Pana la editia din anul 2012, mai au si alte proiecte. Asadar, Trimbulinzii, va invita sa fiti alaturi de ei.


In luna mai, vor scoate la Atrium Classic Café premiera spectacolui “Eros – trup si suflet”, cu Cendana Trifan si Catalina Sima.


In timpul verii, vor juca spectacole sub sloganul “ Teatrul de la Miezul Noptii”, in nostalgia festivalului care tocmai s-a incheiat. TRIMBULINZII se vor intoarce la Bohemian Flow Art & Pub (localul in care au debutat), cu o varianta actualizata a spectacolului “ Despre Dumnezeu si ursi panda”.


In luna octombrie a acestui an vor organiza “Saptamana Teatrului de Cafenea”. Pret de o saptamana, sibienii se vor putea delecta cu produse teatrale specifice. Spectacolele se vor juca in localurile care au traditie in acest sens.


Cum este de asteptat, la finele lunii martie 2012, Trimbulinzii si Asociatia BIS va asteapta cu nerabdare la cea de-a doua editie a maratonului teatral: “RESPIRA. TEATRU”.

foto: Catalin Neghina

1 comentarii:

Gabriel spunea...

V-as ruga, daca se poate, sa faceti cunoscut acest caz real, cu mare nevoie de sprijin.
http://gabi-justgabi.blogspot.com/2011/04/ajutati-l-pe-sorin.html

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur