Un lucru este clar: observ ca e „trendi” sa ai jurnal online pentru a-ti etala toate perversiunile neuronistice.
Personal mi-am tras blog pentru ca am uitat sa scriu pe hartie in mod aberant, adica gigelistic. Ma rog, fiecare cu piticii lui.
De asemenea vad ca este la fel de „trendi” sa te afiliezi unei turme blogosferice, unde nu trebuie decat sa subscrii parerilor celor ...mai „trendi”. Nu-i asa ca e trendi? Fireste, daca se intampla sa ai vreo sclipire puhlingar-istica in afara turmei aceasta se materializeaza sub forma gratuitatilor la adresa „autsiderilor”.
Alt aspect observat in mirifica blogosfera este ca datorita crizei internationale si nationale, s-a acutizat si criza medicamentatiilor pentru delir de grandomanie, pentru paranoia si tulburarile de personalitate – gen dublarea (pseudo)personalitatii.
Usor am remarcat ca exista o tendinta predominanta, acuta, de a se polua lingvistic si vizual acelasi spatiu mirific, respectiv, al blogosferei. Paradoxul in aceasta sfera este ca departe de impartialitate si corectitudine, unii blogeri afiseaza puerile simpatii ori antipatii fata de anumite persoane. Scopul acestora este vadit de a le discredita ori elogia prin cai simple de manipulare, fara a se acorda dreptul la raspuns. Mirifica indeletnicire. E si trendi!
Tot „trendi” este ca fel de fel de jurnalisti, indepartati intr-u totul de principiile etice si deontologice ale breslei din care fac parte, sunt total non-autentici. Astfel, pozitionati evaziv intre activitatea profesionala si cea privata, dau nastere ambiguitatii si favorizeaza manipularea blogosferistilor, recurgand la „(pseudo)talentul din varful pixului”, posibil si din lipsa unei vieti reale, ori cauzate de frustrari personale. Trendi ori nu, reusesc astfel sa inoculeze o falsa idee de echidistanta, corectitudine, impartialitate.
Sunt mai multe trendi-sme in aceasta sfera mirifica, insa cel mai important si de luat in seama este ca aceasta „cale de exprimare libera” cere imperativ asistenta unui arbitraj oficial; este imperativa nevoia unui cod etic, legal, pentru posesorii jurnalelor online care se bucura, in prezent, de libertate deplina in absenta regulilor.
Jurnalul online ar trebui sa fie estrada de la care blogerul se adreseaza liber, in mod regulat, fara ingradirea libertatii altei identitati, ori atingerea personalitatii sociale. Blogul ar trebui sa fie un spatiu comunicativ in care se permite libera exprimare a gandurilor, nu a intereselor ori a efectelor unor tulburari de personalitate.
Oricum, voi abuza de blogul meu ca si pana acum, pentru a-mi organiza elucubratiile, intr-un mod propriu, gigelistic!
2 comentarii:
pai te si exprimi! Asta e important. Eu unul asta fac. Fiecare ne exprimam, bine-rau, ramane sa decida cititorii, caci altfel de ce facem jurnal online? Altfel l-am face pe hartie la sertat sau pe un fisier pe propriul calculator.
Asa ca exprimarea libera e benefica. Eu unul nu sunt de acord cu arbitraje, coduri etice si alte cele. Nu itit place ce scrie unul? Nu citi!
Pe mine ma injura o gramada de cand cu blogul. Am fost plesnit si profesional din cauza lui, dar tot nu ma las!!!
Exprimare libera!!!!!!!!!!!!
cu riscul de a ma repeta afirm ca sunt un sustinator al drepturilor constitutionale.
Defect profesional sau nu, mi-am insusit voit "crez-urile" cetatenesti, de la imnul national si Constitutia Romaniei pana la legi de interes profesional si personal, hotarari si ordine.
Cred in libera exprimare asa cum cred ca nimeni nu este mai presus de lege. Cu toate acestea vad de multe ori in jurul meu ca:De la sublim la ridicol nu-i decat un pas - Napoleon Bonaparte
Trimiteți un comentariu