Governement and bank - people like Gigel

Astazi, neavand prea multe de facut in sfera atributiilor, asa netam-nesam ma gandeam la „leu” ca la un vechi prieten, si ma intrebam ce mai face. As minti sa afirm ca am fost surprins sa aflu ca mititelul este in depreciere constanta. Specialistii pun devalorizarea asta ba pe seama rezultatelor de la uninominale, ba pe seama tranzactiilor jucatorilor externi, insa nicidecum pe faptul ca economia nationala pute, odata trecut izul de alegeri. Ma rog, ei sunt specialistii, insa tot ei sunt cei care ne asigura ca totul este sub control, ca nu ne paste vreo criza de o amploare mai mare, bla bla. E clar, cand un specialist vine si spune ca nu avem de ce sa ne temem, este exact pe dos.

Zilele acestea se asteapta interventia BNR-ului pe piata valutara, si in acest context sunt amuzante reactiile „jucatorilor” care ba cumpara, ba vand de teama lui Isarescu. Si-ntr-un caz si in celalalt, vai de inflatia noastra!

In alt context, acel al actualei crize economice internationale, aceaiasi specialisti spun ca investitorii isi pastreaza sentimentul negativ si fata de spectrul economic romanesc. Ma rog, eu as spune ca asa a fost mereu, doar ca situatia a fost altfel atunci si acolo unde s-a putut specula. Daca nu m-ar bufni rasul, mi-ar fi lehamite sa imi amintesc de „marea privatizare”.

Prins si eu in criza asta grozava, ca oricare alt cetatean, m-am vazut constrans sa renunt la risipa. Sfatuiti de catre cei mai de seama moguli, simpli discretionari ori alti agarici doxati, economiceste vorbind, sa ne pastram lichiditatile, am luat atitudine! Asadar, am renuntat la doza zilnica de cocaina, am redus consumul de alcool de la cativa hectolitri la cateva miligrame. Am renuntat chiar si la vizitele regulate la prostituate si cazinouri. Adio alba-neagra, adio barbut si zala, traim vremuri de restriste! Adio vicii...eu imi pun banii la banca, mi-am zis. Zis si facut, ma duc la o banca, mare, si aflu ca daca as vrea sa scot dupa o zi agoniseala pe care as depune-o la ei...as primi mai putin decat as depune! Hmmm... . Plec de la ei, si ma duc la altii care omit sa-mi spuna, printre alte omisiuni, ca...nu pot sa-mi vad dobanda capitalizata decat....la anul! N-am putut rabda si am intrebat: „-Pai bre banca, asa ne fu invoiala? Eu dragu la voi...voi dracu la mine?”, dar ce vina avea duduia? Mi-a sugerat cine e prostul.

Of ce tare mi-as dori sa fii fost economist, dar de altfel sunt cel mai de seama economist prin toata economia pe care nu am studiat-o...si-mi merit soarta.

0 comentarii:

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur