Ingrijorari gigelistice!

Motivul serios de ingrijorare pentru orice gigel, bulanel, cocalar sau pitzipoanca este imprumutul de la FMI.

Personal nu mi-e frica de bau-bau, dar daca bau-bau -ul este FMI-ul?
Este suficienta citirea pe diagonala a ziarelor pentru a ajunge la concluzia certa ca se intentioneaza gasirea unui bau-bau. Mica publicitate contine anuntul: presedinte si guvern angajam bau-bau!

Aflati in ingrata conjunctura, sensibila de altfel, de iminente alegeri prezidentiale pe fondul crizei mondiale si a incompetentei congenital guver-nationale, solutiile sunt pe masura prostiei ce se va pune in aplicare; in primul caz, strangem cureaua, reducem cheltuielile bugetare si ne dam peste mana ori de cate ori avem intentia sa cheltuim mai mult decat se-ntinde plapuma. Asta presupune sa intram cu bocancii acolo under se duc majoritatea banilor din sectorul bugetar: in administratie, unde nu s-ar mai vorbi mult timp de cresteri salariale si sporuri. Data fiind iminenta greva sindicala... e un punct sensibil.
Prin urmare, a ne gospodari exemplar rugandu-ne sa nu se devalorizeze leul suna ridicol de absurd la nivel central, dar ar fi o actiune curajoasa si demna, as spune.

Alternativa?
Un imprumut din surse europene cu garantii si conditii din partea FMI-ului, care in prima faza va face loc speculatiilor valutare care vor fi tinute in frau de Isarescu.

Ce se va intampla cu banii imprumutati?
Banii imprumutati pe carca FMI-ului - in nume propriu nu am avea sanse sa imprumutam in conditii avantajoase datorita indicelui/ratingului de tara - vor intra integral in visteria Bancii Nationale. BNR-ul ii va pune deoparte cu valoare de rezerva pt zile negre(apropiate), si va incepe sa jongleze cu garantiile bancilor comerciale, care inasprind conditiile de acordare a creditelor au blocat circulatia banilor.

Ca vor intra intr-un circuit functional acei bani... nu ma indoiesc, insa ma ingrijoreaza directiile prin care se vor scurge o parte dintre ei!

0 comentarii:

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur