Ce haine purtam vara asta? Haine stramte?...

Observ ca hainele reprezinta o problema a bunului simt in materie de moda, pe cale de disparitie, iar noi, oamenii, cel mai adesea ne comportam - cand vine vorba: cum sa ne imbracam? - ca niste victime ale incalzirii globale. Afirm asta motivat de despuiala ce-mi polueaza retina.

Hainele, pe langa alte calitati si defecte prezinta o calitate/cusur care le intrece pe toate: definesc corpul, iar corpul ia forma hainelor.

Femeile sunt obiecte ale fanteziei altor barbati si barbatii nu vor sa impuna o anumita limita in tinuta vestimentara a femeilor; femeilor le place sa fie admirate, iar barbatilor le place sa defileze cu cele mai de soi exemplare feminine, uneori purtandu-le la brat ca pe un accesoriu care sa-i scoata lui in evidenta o eventuala valoare. Toate femeile viseaza la Fat-Frumos si se imbraca, uneori, ca pentru Quasimodo, se astepta sa fie remarcate de vreun lord si se multumesc cu cele mai vii fluieraturi ale santieristilor, insufletite de alte onomatopee.

Comentarile pe care le-am facut se refera indeosebi la hainele stramte, mereu la moda pentru cei/cele care nu vor sa arate ca niste momai.
Avantajul hainelor stramte este acela ca fac sa parem mai inalti/inalte, iar dungile verticale amplifica acest look; dezavantajul este ca multe croieli si detalii vestimentare restrictioneaza circulatia sangvina, dar...who cares? E un pret mic pentru a arata bine! Hainele stramte impiedica circulatia adecvata a sangelui si determina aparitia unor afectiuni la nivelul pielii si tesuturilor musculare dar cine da un banut pe asta?

Datorita lor, hainelor stramte, este un adevarat spectacol sa vezi suncile revarsate peste pantalonii cu talie extrem de joasa, ori topuri, bluze si camasute care scot in evidenta cercei agatati in buric, printre straturi de grasime...trendi asortati cu o pereche de slapi.
Tot in cadrul spectacolului intra si copanele dezvelite de fustite mini, pantaloni scurti ori pur si simplu un t-shirt stramt dar insuficient de lung, pana la limita intrezaririi tangalailor, in marea incercare de a defini atitudinea balcazica.

In pofida oricarui spectacol prefer hainele stramte caci sunt filiform, monocrome caci nu sunt papagal.

10 comentarii:

black felt spunea...

mie-mi place ce vad pe strada, adica nu ma deranjeaza moda gagicutelor romancute semidezbracate (caldura mare , moncher...)

e adevarat ca se mai intampla ca pentru vreo bunaciune sa fii nevoit sa inghiti spectacolul clinic al catorva sunci revarsate...

dar parca merita , nu?

sustinator al femeilor exibitioniste si care arata bine...

Paul spunea...

Ufff. O sa vina caldurile...
Evident ca sustin grupul fetelor care renunta la materialul textil in vederea seducerii masculilor.
DAR
Va inchipuiti mosnegii din Iasi care umbla cu fular, caciula si haine groase in anotimpul cald? Brr. Este o scena horror an de an. Aveti si voi in alte orase specia "batranus imbracatus grosus vara"?

Lala spunea...

Asta cu sunculitsele revarsate pe mine una ca femeie ma dezgusta complet. Cred ca fetele alea nu au pur si simplu oglinzi in casa. Ca nu (vreau sa) cred ca suntem chiar atat de nesimtite cand ne imbracam...
PS: Cuvantul "nesimtite" e permis, Gigele? ;;)
APS: Unde e articolul cu tenisii cu care ne amenintai? Sau este si nu l-am vazut eu? :-?

Neamtu' spunea...

Dat fiind ca n-am nici in clin, nici in maneca cu moda, am sa ma imbrac cum imi place. Fata de anii trecuti, oricum, o sa fiu ma 'lejer'. Adica Blugi de vara, evident si adidasi. Tricou si multa voie buna :D

Ciprian D. spunea...

Specia "batranus imbracatus grosus vara" este omniprezenta...


@Lala
despre tenisi am vb acum doua saptamani; gasesti in "toale gigelistice" cum ne incaltam vara asta

Anonim spunea...

scobitoare infipta in fund aparat de mers pe drum.ca tine gigel

black felt spunea...

credeti-ma prefer batrani imbracati gros si cu fular decat babe la 70 de ani in fuste mini...

da, da, s-a intamplat anul trecut (tin minte ca azi...), in zona tineretului din bucuresti...duduie fardata si in fusta mini, minim 70-80 de primaveri...si acum mai simt in gat nevoia acuta de a vomita fierea din mine

doina spunea...

poti sa dezbraci trupul de sufletul ce locuieste in el?

DOAR NOI spunea...

Super articolul. Si extrem de adevarat. Am prietene pasonate de moda, de shopping...dar nu se uita daca le avantajeaza sau nu anumite modele. Eu merg pe clasic. Genul Audrey Hepburn. Simplu, frumos, elegant. Nu ai cum sa dai gres.

Ciprian D. spunea...

@doareu
Ar trebui sa fie brand...

@doina
invers cred ca mai degraba

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur