Cum se poate lua teapa...la cumparaturi.

Inca mai am gustul amar datorita faptului ca ne-am facut, ieri, cumparaturile la Kaufland. Vigilenti, zgarciti din fire, both of us, si tot ne-au tras-o.

Succint, am picat si noi in capcana ofertei la cafeaua Tchibo care avea un pret pe raft, acelasi lipit pe produs, dar altul mai mare la casa de marcat, unde impinsi de coada n-am urmarit scanarea. Basca, deoarece masina-i in service, mi-am cumparat o lanterna pentru bicicleta, smecheroasa – avea si lumini avarie – care pe raft avea pretul jumatate decat cel de pe bon.

Ajunsi acasa, cu taxiul, am constatat toate acestea si-am facut cale-ntoarsa, tot cu taxiul, presati de ora inchiderii. Total 14 lei. Am asteptat mai mult de o jumatate de ora pentru a primi inapoi 19 lei, scuzele de rigoare pe care le-am acceptat desi avem dulapul plin, si explicatiile cretinoide ale responsabilului raionului sport-biciclete care a vrut sa o inghit pe aia: „Eu nu pot sta dupa clientii care sunt vinovati de neconcordanta dintre pret si produs, care muta produsele dintr-o parte in alta.”
Mi-a dat peste nas, cu mentiunea sa casc ochii, si mi-a rupt gura cand in aparare l-am asigurat ca treaba mea este sa ma uit la pretul anexat produsului nu sa-l verific sau sa-l identific. Ghici cine s-a ales cu referat? caci sunt la varsta la care ma bucur de raul altuia, atunci cand eu il tin de coarne si mi se spune ca-i ciuta, iar ei se bucura cand ne trag teapa!
Iubi-iubi, de maine lasam banii acasa, si cardurile, cand mai mergem la cumparaturi in Kaufland!

Cam asa vocifera impiegata - zambitoare - de la biroul furnizor de informatii:

„Stimati clienti, va multumim ca ati ales magazinul Kaufland pentru a va (satis)face cumparaturile. Prin politica noastra de aranjare a produselor pe rafturi ne asiguram ca veti pleca de la noi fara bani, basca, cu cat mai putini bani pe carduri, caci va sta la dispozitie, strategic in galeria comerciala, cateva masinarii de scuipat roni, implicit prin desumflarea contului curent.
Inca din parcare intentionam sa va zapacim, fortandu-va sa ascultati o melodie tampita, again, and again, pe scurt pe repeat, cu speranta sincera sa va isterizati aruncand tot felul de prostii - de care n-aveti nevoie - in cosurile de cumparaturi.
Pentru cei mai vigilenti clienti, ascundem cu nonsalanta ca, avem ac si pentru cojocul lor, prin afisarea unor preturi mai mici pe rafturi, decat li se va incasa la casa de marcat. Ne asiguram astfel ca si cel mai destoinic client se va trezi cu buza umflata. Loser-ii care vor reveni sa ne reclame, acest aspect insignifiant pentru grandioasa noastra afacere, in care recunosc – ca nu-i big bossul aici – toti angajatii sunt exploatati la maxim, ca peste tot de altfel, vor primi din partea noastra ingredientele succesului hiper-supermarketian: rasul in nas, cateva minuuuuute de asteptare pentru solutionarea neintelegerii ;) pe cale amiabila, scuzele noastre de rigoare pentru a va ticsi dulapul si bineinteles diferenta de bani/banii inapoi.
Nu stiti insa ne vom asigura sa le schimbam gustul neplacut pe care li l-am produs prin magariile pe care (nu) ni le asumam.
Va asteptam...cat e ziulica de mare! Va pup, (cum)paraciosilor”

17 comentarii:

Bejenaru Gabriela spunea...

saracul de tine schima si tu magazinul,o fi criza si la ei

Ada Angharad spunea...

Pai Kaufland e cel mai eftin...Dupa protocolul pe care l-am semnat la restituirea banilor, nu eram singurii tepuiti cu cafea Tschibo. Oricum, tot de acolo o sa ne luam majoritatea lucrurilor...

Malpraxis spunea...

si eu am observat ca la kaufland fac aia matracanii dar e cel mai aproape supermarket si d-aia ma duc acolo.

Oana Emilia spunea...

Mi-am luat si eu teapa de 2 ori de la kaufland...si chiar daca e mai ieftin ,nu mai imi fac cumparaturile de acolo!!!

nero spunea...

sa ia teapa si magazinul ,caci asa ar fi corect.teapa se poate da de cumparatori prin marirea atentiei si a reclamatilor.poate isi dau seama sefi lor, si cauta ... pe alti ang.

Neamtu' spunea...

Se intampla sa mai iesi si teapa, nu esti singur, din pacate. COrectitudinea nu a rasarit (si nici nu a fost cultivata) in Romania. Noi am sadit rautate si culegem invidie si hotie. Sa traim...bine?

tomitzel spunea...

He he he imi pareai tu cunoscut ieri in Kaufland si nu stiam de unde. Ultimul blogmeeting bineinteles :D

diana spunea...

eu pana acum nu mi-am luat teapa in kaufland.. da cine stie mai e timp, e adevarat ca unele produse nu sunt la locul lor... insa vreific mereu, preventiv (asta o stiu de knd si-a luat o cunostinta teapa cu niste bomboane in metro)

Mihaela Petrescu spunea...

Au invatat smecheriile de la profesori buni! Pe noi ne pirlesc la fiecare pas. Mi-e groaza cind ies din casa ca stiu ca nu pot face un pas fara sa duc mina la portofel! I-am asteptat noi mult pe americani, dar si cind au venit!

cris spunea...

apai ce sa ne mai minunam....ca la toate magazinele astea ii la fel...damn:))

Dan Trofin spunea...

ciudat sau nu, dar, circa 1luna in urma am luat si eu un Ness Tchibo cu 9,90 roni.
fata de pretul din oras la alte marketuri unde este 14-15 roni.
insa, m-au taxat corect !
am luat nu pt pretul bun ci pt ca nu prea gasesc Ness Tchibo - cm bun dupa parerea mea !

VirgoSs spunea...

foartee tare. sa stii ca nu esti primul care a patit asa ceva...si chiar daca ei primesc amenzi pentru aceasta neregula tot la fel fac. La Billa am fost martora la o explicatie a caseritei unei cliente ca de ce e suma intreaga pe bon la produsele cu pret redus. Cica mai jos pe bon era trecuta reducerea. Nu se aplica reducerea direct. Ca o fi fost bullshit sau nu, a prostit clienta.:)

Gigel spunea...

Vom cumpara tot de la Kaufland pentru ca nu gasim in alta parte unele produse, spre exemplu un anume sos de soia, curpapir, o anumita combinatie de legume semiprep, etc.

Lucian spunea...

nu stiu daca am fost tepuit vreodata, dar voi continua sa merg la kaufland. pe langa preturile mai mici, angajatii sunt mult mai amabili decat cei de la real sau carrefour. mai nou, dupa ce-ti dau si 2 bani rest, te intreaba daca totul e in regula :)

Ciprian D. spunea...

@tomitzel
nu stiam de unde sa te iau... :) acum stiu

Teo spunea...

Si eu am patit-o la Kaufland. Acum ma uit mult mai atent la preturi la bonul de cumparaturi.

Mazemania spunea...

EU nu ma mai agit. Oricum ma fura intr-un fel sau altul. Asa ca merg pe la toti prin rotatie, macar sa ma fure fiecare! Pardon la Trident am fost doar la deschidere si nu mai merg ca e varza si aia isi fura si angajatii. Prefer piata Cibin sau magazinul de cartier. Si daca e musai de cumparaturi multe Carrefour sau Real (stiu ca si astia fura la pret... dar sincer m-am saturat sa ii tot reclam, ca au teancuri toti de reclamatii de la mine....)

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur