Fata in picioare cu ciorapi portocalii - Egon Schiele

Dupa ce-am vazut atatia bandini, tankini, camikini si monokini dar mai ales bikini, fara indoiala in virtutea unei documentari temeinice, am ramas cu ochii - pe desktop - la „nudul fetei in picioare cu ciorapi portocalii” a lui Egon Schiele, pe care il iubesc de altfel. Ma obsedeaza!
Am descoperit nudul, in Cartierul Muzeelor - Leopold Museum, pe un banner colosal in fata caruia am simtit prima data incapacitatea de a-mi dezlipi ochii dintre cracii ei...

8 comentarii:

Anka`s Demons spunea...

Stii cata vreme am privit imaginea?

Neamtu' spunea...

uite raspunsul tau la postul de mai jos... asa ne imbracam vara asta :D

Ada Angharad spunea...

Oh doamne M, e SCHIELE. Asa este stilul lui, figuri contorsionate, desene aproape schematice, teme controversate... E un mare maestru si e pacat ca lumea se gandeste la tampenii...

Ciprian D. spunea...

@Anka
Mult sau putin?

@Neamtu
Decat goi cu ciorapi mai bine goi cu curea, ceas si butoni! smile

@M
Nu imi place opera lui Schiele! Ma obsedeaza!

@Dreamwind
Pusi!

dielda dana DINU spunea...

Gigel, este bine ca iti place arta! In toate formele ei ! :))

Ciprian D. spunea...

Implicit daca as recunoaste ca imi place arta, cultura, ar insemna ca sunt un bun cunoscator...si incerc din rasputeri sa fiu cat mai autentic (ma refer strict la mine)
Imi place frumosul, asa cum il gasesc, cum si cat il inteleg, acolo unde-l simt, pe care il percep - poate - in functie de starea de spirit. de fiecare data cand sunt incantat vreau sa spun tuturor!

doina spunea...

:) Pe mine nu ma hraneste imaginea in nici un fel.Mi se pare o marturie dureroasa a conditiei femeii in sec.21.Mi se pare "un strigat" al ei,un act de revolta si,ciorapii portocalii i-as putea inlocui cu o pereche de cizme pescaresti.Ar avea acelasi efect pentru mine...Nu o gasesc vulgara,dar o percep trista,luptatoare si putin masculinizata.Si peste astea,:),frumoasa.Independenta.Dezbracata de TAINA,dar ramanand un mister.

doina spunea...

:) P.S. Nu mi se pare romanca,ci "un model" strain,un cetatean european,:),catre care n-as vrea sa aspire tinerele din tara noastra.
Un model de la Paris,interesant ca si caz,insa pentru cultura generala si nu pentru implinirea mea,devenirea mea ca femeie pe pamant romanesc.

Big smile.

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur