Fii prost! Poti sa faci asta!

Stupidity este o transpunere a prostiei in cultura contemporana umana - nu strict in cea americana – prin exemplificarea si nuantarea conceptelor: idiot, imbecil, tampit, etc
Wittgenstein a spus ca, parafrazez, daca oamenii nu ar face prostii, nu s-ar întâmpla nimic inteligent. In acest sens progresul uman depinde de continuarea practicii prostiei. Asadar procesul evolutiv este asigurat.

Stupidity in regia lui Albert Nerenberg este, fara sa exagerez, este cel mai grozav documentar pe care l-am vazut in ultimii ani. Departe de mine gandul sa conving pe cineva sa il vizioneze. Nu as reusi in virtutea oricarei tehnici persuasive. Acestui film documentar ii acord un credit de zece puncte!

De asemenea recomand si eseul The Basic Laws of Human Stupidity de Carlo Cipolla, The Story of Stupidity de James Welles, Dictionary of Stupidity de Stephen Bayley si The Encyclopaedia of Stupidity de Matthijs van Boxsel.
Filmul incepe cu o intarziere de 30 de secunde.

8 comentarii:

DOAR NOI spunea...

Sunt buna pana la prostie, trebuie sa recunosc. Dar nu ma considera proasta ca vin cu argumente.
Ieri, am ajuns la politie sa-mi fac cazier. Ajunsa la ghiseu constat ca nu e nimeni. Programul se termina la ora 14. Astept pala la 13.45, intreb un politist daca e cineva la acel ghiseu. Ca sa-mi dea de lucru, ma trimite sa-mi iau singura formularul de care aveam nevoie. Reintoarsa, o vad pe doamna politista, care tantosa, imi spune: :Programul s-a terminta la ora 14." M-am enervat, dar am incercat sa fiu calma. Ma uit la ceas si spus:"E doar 13.50 si v-am asteptat de la 13.30 in fata ghiseului." Macar si-acerut scuze...uitandu-de uimita in monitor sa vada cat este ora.

Anonim spunea...

prost sa fi noroc ca esti.gigele

Georg spunea...

Bibliografie in LIMBA ROMANA!
Anii 80' aparuta traducerea din maghiara, 2 vol. (editie REDUSA)
Rath-Vegh Istvan: Istoria culturala a prostiei omenesti. Ed.Kriterion?
Desi personal ma feresc de TORRENT si nu-l recomand, ptr. cei ce-l au si STIU CE FAC, sa caute la litera I. in lista:
Istvan, Rath-Vegh/Rath-Vegh Istvan-Istoria culturala a prostiei omenesti.zip.366,7 KB(si mai REDUSA?) in urmatorul LINK:
http://isohunt.com/torrwent_details/18687624/Nero+Page?tab=summary

Poate va stricati de ras..e umorul acela macabru-sec-catastrofal unguresc asemanator numai cu cel britanic. de altfel nu prea e gustat in Germania, Tara Antihumor prin excelenta.

Georg Schoenpflug von Gambsenberg

Ada Angharad spunea...

Herr G, bine ca mai dam de dvs. macar pe aci. "Prostia Omeneasca" e magistrala. In copilarie ma distram cu ea, trist e insa ca majoritatea lucrurilor-s adevarate..

Georg spunea...

Corectura LINK
E pacat de LINK,prezinta o lista de carti foarte valoroase in Limba Romana.Poate nu ma lasa concurenta google sa-l dau corect..desi TORRENT mi se pare oarecum dubios..nu-l folosesc si nu-l recomand, dar cei ce-l au..

http://isohunt.com/torrent_details/18687624/Nero+Home+Page?tab=summary


Placere la descoperit lista de carti valoroase de citit direct in NET

Georg Schoenpflug von Gambsenberg

Ciprian D. spunea...

@doareu
trebuia sa-i spui macar ca e "cu capu`"; ma rog, eu i-as fi spus mai multe, si nu ma refer la injuraturi.

@Her G.

Maine voi cauta si voi citi, multam fain de link.
Aaa...si o intrebare: pe cand in vizita in Romania? Suntem mai multi carora ne-ar fi drag sa te intalnim.

Malpraxis spunea...

de unde pot sa descarc si eu "Stupidity" in regia lui Albert Nerenberg??

Ciprian D. spunea...

L-am descarcat ieri de pe o adresa de blogspot dar nu am pus semn de carte si-am pierdut-o.
Noaptea il pot share-ui pe dc #nirvana sau #rahova.
big grin

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur