Noaptea Muzeelor vs Ziua Muzeelor... la Sibiu!

Am profitat inca o data de gratuitate pentru a face un tur al muzeelor preferate. Parca suntem zevzeci. Cel mai mult am zabovit in Muzeul de Istorie, preferatul meu, foarte bine pus la punct. Bine, recunosc, cel mai bine e pus la... virgula.

Am o predilectie pentru Muzeul de Istorie deoarece are un parchet extraordinar. Arata atat de bine incat de cum intru imi vine sa zic: „Dati-mi una-n cap, omorati-ma si ingropati-ma sub parchet!”.

Oricine a vazut vreodata un muzeu autentic - exista si-n Romania - este de acord cu mine ca sucks facatura asta de muzeu. In afara de parchet si de senzorii care nu permit apropierea de exponate, in majoritate niste facaturi, caci despre autenticisme...

Personalul plimbator pe holurile muzeului este bine instruit.... sa citeasca de pe ambalajele napolitanelor, ofertele supermarketurilor si ziarele gratuite aruncate aleator langa vreun scaun – cu rol de zabava - de care esti norocos daca nu te impiedici.

Si de aceasta data i-am rugat sa-mi spuna cateva cuvinte despre autenticitatea obiectelor expuse si am primit acelasi raspuns ca de fecare data: „Sunt cele mai autentice!” Atat!
Le raspund in gand, ca de fiecare data: „Sa mori tu!”

La plecare am vrut sa cumpar o ilustrata, o carte, orice care sa contina imaginea unui coronament ce ar trebui sa fie, in replica, pe fantana din Piata Mare. N-aveau. In schimb aveau diverse inutilitati.

8 comentarii:

l.a.(nadie) spunea...

bravo gigele nu stiam ca stii spaniola.cred ca te descurci destul de bine si in engleza sau franceza germana cite ceva.

Ciprian D. spunea...

Asta mi-ar mai lipsi, sa fiu si poliglot; abia ma descurc cu romana...

Zenna spunea...

Am fost de 2 ori in Sibiu si sincer, mi se pare unul dintre cele mai frumoase orase, o sa ma reintorc acolo de fiecare data cand voi avea ocazia :)
Mi-a placut ce am vizitat, insa n-am fost si la Muzeul de istorie...dar am auzit ca personalul e asa cum l-ai descris.

Ada Angharad spunea...

Giglele, ti-as da "Gigelul saptamanii" daca nu mi-ar fi drag de tine. Nefiind muzeograf si nici arheolog, nu prea cred ca esti im masura sa iti dai cu pararea asupra autenticitatii exponatelor. Cate despre modul lor de expunere,well, mai bine nu se putea. Nu stiu ce numesti tu muzeu ca lumea, nu uita ca nu toate muzeele is Arsenal Museum din Viena. Uneori te descurci cu ce ai.

Ciprian D. spunea...

Numesc - muzeu - locul in care se pot aprecia exponatele in detrimentul parchetului, care in Muzeul de Istorie arata grozav.

Putem spune ca ne descurcam cu ce avem atunci cand vrem sa facem prajitura cu capsune si nu avem capsune, insa cand vorbim de arta...

Ciprian D. spunea...

@l.a.(nadie)
Pana duminica invat si japoneza, caci vom avea timp de-o luna, aproape, un oaspete din Japonia. smile

Ada Angharad spunea...

Si pentru simplul fapt ca nu ai gasit vedere cu barza aia, nu merita sa faci gargara. Oricum, nu era exponatul cel mai de soi din muzeu.E ca si cum te-ai duca la Louvru si ai ceve vedere cu o schita obscura a unui italian de sec 16..

Ciprian D. spunea...

Noi nu vorbim de barza aici, ci de ce anume comercializeaza: desfacatoare de bere, brelocuri cu dracula, pistoale si pumnale pe care din Europa(bazar) le iei de cel putin cinci ori mai ieftine, carti depre sighisoara, etc, etc; gustul amar ca nu te-a impresionat nimic si satisfactia de a pasii pe un parchet impecabil...
Trebuie sa fii specialist ca sa faci distinctia intre bun gust, calitate, capodopere si naspeturi? Daca DA admit ca gresesc.

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur