Comentati...

...declaratia domniei sale Traian Basescu, referitoare la copiii carora le este rusine cu tara lor:

"Vă daţi seama câtă incultură despre propria ţară este în capul acestor oameni?
Cum să-ţi fie ruşine cu ţara asta când te uiţi şi vezi cât de frumos îi este folclorul, cât de frumoasă e ţara...Când spui un cuvânt despre ţara ta, nu vorbeşti despre maşină, vorbeşti despre ţară! Despre o maşină poţi să spui că ţi-e ruşine să mergi cu ea că e jerpelită, dar despre ţară cum să spui că ţi-e ruşine când aici te-ai născut, aici ai crescut, aici e imnul, aici ţi-e steagul."


Interviu acordat postului de radio R.R.A. in septembrie anul trecut.

23 comentarii:

ionut andrisan spunea...

da.. Ne mandrim cu folclorul si cu steagul. ca astea fac tara buna. Ne uitam la muzica populara si uitam de foame

Ovidiu Eftimie spunea...

Nationalismul e chestie aia care ne invata ca, daca ne-am nascut intr-o anumita zona geografica suntem obligati ca de-a lungul vietii sa respectam nitşe concepte abstracte si niste culori. E ca si cum te-ai naste suporter, ai steag, imn si ai crescut cu echipa langa tine. Poate preşedintele era cu Chivasul in gât si nu mai retine faptul ca, de exemplu, imnul ala s-a schimbat de vreo două ori in ultimii ani, cel putin in decursul vietii sale.

Restul e nationalism ieftin.

aventoro spunea...

Si eu sunt mandru ca traiesc aici si fac 14 ore de la Bucuresti la Satu Mare (600 km). Neamtu face 600 KM in 5 ore; si are si folclor, steag..., deci cred ca e mai mandru decat mine.

Monica spunea...

Basescu asta e cam dus cu pluta... asta cu folclorul si ce mai zice el sa i-o zica lu mutu , nu noua. ascult folclor, ma uit la steag si am bani, si sunt angajata imediat, si se merita ca am facut o facultate....mama ce mi vine sa ii zic cateva....cretinul!!!!

wader spunea...

Base i-si iubeste tara care i-a permis lui sau altora sa vanda flota, industria si resursele naturale. Pe mine tara nu ma iubeste nici cand i-mi platesc impozitele. Asa ca "sa traiti bine"

Lillee spunea...

Asa este, steagul imi asigura un job si un salariu decent. Tot steagul imi promite ca daca am carte am parte si pe parcurs realizez ca si-a batut joc de mine...
Ce mai tara...Mi-e rusine cu tara mea si regret ca m-am nascut in Romania.

Blindius spunea...

Sunt un tânăr naţionalist.Mi-am dezvoltat ideea aceasta în facultate, unde am şi aprofundat fenomenul.Dar : M**e Băsescu. În cel mai necioplit mod am zis-o.

Unknown spunea...

http://nazireat4him.blogspot.com/2010/02/soviet-story.html

“The Soviet Story”, în regia lui Edvins Snore. „Povestea sovietelor” – povestea masacrelor politice puse la cale în numele unor utopii dictatoriale criminale: comunismul şi nazismul. Merita urmarit.

Urmareste acest film si roaga-te ca toti criminalii de razboi sa isi sa recunoasca public atrocitatiile facute. Acestia sunt inca in viata azi, au functii si pozitii, medalii si onoruri.

Sa putem transmite acest adevar groaznic, cat rau au facut ideologiile marxiste de exterminare a populatiilor.

VictorCh spunea...

1. Comentariile precedente sunt pertinente, dar in textul articolului autorul precizeaza ca declaratia este "...referitoare la copiii carora...", nu este adresata persoanelor deja adulte. Eu sunt FERM convins ca in copilarie SI VOI, "comentatorii" precedenti, aveati ALTE sentimente, diferite, fata de adevarurile fundamentale: viata, parinti, patrie, etc
2. Individul este deosebit de versat in formularea declaratiilor sale in asa fel incat sa provoace "ricosarea" discutiilor provocate de declaratie catre orice alte subiecte decat contributia sa personala la rusinea pe care cred ca noi toti o resimtim (EU personal cel putin stiu ca ASA simt) NU fata de tara (granitele, imnul, steagul, etc sunt doar conventii sociale - da, SI in opinia mea au o foarte mare importanta (conventionala) si sunt "vrednice" de respect - dar ele NU reprezinta tara DECAT LA NIVEL CONVENTIONAL), ci fata de modul in care IN PRACTICA Romania este (sau mai degraba - in care NU PREA este) organizata, sistematizata, guvernata, condusa, exploatata (in sensul bun al cuvantului), etc.
Vina pt sentimentul nostru (sau cel putin al meu) de rusine nationala apartine nu frumusetii peisajelor, nu frumusetii monumentelor naturale si/sau arhitectonice, nu diversitatii naturale (geografice), nu climei, nu bogatiilor subsolului si solului, nu istetimii native a locuitorilor (ACESTEA imi trezesc intr-adevar sentimentul de MANDRIE nationala) ci faptului ca acele peisaje si acele monumente - din cauza absentei infrastructurii - nu sunt vizitabile decat foarte greu (si din cauza absentei educatiei putinilor vizitatori si respectiv lipsei supravegherii - cu conotatie punitiva - sunt in permanenta degradate si "poluate" cu urmele trecerii noastre, fiindu-le astfel degradata frumusetea), ca diversitatea geografica si clima placut-temperata - in loc sa fie exploatate tot mai intens pe de o parte prin turism si pe de alta parte printr-o agricultura tot mai diversificata - si poate si in alte moduri care mie acum nu-mi trec prin minte - din-ce-in-ce mai mult sunt neglijate de factorii responsabili (ba mai sunt si lasate sa se piarda - un exemplu fiind desertificarea Baraganului, altul - uratirea peisajului si degradarea solului prin taierea padurilor cu "alunecarile de pamant" aferente), ca exploatarea bogatiilor tarii (atat a celor naturale, cat si a celor produse ca rezultat al activitatii este tot mai mult concesionata "altora" (de multe ori cu urmari ireversibile), si indiferent de cine ar fi facuta este facuta tot mai fara grija pt a nu afecta ALTE aspecte...
Si pt toate astea NU "tara" e de vina, ci conducatorii ei - in frunte, bineinteles, cu cel care INITIAZA toata organizarea guvernarii prin alegerea "personalitatii" (Hm!) care urmeaza sa organizeze si sa conduca direct toata aceasta activitate administrativa.
Ghici - oare la cine m-'oi fi gandit?

BlogWidget spunea...

BlogWidget - ALEGE CEVA COOL PENTRU BLOGUL TAU !
Am implinit un an de activitate. Te asteptam la noi pentru a-ti oferi un widget, banner, plugin-wp, sau doar o idee pentru a adauga un plus de look si functionalitate blogului tau!
Sau un posibil parteneriat!

Ciprian D. spunea...

@ionut andrisan
Am fost surprins ca pe langa steag si imn nu a adaugat si...conducatorul!

Ciprian D. spunea...

@Ovidiu Eftimie
Nationalism ieftin...patriotism abstract, din moment ce, probabil, doar domnia sa crede cu tarie in ce-a spus.

Ciprian D. spunea...

@Sergiu
Cu siguranta a vrut sa spuna, dupa pilda americanilor, "aiem romenian sitizen" intr-o pasareasca prezidentiala...

Ciprian D. spunea...

@Monica Olteanu
Pana la primele puncte puncte am crezut ca ai suferit vreo contuzie :P la cap :D insa in cele din urma am inteles si subscriu ;)

Ciprian D. spunea...

@wader
"PE MINE TARA NU MA IUBESTE NICI CAND IMI PLATESC IMPOZITELE!" ar trebui sa devina vers in imn, imprimat pe steag.
Jos palaria!

Ciprian D. spunea...

@Lillee
Fie painea cat de rea...tot mai bine-n tara mea! Chiar atat de tare sa ne irite situatia actuala incat sa regretam, dupa cum spui...
Se putea si mai rau, sa fim privati de libertate, demnitate, cum am mai fost. La ce a folosit atunci vreun job bun unei persoane integre?

Ciprian D. spunea...

@Blindius
Si eu sunt nationalist si patriot; mi-am cultivat singur acest spirit. Inca nu mi-e clar daca de la el mi se trage greata (iar ma gandesc la Greata lui Sartre)

Ciprian D. spunea...

@Ioan Alexandru Tantar
Imaginile de arhiva sunt excelente insa documentarul este slabut datorita "martorilor" cu iz de mercantilism holiudian.

Ciprian D. spunea...

@Victor
"...pt toate astea NU "tara" e de vina, ci conducatorii ei..."
Excelent punctat prea stimabile insa sper sa fii de acord cu mine ca vina este in egala masura si a celor care ii deleaga.

Anonim spunea...

Mie nu mi-e rusine cu tara asta, mi-e rusine ca presedinte e basescu, prim-ministru boc....

VictorCh spunea...

Replica face referire la cauzalitatea care a ocazionat producerea fenomenului comentat, dar SI ACEASTA cauzalitate se manifesta pe doua nivele:
- pe primul nivel anterior s-ar situa personalitatea care alege single-handedly (desemneaza) pe "administratorul-sef" (premierul) (precum si inca vreo cateva asemenea functii "interesante" - TOT de conducere, dar in alte directii) - si in acest sens as fi apreciat daca ar fi fost citat tot paragraful respectiv din comentariul meu (pt a se vedea ca ACEASTA acceptiune nu am neglijat-o):
"Si pt toate astea NU "tara" e de vina, ci conducatorii ei - in frunte, bineinteles, cu cel care INITIAZA toata organizarea guvernarii prin alegerea "personalitatii" (Hm!) care urmeaza sa organizeze si sa conduca direct toata aceasta activitate administrativa."
Totodata ar trebui sa precizez ca aici ar mai trebui "bagati in aceeasi oala", alaturi de cel mentionat anterior, si membrii colectivului (Parlamentul) care desavarsesc "opera", confirmand prin vot persoana desemnata.
- Cu INCA UN nivel de cauzalitate mai inainte ne situam noi toti, votantii (acest subiect nu il mentionasem caci inca nu cunosc atmosfera colectivitatii acestui blog si incercasem sa evit starnirea unor eventuale "dispute neprincipiale" prin comentarii).
In legatura cu ACEST nivel, nu pot decat sa amintesc pe de o parte participarea incalificabil de redusa la vot (ganditi-va cat de putine voturi i-au fost suficiente ipochimenului pt a obtine majoritatea si deci functia), si pe de alta parte pseudo-definitia data de americani care afirma ca "democratia este acel sistem social in care toata lumea are parte de ceea ce merita majoritatea" (si aici eu as completa: majoritatea... "dintre cei care au binevoit sa-si exprime optiunea").
Singurul alt lucru pe care as mai putea eventual sa-l consider vrednic de a fi mentionat in legatura cu acest subiect este "agilitatea" unui numar dintre alesii nostri, care dovedesc o pricepere neobisnuita de a sari in "barca" care in respectivul moment se afla la conducere.

wader spunea...

Mai pe scurt: un popor are conducatorul care-l merita!

alex spunea...

eu sunt mindru ca asa cum am promis, ca daca iese BASESCU plec din tara. Acum cind vad ca a mai fost odata ales, ma bucur ca am avut dreptate. Imi pare rau de prietenii mei, de cei de acasa, dar sincer ma uit in jurul meu si nu vad care ar fi motivul sa ma mindresc ca sunt roman...

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur