Hai sa emigram...in masa!

Cred ca se poate vorbi in prezenta conjunctura de o exploatare a romanilor de catre romani si terti. Data fiind aceasta conjunctura „ancorata in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului”(isi mai aminteste cineva de acest famous quotes?), insa ce-ar fi sa depopulam tara aceasta?
Ce-ar fi sa ne trezim intr-o dimineata, dupa o noapte alba, si sa emigram in masa intr-o tara (utopica) in care am avea dreptul la viata, nu la supravietuire.

Pare iluzoriu aceasta actiune, nu-i asa, cand va ganditi la cele cinci milioane de cetateni romani cu drept de vot care nu stiu de ce au votat nici cu kilogramul de zahar si litru de ulei straita...


Am doua curiozitati vizavi de acest aspect:
- daca sunteti printre cei cinci milioane plus unu, majoritatea care a decis binele acestei tari pentru inca cinci ani...cu ce gand ati facut-o, si cat de des inghititi in sec?
- daca sunteti printre cei care inghit in sec...ce gust aveti in gura cand va ganditi ca cinci milioane, plus unu, a decis pentru voi pentru un kilogram de zahar si-un litru de ulei (mai mult sau mai putin)?

16 comentarii:

Anticalofilul spunea...

au votat 10 milioane cu zaharul in loc de minte

Unknown spunea...

Eu zic asa, sa ramana in tara sub nemaipomenita guvernare Boc IV, toti aia care i-au permis unuia ca Basescu sa continue sa stea in fruntea tarii (nu ca Geoana ar fi fost mai bun) + aia carora le-a fost prea lene sa mearga a vot + aia care au votat pentru el din straintate dar nu s-ar intoarce veci sa traiasca sub guvernarea pe care au (re)instaurat-o. Restul nu suntem din Romania, am ajuns doar accidental pe aici.

filotas spunea...

suntem victime ale sistemului democratic, nu prea avem ce face

votam ca circ, ca activitate mondena

Stefan114 spunea...

Categoria a II-a. Ca s-au dat pomeni electorale nu mi se pare asa de neobisnuit. Se practica peste tot asta, la scara mai mica sau mai mare. Mai trist e pentru ce erau dispusi oamenii sa-si vanda votul...

Link exchange? http://stefan114.blogspot.com/
Te-am adagat deja.

Dana Androne spunea...

Multumesc la fel! Si http://danaandrone.blogspot.com/

alexandrescudaniela spunea...

Mai e cu dus si-ntors treaba cu votatul. O sa mi se urce in cap lumea dar fie.
Daca aveai de ales intre Base si Geoana apai mie mi s-a facut acru-n gura si am decis sa lasa sortii sa aleaga. Si a iesit Base. Adica a iesit raul mai mic. De ce?
Caci asta oricum a facut si-a dres, a furat, o sa mai fure, dar nu cat ar fi facut-o Geona, care venea ca un caine hamesit.
Numai bine
P.S.: propun Pandoria:))))

alexandrescudaniela spunea...

Vad ca se practica link exchange si la Gigelitatea....te rog Gigele sa ma bagi si pe mine in seama p-acolo.
Daca...doriti.
Ia d-aici:
http://alexandrescudaniela.wordpress.com/
Eu va am de mult timp in blogroll;)

Anonim spunea...

Mai copii, eu as vinde-o daca ar fi a mea

Ciprian D. spunea...

@george
Daca ar fi fost precum spui n-ar trebui sa ne fie viata mai dulce? :D

Ciprian D. spunea...

@Laura
Psihoza...caci realitatea e dincolo de noi, vorba lui Mulder :P lol

Ciprian D. spunea...

@filotas
As zice mai degraba ca traim vremuri in care tampitii decid ca sunt majoritari. Ai dracu se inmultesc ca lacustele!

Ciprian D. spunea...

@Stefan114
Pentru ce...ai dreptate, mare pacat! Nu ii va trazni Dumnezeu?

Ciprian D. spunea...

@alexandrescudaniela
Cel mai mare rau posibil e ca prin votul bine cunoscut cei ce l-au creditat i-au confirmat toate samavolniciile care ne-au sfidat cinci ani... And the show must go on....for 5 year...

Ciprian D. spunea...

@anonim
Nu am iesi mai ieftin sa o dam de pomana?

VictorCh spunea...

Acu' la sfarsit "mi-ai suflat" replica: ma pregateam sa spun eu ca pancarta spune adevarul, noi n-o vindem, o dam de pomana.
Ar mai fi de comentat (din textul de pe pancarta) rostul acelor "puncte-puncte", care au in principiu putinta sa rastoarne COMPLET sensul propzitiei! Oare CE-o fi vrand sa insemne textul ASTFEL editat? Pur-si-simplu ca nu ne vindem tara? Sau ca nu pe noi ne vindem, ci vindem tara? Sau ca nu ne vindem noi, ci ne vinde tara (in limbajul arhaic, a trada se spunea "a vinde")? (Mai gasiti si alte interpretari?)
Si a propos de replica @ filotas: E deja MULTA vreme de cand am aflat ca "mama prostilor e mereu gravida".

Angela Von Lichtenstein de Vale spunea...

nu ne vindem ţara, o dăm pe gratis.

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur