Replica lui Victor - Misteriosul

"On-topic:
Domnu' autor, am o mare nelamurire: CUM adica n-avem nevoie de drumuri bune pt ca turismul in Romania se face cu avionul? Poate n-oi fi inteles eu bine ideea, da' eu INCA n-am auzit de aeroport international in Delta, in rezervatia Retezat sau la manastirile din Bucovina (ba nici macar in Poiana Brasov sau in Eforie Nord, langa complexul de tratament - daca o mai fi existand - nu stiu sa fie vreunul).
Cred (sper) ca ideea e clara si fara sa mai precizez ca dupa stiinta mea nici Ateneul sau muzeele n-au pista de decolare-aterizare (ba nici macar heliport n-au), si ca NICI macar aeroportul ala international nu e in parcarea hotelului.
Cunosti dumneata VREUN caz in care turistul strain sa ia vreun vehicol de zbor ca sa mearga (de la hotelul din Bucuresti unde este cazat) la partenerul sau de afaceri din acelasi oras sau la minister; sau la teatru sau la meci; sau la un bar, la un club, la o discoteca, ceva? (Inafara celor care au ajuns la concluzia ca desi se cazasera - si platisera in avans - pt 5-6 nopti, mai in castig ies daca lasa totul (Biiip!) si merg la bar, club, discoteca sau orice-or fi avand chef intr-o alta tara, careia sa-i pese de "chefurile" si "poftele" lui indeajuns incat sa i le faca pt ca sa-l poata jumuli de bani).

Off-topic:
Sunt pt prima data pe aici (bine v-am gasit, spor si succes!), adus de o serie (irepetabila, presupun) de linkuri pe care nu le mai tin minte, si - necunoscator fiind in utilizarea calculatorului - nu stiu daca voi mai nimeri aici vreodata."


In speranta ca il pot edifica pe Victor precum si pe cei care nu au inteles de ce am afirmat ca, in Romania, turismul se face cu avionul, nefiind nevoie de implementarea, realizarea unei infrastructuri functionale a drumurilor nationale fac trimitere la un fragment din interviul acordat postului de radio R.R.A.
Atunci, acolo, a afirmat domnia sa ca, parafrazez, turismul in Romania se face cu avionul.

8 comentarii:

aventoro spunea...

corect, cu avionul poti sa ajungi direct pe plaja

VictorCh spunea...

1. Regret ca sunt considerat misterios, eu de fapt sunt pur-si-simplu nestiutor in operare PC (desi batran): deocamdata tastez cu un deget si abia am reusit sa-mi atasez numelui o poza (IN SFARSIT am reusit sa-mi introduc una in calculator), nefiind insa in stare sa ma abonez la acest blog fiindca nu ofera posibilitatea abonarii prin mail (singura pe care stiu s-o folosesc, cu RSS nu ma descurc (inca) - AM deja Google reader, dar abia urmeaza sa invat sa-l folosesc, dac'-'oi mai invata vreodata), cu atat mai putin sa-mi fi creat un blog.
2. Ideile afirmate in comentariul-devenit-articol (e prima oara cand imi este facuta o asemenea onoare, desi circumstantele fac ca aceasta onoare sa fie in cel mai bun caz indoielnica - in cazul de fata) mi le mentin si sustin in continuare.
3. Luasem cunostinta de acele ridicole afirmatii (macar daca ar fi afirmat doar ca turismul SPRE Romania se face cu avionul! Ar fi fost PUTIN mai putin ridicol) din respectivul interviu (fara sa fi stiut - sau doar n'-'oi fi retinut? - si de unde provin, ci numai cine le facuse), dar - necunoscandu-ne inca, deci nestiind nici ideile "de baza" ale autorului, nici firea sa - nu-mi fusese clar daca articolul lua acele afirmatii in serios sau le ridiculiza.
Sper ca nu am gresit, nici nu am incalcat regulile - sau chiar si numai uzantele - in mediul virtual permitandu-mi sa postez acel comentariu.
4. Ma bucur ca am reusit cumva sa ajung iar aici, ca sa pot exprima aceasta - nici nu stiu cum s-o numesc: precizare? - precum si rugamintea care urmeaza.

Off-topic: In masura in care interventia/ile mea/le nu a(u) deranjat prea tare, poate va avea bunavointa autorul (daca are la dispozitie suficient timp, energie si pricepere) sa ofere (pt nepriceputi ca mine) posibilitatea abonarii la blog SI prin mail - si sa-mi si comunice aceasta sub forma unui comentariu la ACEST articol, sau la adresa de mail aferenta acestui comentariu, insotind-o cu link activ pt a putea sa ma intorc aici pt abonare (la simpla exprimare a unei solicitari in acest sens, promit sa nu mai comentez; in caz contrar - cred ca este evident faptul ca sufar de logoree, chiar daca tastez cu un singur deget).

VictorCh spunea...

P. S. 1. Se pare ca nici macar poza mentionata n-am reusit s-o "organizez" bine, in unele locuri apare, in altele nu, si nici macar nu-mi dau seama de ce (nu inteleg nici criteriul, nici motivul).
2. Nu sunt sibian (si - desi am tot respectul pt Hermannstadt-ul cel stravechi - nici nu am intentia sa devin, cel putin deocamdata), sunt timisorean si asa am intentia sa raman - dar consider ca mi s-ar potrivi de minune SI cetatenia gigeliana.

Ciprian D. spunea...

@Victor
Onoarea este a mea Victor deoarece am un cititor atat de destoinic precum esti tu.

Daca am lasat impresia ca am postat comentariul tau in sens peiorativ ma simt indreptatit sa ma disculp. Chiar am apreciat modul elaborat, argumentat in care ti-ai expus punctul de vedere.

Cum bine ti-ai dat seama ironiile si sarcasmele imi vin ca o manusa insa fara a aduce atingere iubitorilor bunului simt.

Despre faptul ca tastezi cu un singur deget spun doar atat: nu conteaza cat de lung ai parul ci conteaza cum si cat gandesti! ;)

Despre abonare prin email trebuie sa apelam la mila celor care se pricep; pana atunci cautam in google Citadela Sibiana care e onorata de oaspeti ca tine.

Cele bune

VictorCh spunea...

1. (In completarea punctelor 2. si 3. din comentariul meu din 02 feb '10 7:49:00 - aiurea! nu-i bine setat ceasul blogului!): blogul dumitale a suportat revarsarea unei parti din frustrarile resimtite de mine atunci cand auzisem enormitatile debitate de ipochimen si nu putusem sa raspund nicicum si pe nicaieri inafara stramtului cerc al "cunoscutilor casei" (pe masura ce imbatranesti, acest cerc se tot restrange - in general (desi nu exclusiv) pe cale naturala, caci iti mor tot mai multi din vechii cunoscuti si iti faci tot mai anevoie altii noi).
2. Hm! Multumesc pt aprecierile... (Hm!) elogioase (Dom'le, ai un dar deosebit de a te exprima cu ambiguitate pana si in conotatie (subtext), nici macar nu-mi dau seama daca ar fi mai bine sa pun epitetul intre ghilimele sau nu - desi AM proprietatea ambelor sensuri!), dar ironia , respectiv sarcasmul (pe care dumneata le mentionezi abia in al treilea paragraf al replicii pe care mi-o dai) par sa fie "la ele acasa", zburdand liber inca din primul paragraf ("Cititor destoinic"! "Auzi" la el!) si respectiv din paragraful al doilea ("indreptatit" la "disculpare"? Hm!) (Cred c-o sa ma apuce durerea de gat de la atata "dres glasul", in urma indeciziei mele provocate de ambiguitatea conotatiilor folosite de dumneata prin modul de a te exprima - desi formal, la suprafata, totul e frumos, lin si neted!) Sau o fi - la dumneata - numai reflexul de a formula replicile intr-un mod "muscator"?
3. Prefer (aleg) "sa iau" ca atare (mai mangaiem un pic ego-ul ranit) afirmatia dumitale referitoare la "...modul elaborat, argumentat..." de sustinere a "punctului de vedere". (Hm! IARASI! "Atunci cand orizontul unui om se ingusteaza pana la dimensiuni infime, acesta exclama: **Iata punctul meu de vedere!** ")
(Se pare ca urmare a "dusului scotian" aplicat mie de dumneata si de Dreamwind - in colaborare intentionata (de coniventa) sau doar in mod automat, reflex, in virtutea reactiilor similare provocate de o colaborare anterioara indelungata, fie doar pe blog, fie si in viata - va trece o BUNA (Hm! "buna" cu sensul de "indelungata") "bucata de vreme" pana voi inceta de a mai fi suspicios referitor la orice nuanta posibil "caustica" - sau ar fi fost preferabila exprimarea "acida"? - din comentariile voastre.)
4. INTR-ADEVAR, bunul-simt formal este respectat INTRUTOTUL, numai conotatiile (subtextul) sunt POTENTIAL (doar potential, aluziv, nici macar aici "explicit") "corozive".
5. CU-ADEVARAT (SI dupa parerea mea) "nu conteaza cat de lung ai parul/Mai mult conteaza CAT si CUM gandesti!" (Saracu' "Motu' "! Odihneasca-se in pace!) Sper ca afirmatia dumitale (preluata de la el) sa ramana valabila si ulterior, in cazul continuarii "colaborarii" noastre (dumneata dinauntru, eu dinafara), chiar daca eu voi continua sa tastez cu un deget.
6. Ce de "red herings" (intentionati sau nu) intr-un text atat de scurt! Dumneata te vadesti a fi un adevarat talent in domeniu! Asta intentiona sa fie un test de sensibilitate (de intuitie), sau ce? (Iarasi recent mentionata mea suspiciune - proaspat trezita - in actiune!)
7. Mila? Pentru dumneata? N-as crede! (Nu pari IN NICI UN CAZ sa o meriti - in sensul de a avea nevoie de ea, evident! :D ) "Ajutor prietenesc" DA (chiar si - eventual - de la necunoscuti), da' "mila"??? Neeee...
8. CUMVA - m-'oi descurca eu ca sa revin. (SPER! In caz contrar, VETI CONSTATA voi ca nu mai apar!) Iar adresa mea de mail ramane la dumneata, pt a ma putea eventual "convoca" ulterior printr-un link activ - daca eu nu revin, si-mi "duceti dorul" (in orice calitate - eventual de "sac de box" dublu virtual: pana si sensurile "intepatoare" din text sunt doar virtuale, pe langa faptul ca noi comunicam doar in mediul virtual!)

VictorCh spunea...

P. S. Mentionez ca in mod curent eu NU sunt atat de suspicios, acum aceasta atitudine banuitoare mi-a fost trezita de contrastul intre atitudinea dumitale, care e sarcastica la modul general si (suspect de) binevoitoare la adresa mea (ceea ce nu aveam senzatia ca as fi meritand - prin prisma DOAR a CE, CAT si CUM postasem), potentat de replica - in mod indreptatit "muscatoare" - pe care mi-o daduse Dreamwind (saru' mana, mi-am invatat lectia!)

VictorCh spunea...

P. P. S. Scuzele male (adresate lui Dreamwind) trimise sub forma de comentariu la art "Wellcome..." din 25.01.10 au fost considerate nepotrivite pt a aparea?

Geocer spunea...

Dom' Gigel, pardon, Ciprian. Pentru Victor garantez eu : e baiat de treaba. Nu se pricepe la nimic, dar le stie pe toate. Si e timisorean, deci de-al nostru din popor! Pentru abonare prin e-mail trebuie sa-ti faci cont pe feedreader. De fapt, merge acelasi ca si cel de blogspot si de google, trebuie doar sa te inscrii, apoi sa copiezi codul pe care ti-l va da la Publicize si sa-l incluzi la tine pe blog.

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur