Cand vom citi o „Pulă” adevarata?...

...caci Nicolae Iorga, Sasa Pana si altii alesi pe spranceana au citit cate un exemplar in urma cu 79 de ani si au fost oripilati.

Din cele 20 de exemplare ale singurului numar al revistei avangardiste cu nume de falus drept titlu, „Pulă”, care a vazut lumina tiparului in 1 octombrie 1931 doar 7 au fost distribuite aleator iar celelalte 13 au fost trimise cu dedicatie personalitatilor social-culturale ale vremurilor.

Fondatorul porcoasei publicatii este considerat a fi fost insasi Geo Bogza (de acolo vorba aia „ai citit o „Pulă”, de Geo Bogza!”); controversata revista considerata drept un scandalos atentat la bunele moravuri avea sarcina de a spune lucrurilor pe nume, adica totul pe sleau, fara rusine si retineri.

Astazi, suntem manipulati si sufocati de politicile editoriale ale ziarelor si revistelor ce nu au nume de falus drept titlu dar se comporta ca atare.
Nu putem decat sa speram ca odata si odata vom avea si noi privilegiul si oportunitatea sa citim o „Pulă” adevarata, adica o „revista de Pulă modernă”, adica stiti voi, un ziar sau o revista care sa spuna lucrurilor pe nume!

5 comentarii:

Malpraxis spunea...

Citeste o "Pula" =))

Ciprian D. spunea...

Slabe sanse sa citim in curand. :P

GoldMidas spunea...

Cum ar fi sa vezi babele pe strada: "Ai fa, tu citisi Pula de azi? Eu nu ratez nici una, dar Pula de azi o ratai ca nu mi-o mai dete postasu" =))

Ciprian D. spunea...

excelent! :))))

Ilie de la scularie spunea...

Auziti, unde gasesc si eu un exemplar ? Ma indoiesc ca la anticariat :D As pune-o in rama, pentru generatiile viitoare ;) Ma rog, cu conditia sa nu coste exagerat de mult :)))))

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur