Let`s do it Romania, again and again!

"Let`s do it Romania!" este considerat, pe buna dreptate, cel mai mare proiect social care s-a desfasurat vreodata pe taramurile mioritice. Merita asadar numai aplauze, cele mai sincere si inflacarate ovatii, insa cine a fost in spatele acestui proiect?

Nu va avantati pe Google caci va spun eu: Liana Buzea, o tanara familiarizata cu proiecte de mediu de mai bine de sapte ani.
Mi se pare paradoxal ca nu are profil pe Wikipedia! De ce mi se pare paradoxal? Ei bine pentru ca un taran care baseste prin parlamentul european, Gigi Becali, are ditamai profilul. Pana si BBC-ul i-a dedicat taranului roman o pagina numai a lui.
Acum sa nu credeti ca am ceva cu Wikipedia sau Wikipedia cu Liana Buzea!

Anyway, Liana Buzea a devenit dependenta activismul eco, de "curatare" si ecologizare, in timpul facultatii cand a venit cu ideea de a curata capitala de gunoaie. Pana la initiativa de a face ceva la care autoritatile nici macar nu s-au gandit vreodata, de a curata toata tara, Liana Buzea marturiseste ca nu a fost decat un pas, un pas mare care a insemnat multa munca, perseverenta si sacrificii personale.
"We Did It, Romania!" este efectul unei campanii de succes insa privind harta deseurilor din Romania predomina imperativul: "Let`s do it Romania, again and again!"

Daca acest proiect va ramane doar un exemplu constructiv pentru societatea romaneasca ne va spune la TEDx Sibiu 2010.

4 comentarii:

Şcoala Gimnazială ,,Carmen Sylva" spunea...

Avem nevoie de ajutor! Sunt invatatoare la Scoala cu clasele I-VIII, Izvoare, com. Bahna, jud. Neamt. Avem un numar mare de elevi in scoala, dar cei mai multi dintre ei au mare nevoie de hainute, ca sa poata veni la scoala in sezonul rece. Noi, cadrele didactice am adus de acasa, de la copiii nostri, hainute si papuci care nu le mai veneau, dar care erau de stricta necesitate pentru acesti elevi.Va rugam, ajutati-ne, daca puteti cu hainute si papucei, pentru niste copii inimosi care vor sa invete! TEL. 0764888975, Inv. CARAIMAN IONELA-LAURA
Copiii va vor fi recunoscatori!

Ciprian D. spunea...

ai dreptate Roxy, chiar trebuie! Data viitoare voi fi si eu IN, daca va fi o data viitoare. Sa speram!

Ciprian D. spunea...

@Ioana
Apelul tau nu va ramane neauzit.

Şcoala Gimnazială ,,Carmen Sylva" spunea...

Va multumesc din suflet ca nu ati ignorat mesajul meu de ajutor!Oricat de mic ar fi ajutorul, pentru noi ar reprezenta enorm de mult sa stim ca ii putem ajuta, sa nu le mai plangem de mila ca vor ingheta pe drum pana acasa sau, eventual, vor lipsi de la scoala in zilele prea geroase, de teama sa nu inghete. Cat despre papucei, credeti-ma, vin incaltati multi dintre ei cu slapi (papuci de casa din plastic). Se intampla chiar sa vina pe rand la scoala, copiii din aceeasi familie, fiecare cate o zi, pentru ca au doar un rand de papuci de iarna sau doar un singur rand de hainute mai groase. Copiii nu au nicio vina ca s-au nascut saraci, de aceea vrem sa ii ajutam.

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur