Ce faci de 1 decembrie?

Intrebarea asta a reusit sa eclipseze celebra intrebare de sfarsit de an ce faci de Revelion? Sincer am raspuns bucuros tuturor celor care m-au intrebat caci chiar ma identific, sincer, cu Ziua Nationala a Romaniei, insa cu ziua sau noaptea de Revelion foarte putin.

Raspunsul meu la prima intrebare este: fac si eu ce fac toti romanii, celebrez 92 de ani de la infaptuirea Marii Uniri de la 1918, cel mai de seama eveniment din istoria poporului roman.
Nu va speriati asta nu-i un apel la normalitate.

Tot de 1 decembrie, romanii autentici (dupa ce cugeta oleaca la valorile nationale, dupa pricepere, dar si ceilalti romani) conform traditiei, si traditia este sfanta in ambele cazuri, se obisnuieste sa se adune cu mic, cu mare, la...indubitabil ati ghicit: MICI SI BERE!

Acum sunt sigur ca prima parte a zilei sunteti ocupati cu activitati demne ca orice roman autentic, asa ca va lansez invitatia ca in cea de-a doua parte a zilei sa nu ne dezicem si sa inchingem, in jur de ora doua (p.m.) un gratar traditional, la Curmatura, pe care sa sfaraie mititeii pe care sa-i stingem cu cate-o bere.

Puteti da din gura-n gura sa avem cu cine juca Hora Unirii!

11 comentarii:

Alexandra Palconi spunea...

Mi-ar plăcea să fiu în zonă la Hora Unirii :)). Dar nu prea am cum. De 1 Decembrie, cred că mai mult ca sigur o să merg acasă să stau cu familia. Happy 1 Decembrie!

banatanu spunea...

Imi place ideea. Fara suparare dar o sa o preiau si eu si-o aplic in Banat.

Ciprian D. spunea...

@ Alexandra Palconi
Happy 1 Decembrie, tuturor romanilor! O sa ne gandim la tine :P

Ciprian D. spunea...

@banatanu
Apoi suparare nu-i, numa` motiv de bucurie :)

Calin Blaga spunea...

ce idee buna. Am veni si noi... dar nu garantam stii tu de ce... Sunam inainte sa vedem unde esti

Geocer spunea...

Se vede treaba ca n-avem aceleasi traditii! Pe-aici, prin vechiul regat, ziua asta nu se sarbatoreste cu mici si bere, ci cu fasole cu ciolan afumat si tuica fiarta!

Luciana spunea...

Pe mine si pe gasca mea ne-ai convins. Vrem sa venim la Sibiu sa jucam Hora Uniri alaturi de sibieni alaturi de romani. Iti trimit un emailsa vedem cum facem cu micii.

Anonim spunea...

primitzi la gratar shi cisnadieni? suntem romani getbeget!

RCA Ieftin spunea...

Probabil ca majoritatea...vom sarbatori prin munca.

Andi spunea...

Să ne jucăm de-a Hora Unirii și noi, zici? :)

Ciprian D. spunea...

Mi-ai amintit de Lucian B. si a lui poezie(daca nu ma insel "Trei fete"), si marturisesc: intelepciunea si iubirea mea e jocul :)

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur