Cel mai batran blogger din lume - The World's Oldest Blogger

"Prieteni de pe internet, astazi am implinit 95 de ani. De ziua mea, nepotul meu care este foarte zgarcit, mi-a daruit un blog (amis95.blogspot.com.). Sper sa scriu foarte mult si sa va impartasesc multe din experientele mele."

Astfel si-a inceput activitatea de blogger Maria Amelia Lopez Solino in anul 2006 cunoscuta in toata lumea ca bunica blogger - cel mai in varsta blogger din lume.
Dorinta ei a fost de a comunica, de a interactiona cu bloggeri din intreaga lume, sa incurajeze persoanele in varsta sa foloseasca internetul, dar mai ales sa intareasca coeziunea din interiorul familiei intre membrii tineri ai familiei si bunici.
Cel mai in varsta blogger, Amelia, a dorit sa integreze varsta a treia in lumea tehnologiei si a internetului ca mijloc de combatere a izolarii la care varstnicii acced. Totodata si-a dorit sa incurajeze persoanele in varsta sa isi pastreze activitatea intelectuala in spiritul socializarii.

Dupa doi de ani de blogging Amelia s-a aratat foarte sceptica in privinta comentariilor de pe blog si le considera drept spam.
Blogul ei pe care a scris, de la amintiri din copilarie la politica si de la Razboiul Civil la descrierea locurilor natale, are astazi page rank 5 si a fost vizualizat de peste doua milioane de utilizatori din intreaga lume. Amelia a trait 35.578 de zile, adica 97 de ani.

Moartea Ameliei a fost la fel de rasunatoare precum intreaga ei activitate, de blogger, de 880 de zile. In 20 mai 2009 intreaga lume si-a luat la revedere de la Amelia Lopez Solino si despre exemplul personal de viata al bunicutei blogger au fost scrise cateva sute de stiri. Peste 70 de stiri au fost scrise de cele mai prestigioase ziare din lume, ca: Inquirer, Reuters, Agence France Presse, Google News, Times, The Guardian, CNN, Yahoo News, Washington Post, BBC News, American Herald Tribune, Independent, etc.
In aceiasi zi mii de postari au fost dedicate Ameliei, cu acelasi mesaj: "Odihneste-te in pace, Amelia!"

4 comentarii:

Malpraxis spunea...

Ce tare! O.Î.P.!

Ada Angharad spunea...

cine e OIP?

Ciprian D. spunea...

Chiar...ce e O.I.P.? :D

Malpraxis spunea...

OIP: Odihneasca-se În Pace. Eu m-am saturat de englezismele din limba romana si de ceva vreme nu mai folosesc aproape deloc termeni din engleza.

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur