God for a second! Kill or let him live!

Oleg Mavromatti, un excentric artist rus, a fost acuzat, sub incidenta Articolului 282 din Codul Penal Rus, de "incitare la ostilitate etnica, rasiala sau religioasa". Ca urmare, artistul si-a expus pe internet cazul penal si a supus la vot online absolvirea de vina sau condamnarea la moarte. Fara gluma!

In cadrul unei prestatii artistice din anul 2000 desfasurata in curtea Institutului de Studii Culturale din Moscova intitulata "Nu crede in ceea ce vezi", Mavromatti a fost "crucificat", parand chiar ca i se bat cuie in palme. Parul de pe spatele sau era astfel ras incat sa se poata descifra mesajul "Nu sunt fiul Domnului".
Pentru aceasta indrazneala a fost acuzat si condamnat de justitia rusa obligandu-l pe Oleg Mavromatti sa se refugieze in Bulgaria.

Timp de o saptamana, intre 7 noiembrie si 13 noiembrie, rusul s-a conectat, timp de patru ore, la un scaun electric improvizat de el, interval in care utilizatorii online au decis daca ar trebui sa traiasca sau sa moara.

Excentricul experiment incepea zilnic la ora 19:00, ora Sofiei, capitala Bulgariei, acolo unde Mavromatti traieste de ceva timp. Cu 20 de minute inaintea fiecarei sesiuni de transmisiune live - adica la ora locala 22:40, voturile erau numarate. Daca majoritatea indicau vionovatia omului, dispozitivul ii administra acestuia un soc de 600.000 de volti. Durata electrocutarii creste cu cate o secunda in fiecare noua zi.

Mavromatti a explicat ca o singura secunda la un asemenea voltaj este de ajuns pentru a arde pielea umana. Trei secunde pot lasa o arsura serioasa. Cinci secunde au potentialul de a arde irecuperabil pielea si provoca lesinul unei persoane. In final, un soc electric de sase sau sapte secunde ii poate fi fatal oricui.

Oricine a putut participa la vot prin simpla inscriere in cadrul paginii web dedicate. Votul pentru viata a fost gratuit, in timp ce votul pentru condamnarea la moarte a costat 50 de centi, platibili prin sistemul de plata online PayPal.
Scopul declarat de Oleg al acestei plati nu il reprezinta banii in sine, ci identitatea platitorului: "Cine vrea sa omoare ma omoare, macar sa se prezinte".

Cea mai importanta parte a acestui experiment o constituie dezbaterea publica care a inceput deja. Experimentul in sine a fost doar o ilustrare a acestei polemici.
Pana in prezent nu exista date referitoare la viata lui Oleg Mavromatti dupa experiment.



Celebrul scriitor Lev Tolstoi a fost de asemenea gasit vinovat in conformitate cu Articolul 282, post-mortem.

9 comentarii:

Ada Angharad spunea...

Credeam ca asa ceva exista doar in filme.
Oare insititutiile de stat nu au nici un fel de cuvant de spus?

Anonim spunea...

Nu am stiu de faza da daca stiam as fi votat sa-l prajesc pe tip. Daca a fost atat de nebun sa lase la indemana oricui soarta lui eu unu l-as fi prajit ca pe-o frigarui. Fara suparare.

tudor spunea...

chiar ieri vroiam sa scriu de tipul asta. putin nebun, ce-i drept :))

Mircea Alex spunea...

Bine ca n-a fost expulzat in Romania. Romanii il prajeau din prima...

Ciprian D. spunea...

@anonim
Experimentul a fost doar ilustrarea unei polemici; omul asta nu e nebun ci a vrut sa incerce marea cu degetul. Probabil a facut si cativa parai de-o vodca bulgareasca ;)

Ciprian D. spunea...

@tudor
Este dovada vie ca poti incerca sa iti faci singur dreptate cu riscul de a ramane fara efect orice demers in acest sens.

Ciprian D. spunea...

@Mircea Alex
La ce foame e in Ro cred ca dupa ce-l prajeau il si haleau :))))

Ada Angharad spunea...

http://www.birthornot.com/. Asta e mai dur...tipa nu stie daca sa avorteze sau nu.

Ciprian D. spunea...

@dreamwind55
Urmeaza unul/una care sufera de constipatie si e-n dilema: sa-si faca sau nu clisma :))

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur