Sunt bolnav! (unde) Sa ma tratez?

Am primit un email care reflecta neajunsurile sistemului de sanatate, din partea unui cititor al blogului Citadela Sibiana . Atentie, intamplarea este profund de tulburatoare!

"Buna ziua domnule Ciprian,

Numele meu este Bradescu Ionel, sunt pensionar in urma unei activitati didactice de peste 30 de ani. Va cunosc siteul pentru ca uneori fiica mea imi citeste ce scrieti pe siteul dumneavoastra si uneori le ziceti atat de bine ca ne merge la inima. Fiica mea m-a sfatuit sa va scriu acum, dar calculatorul e al ei, ca poate aveti bunatatea sa spuneti si altora povestea mea.
Motivul pentru care va scriu este legat de cruzimea sistemului medical din orasul Sibiu. Probabil problema cu care ma confrunt eu este des intalnita in toata tara.
Se intampla cand esti batran sa iti vizitezi medicul de familie atat de des incat poate intra cineva la banuieli. Din cauza asta eu mi-am ales ca medic de familie o doctorita. Eu sunt singur, ea e tinerica, asa ca barfele ma avantajeaza. Glumesc. Astazi i-am facut ultima vizita medicului de familie si dupa ce m-am vaitat de toate cate ma dor mi-a recomandat sa ma internez, de urgenta, la doamna doctor Alexe, ca dansa se ocupa de boli interne in spitalul judetean.
Asa am facut, m-am dus in policlinica noua dar n-am gasit-o. Am cautat-o pe sectie. Am intrebat pe unul si pe altul pana am ajuns la dansa si lumea zice ca e medic bun. M-a primit si pe mine, m-a ascultat vaitandu-ma si dupa ce a cercetat si biletul de internare de la medicul de familie s-a incruntat la foaia ce-o tinea in mana si mi-a spus ca isi respecta fiecare bolnav ca pe proprii parinti, frati si copii, dar ca in cazul de fata nici macar pentru ei nu ar avea un pat liber. Cand m-a privit dupa ce mi-a spus asta am vazut ca ochii ii straluceau. Intelegi domnule Ciprian. Am inteles pana sa imi explice ca sistemul e de vina si ca e legata de maini si de picioare. M-a consolat cu gandul ca daca ma programeaza azi pentru o consultatie in policlinica in ziua de marti saptamana viitoare ma poate lua in evidenta si ma va putea interna dupa mijlocul lui decembrie daca am noroc, sau in ianuarie, la anul.
Domnule Ciprian, pacatele mele numai Dumnezeu le stie si daca voi mai trai pana atunci...

Bradescu Ionel"

10 comentarii:

Liviu spunea...

Categoric situatia asta e intalnita peste tot. Ne meritam soarta. Probabil multi din cei care se vaita azi l-au votat pe Basescu. Acum sa-l pupe-n cur.

Athe spunea...

Domnule Ionel, chemati salvarea si mergeti la urgente. S-ar putea sa aveti surpriza sa gasiti un pat liber. Dar totusi, eu vorbesc din alt judet.

Ciprian D. spunea...

@Liviu

Ciprian D. spunea...

@Liviu
Daca pana acum te intrebai daca e posibil sa fii tratat corect acum poti spera doar ca vei avea sansa sa te trateze cineva, indiferent ca ai vota cu Base sau cu Ponta ;)

Ciprian D. spunea...

@Athe
S-ar putea sa fie o solutie. Numai sa nu fie de garda taman doctorita la care a fost nenea Ionel. Ca atunci a cam incurcat-o :D
Merita incercat!

Anonim spunea...

pai ce batranii au dreptul sa mai traiasca? ce tupeu!

Jose Ramon Santana Vazquez spunea...

...traigo
sangre
de
la
tarde
herida
en
la
mano
y
una
vela
de
mi
corazón
para
invitarte
y
darte
este
alma
que
viene
para
compartir
contigo
tu
bello
blog
con
un
ramillete
de
oro
y
claveles
dentro...


desde mis
HORAS ROTAS
Y AULA DE PAZ


COMPARTIENDO ILUSION


CON saludos de la luna al
reflejarse en el mar de la
poesía...


AFECTUOSAMENTE
CIPRIAN

ESPERO SEAN DE VUESTRO AGRADO EL POST POETIZADO DE CUMBRES BORRASCOSAS, ENEMIGO A LAS PUERTAS, CACHORRO, FANTASMA DE LA OPERA, BLADE RUUNER Y CHOCOLATE.

José
Ramón...

dani spunea...

Sincer mie imi este scarba cand vine vorba sa ajung intr-un spital. Sunt satul de atata cruzime si batjocura. Din acest motiv prefer desi sunt bolnav cateodata sa incerc sa fac tot posibilul sa nu ajung la doctor. Pentru mine sunt niste tarani..si ei...si cei care conduc acest sistem...si cei care conduc aceasta tara :)

Ciprian D. spunea...

@dani
Sa stii ca iti dau dreptate si uneori prefer si eu sa incerc sa ma vindec singur decat sa ajung la te miri ce doftori carora le e dificil sa puna un diagnostic. Prefer sa fiu propriul cobai decat cobaiul altora.

Ciprian D. spunea...

@ Jose Ramon Santana Vazquez
Cheers, nice post about Snap!

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur