O.N.B.R. - file de poveste

A fost odata ca niciodata...

Anul trecut, prin toamna, entuziasmat ca o mana de bloggeri din citadela si-au exprimat dorinta de a face ceva pentru comunitatea bloggerilor, dar mai ales pentru comunitatea sibiana, mi-a venit ideea de a sustine orice initiativa de acest gen sub o umbrela in care sa se regaseasca principiile si valorile pe care le nutream cu totii.

Aceasta idee a capatat contur si astazi (inca) se numeste Organizatia Nationala a Bloggerilor din Romania.
Din pacate, sau din fericire - e discutabil, aceasta umbrela s-a dovedit a fi la fel de firava precum multe care au fost doborate la prima pala de vant.
In pofida faptului ca sub umbrela ONBR-ului s-au implementat (doar) doua proiecte (Darul meu pentru Craciunul lor si Sunt mandru ca sunt roman!), dar mai ales in virtutea faptului ca s-ar fi putut implementa o suma de proiecte inedite precum: Scoala de la Paltinis - a bloggerilor, Zece mici sibieni, etc, etc, Festivalul International al Bloggerilor, in zilele care urmeaza, ONBR-ul, se va dizolva (sau cel mult va functiona fara sprijinul meu).

Daca ma veti intreba motivul o sa va raspund insa irefutabil veti adormi inainte de a termina povestea. Asadar, succint, desi am angrenat in aceasta poveste doar oameni deosebiti si m-am bucurat de sprijinul si increderea lor - neconditionat - fapt pentru care le sunt recunoscator, s-a dovedit ca formula initiala a umbrelei la care m-am gandit eu sa nu functioneze.
Rebreanu, in unul dintre cele mai obiective, realiste si moderne romane conchidea ca "gandacul nu o sa rastoarne niciodata fiara cu gaibaracele in sus".

In fine, e timpul pentru scuze si multumiri! Multumiri celor care au crezut, sustinut si s-au implicat in aceasta poveste, si scuze tuturor celor pe care i-am dezamagit sau nu i-am dezamagit!

10 comentarii:

Raluca spunea...

Eşti sigur? Cel puţin de data asta. În mod "irefutabil" sigur? Întreb: Eşti sigur, de data asta?

Ada Angharad spunea...

Nu inteleg de ce trebuie sa te justifici. Unii au vrut, altii nu au mai vrut. Simplu. Stim cu totii zicala aia cu "La pacinte...".

@Raluca, imi pare sincer rau de timpul si nervii tai. Stiu cum e sa lucrezi pe ochi frumosi doar deoarece crezi in ceva, si apoi sa nu iasa. Insa... de dragul fantazarii- o organizatie are nevoie de 3 membri fondatori.Intrebarea cu "esti sigur" trebuia pusa in iarna, si nu numai lui Cipi...

Raluca spunea...

@ADA
Intr-adevar NU trebuie nicio justificare.
De altfel NU inteleg nici rostul postarii.
Ideea este simpla si este una: DOAR UNUL dintre membri si-a dorit pana la urma ASOCIATIA. Ceilalti doi au anuntat ca se retrag. Chiar si in aceste conditii DOAR UNUL dintre asociati mi-a solicitat serviciile in vederea INFIINTARII ASOCIATIEI. Luni s-a razgandit. Dupa ce s-a infiintat. Chestiunea "lucratului pe ochi frumosi" adusa in discutie ma jicneste. Nu asta este problema. Incetati astfel sa o mai formulati in acest sens.
VICTIMIZAREA NU ISI ARE LOCUL.

Ada Angharad spunea...

Raluca, scuze. Cand spuneam de "lucrat pe ochi frumosi" nu insinuam nicio preferinta personala. Spune-i voluntariat, daca suna mai bine.

Raluca spunea...

Pe bune acum :)) Asta s-a inteles din ce am scris mai sus. Serios? :))

Ciprian D. spunea...

Irefutabil, fara ghilimele , sunt sigur :)
Daca am lasat cuiva impresia ca nu sunt sigur pe mine, nu e vina mea. Explicatia ar fi ca acel cineva are probleme de optica.
Haide sa nu intoxicam publicul; mai bine-l infieram pe Gigel in Piata Mare.

In alta ordine, nu se intampla totul cu un scop bine determinat ; postarea de mai sus e dovada :)

In toata povestea nu gasesc niciun vinovat, nicio victima. De altfel ar fi absurd sa scorneasca cineva existenta unuia. La fel de absurd ar fi sa se victimizeze cineva :) Parerea mea ;)

Anonim spunea...

incurcate-s caile bloggerilor sibieni..

brylu spunea...

Ce-a fost a fost, n-are sens sa rascolim istoria. Eu vad intreaga situatie ca o nesincronizare de viziune legata de viitorul organizatiei asteia. Probabil daca ne puneam la masa mai din timp si discutam exact care e viitorul ei nu s-ar fi ajuns la neintelegerile existente (sau deja trecute).
Ada, daca tu ai mancat vreo placinta, sa-mi spui si mie ce gust a avut.

Ciprian D. spunea...

In niciun caz nu am intentionat sa starnesc polemici sau alte discutii prin aceasta postare.
Categoric comunicarea ar fi dat alta fata prezentei conjuncturi.
Amu sa ne vedem sanatosi ca doar nu avem motive, doamne feri, sa intoarcem capul pe strada.

Brylu spunea...

My point exactly. Ca cat de ciudata o fi combinatia bere/ceai/cafea nu-i niciun motiv sa n-o mai bem :))

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur