De ce nu exista un centru de voluntariat in Sibiu?

"Tara, tara, vrem...voluntari!"

Principala problema cu care se confrunta comunitatea sibiana, nu este reprezentata de lipsa de voluntari, dupa cum ar crede unii, ci mai mult de lipsa informatiilor si in acelasi timp de o lipsa de centralizare si un mediator real intre institutiile statului, societatea  civila si voluntari. Altfel spus, un centru de voluntariat.
Are nevoie Sibiul de un centru de voluntariat? Dar sa vedem mai bine ce reprezinta un astfel de centru.

Centrul de voluntariat reprezinta un mecanism de stimulare a implicarii voluntarilor in comunitate, oferind servicii de intermediere a legaturii dintre cererea si oferta de voluntariat, facilitand legatura dintre persoanele care doresc sa se implice ca voluntari si oportunitatile disponibile in cadrul organizatiilor si institutiilor care lucreaza cu voluntari intr-o anumita comunitate. 
Centrele de voluntariat ofera informatii cu privire la voluntariat, consultanta pe probleme de managementul voluntarilor, evenimente de promovare a voluntariatului si oportunitati de recunoastere a voluntarilor.

"Uneori mă întrebam de ce nu face cineva ceva. Apoi am înţeles că acel cineva sunt  eu." (Anonim)

Cu certitudine, Sibiul are nevoie de un astfel de centru de voluntariat. Primul pas pentru crearea unui astfel de centru in Sibiu a fost facut prin formarea unui grup de initiativa numit Voluntar in Sibiu, grup care reprezinta punctul de referinta pentru toti voluntarii care doresc sa participe si sa contribuie in mod activ, prin cunostintele, potentialul, energia, talentul si experientele lor, in vederea solutionarii problemelor comunitatii sibiene.

DA, Sibiul are nevoie de un centru de voluntariat pentru a oferi comunitatii locale un punct de intalnire intre necesitatile culturale, sociale, educationale, civice, sportive, etc si posibilitatea rezolvarii lor prin intermediul resursei umane - voluntarii. 

"Las-o bah, ca merge asa!"

Pana cand administratia locala va intreprinde ceva in acest sens pentru a materializa o nevoie imperativa, noi, voluntarii vom incerca sa trecem peste baricada ignorantei lor si vom sustine asa cum putem voluntariatul din Sibiu! 
Invitati-va prietenii sa se implice in activitati de voluntariat alaturi de voi! 
Multumim tuturor celor care cred ca pot schimba ceva prin puterea exemplului! Multumim tuturor celor care le pasa si sustin grupul de initiativa Voluntar in Sibiu, cu un simplu Like and Share!

0 comentarii:

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur