Felicitari - Pilot la volan!!!

In ultimele zile nu am avut nici o problema in tafic. Totul merge struna poate deoarece masina sta-n parcare, amintindu-mi ca nu m-am nascut cu piciorul pe acceleratie.
Basca, m-am gandit ca fac si eco-nomie, ca tot sunt crizat. Aiurea! Banii pe care nu i-am dat pe benzina i-am aruncat pe detergent automat pentru a-mi spala pantalonii, ca am un stil de a merge de ma stropesc pana sus. Oricum cred ca am iesit mai ieftin, si-n fond oamenii care merg corect se stropesc! Cand e ud pe jos, fireste...
Dificultati am avut in a-mi organiza timpul: una e cand bagi cheia in contact si pleci, alta e cand iei troleul ori mergi pe jos; din principiu cred ca doar oamenii comozi apeleaza la taxi. Ha, ha, hi!
Hotarata treaba de maine imi reiau vechiul obicei, si asa cum fac de fiecare data inainte de a ma urca la volan(barbi) am facut un chestionar; un altfel de chestionar auto.
Excelent! Dupa terminarea chestionarului a iesit o mana din monitor si m-a felicitat pentru abilitatile de care am dat dovada.
Pilot la volan
Ce mi-au mai spus? Iata:
Incredibil! Faci parte din specia rara de soferi care chiar stiu ce trebuie sa faca la volan. Nu iti asumi in general riscuri pe care nu le poti duce (tu sau masina), si desi esti preponderent precaut stii totusi cand trebuie sa apesi pe pedala de acceleratie.
Iei deciziile rapid si bine gandit, chiar daca unele erori de judecata s-au lasat cu mici botiri ale masinii. Stii sa te strecori prin traficul urban aglomerat, fara insa a jena pe ceilalti pasageri in trafic.
Ai respect fata de ceilalti, tot atat cat vrei ca si ei sa te respecte pe tine. Totusi, uneori iti dai drumul la adevarate torente de injuraturi si te exaspereaza nesimtitii si habarnistii din trafic.
Tu vei ajunge de multe ori mai rapid la destinatie, desi ai un ochi atintit si asupra consumului. Iar la drum lung esti cel mai bun soferi din cati exista, pentru ca stii cum sa faci din calatorie o experienta placuta si relaxanta, fara insa ca pasagerii sa adoarma de plictiseala.
Nu mergi excesiv de tare, nu ajungi intotdeauna primul la destinatie, insa iti place sa o calci in zonele unde stii ca nu iti asumi riscuri inutile facand asta.Atunci cand faci prostii in trafic iti dai seama imediat, si chiar daca ai o strangere de inima cand incalci legea stii ca uneori trebuie sa 'mergi cu traficul' si sa faci ca ceilalti. Totusi, ai vrea ca si ceilalti sa respecte legea intr-o masura mai mare, cel putin tot atat cat o respecti tu.
Au fost situatii in care ai mers 'ca nebunul' dar acestea nu te definesc catusi de putin. Pentru tine sofatul este o placere, dar nu uiti latura utilitara a acestei ocupatii. Ai fi un excelent sofer de drive-teste. Nu vrei un job?

11 comentarii:

Lucian spunea...

cica eu sunt profesor de sofat, ceea ce inseamna ca sunt prea prudent. nu e chiar adevarat, dar merge si asa :). o sa pun rezultatul si pe blogul meu

owiwankenowi spunea...

Toata stima, ai dat dovada de rabdare. Cred ca toti bloggeri au primit acest test pe mail(mass)- se intampla acum 3 luni, dar numai 2% au avut rabdare sa-l faca pana la capat (prea multe intrebari) chiar daca unele erau haioase. Am un amic taximetrist care e furios ca-i faci antireclama. Si eu am mersul leganatu' dar din cauza ca ma feresc de soferii astia cu diploma sa nu fiu stropit :).
PS. Vezi Gigele, m-am maturizat...sau nu.

Ciprian D. spunea...

Auch...am fost prea increzator azi. M-am busit...

Ciprian D. spunea...

Esti simpatic Kenowi, chiar daca nu esti ce pari a fi...; daca as spune altceva as minti!

Anonim spunea...

Cu ce dracu te-ai busit mai Gigele? nu pot sa cred...tu cu diploma ta? Biciclistu-i de vina ca mergea pe banda aia rosie din Subarini crezand ca-i toata a lui.
Nu stia ca trebuie sa o imparta cu gigel pietonu'(din motive eco-nomice).
PS. am pus si link. Multumit?

Ciprian D. spunea...

Extaziat, dar pe fondul labilitatii temporare - sper - vorbesti in dodii; sau esti un geniu neinteles!
In rest toate bune, mersi de ingrijorare.

Anonim spunea...

...mai mult geniu decat neinteles. Las' ca ai inteles tu prea bine domnu' Genialitatea...sau era Gigelitatea?? Diferite astea doua, foarte diferite...

Ciprian D. spunea...

Deci ai trecut de exercitiile diferentiale... Apoi daca in asta consta geniul tau...

Ciprian D. spunea...

...mai bine mergeai pe "neinteles"!

Orin spunea...

Hmmm... așa un șofer nu se există! Sau testele astea sînt prea blînde. Poate îmi fac timp să aflu cum stau cu șofatul. Tu cu ce te-ai bușit, dacă nu sînt prea indiscretă?

Ciprian D. spunea...

Nu a fost chiar o busitura; un mic accident nefericit datorat lipsei de vizibilitate in retrovizoarele aburite, soldat cu o micuta zgarietura pe aripa masinii din spate.
Ca urmare am actionat conform raspunsurilor de la intrebarea 24, si anume prima data "b" apoi "a". :D

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur