Legea-i lege, nu-i tocmeala!

Trebuie sa fii naiv sa crezi ca nimeni nu este mai presus de lege. Deoarece nu ma numar printre naivi, abia ieri am batut la usa biroului de tamponari pentru a lamuri odata treaba asta cu busitura de miercuri. Pana ieri mi s-a updatat asigurarea ce-mi expirase cu doua zile inainte de ziua ghinionului, ca nu sunt eu prostul satului – corect / cinstit.

Prin urmare, dupa o analiza exhaustiva cu cel a carui masina am lezat-o(sa-i dea Dumnezeu sanatate) am declarat „accidentu`” nitel mai departe decat locul in care s-a produs pe bune, adica in parcare la supermarket.
Pierzand vreo trei ore la biroul tamponari am constatat ca acolo se produc majoritatea accidentelor. Probabil asta au constatat si super agentii intrucat desi am invocat circumstante atenuante ca - carosabil acoperit cu zapada si gheata pe fondul ploii – tot m-au pocnit cu patru puncte. Ma rog, sa le traiasca familia!

Tot asteptand la rand alaturi de alte vreo zece persoane, agentul constatator – unul de i se zice Marin – nu s-a jenat sa-si intrerupa activitatea ori de cate ori ii taraia celuloiul. Conversatia despre accidentul de pe strada Luptei a ramas preferata mea. Era vorba despre un cetateam francez, din cate ne-am dat seama, care a intrat cu masina intr-o casa, cea cu nr. 2. Vecinii nervosi l-ar fi asaltat cu reclamatii pe nea agentul care fusese mai devreme la fata locului, reclamatii referitoare la conduita francezului, insa precum acele reclamatii nu faceau obiectul faptei de resortul accidentelor rutiere el se scuza la mobil ca nu il intereseaza. Tot cu voce tare, cu dezinvoltura notabila si fara menajamente a mai precizat ca normal ca nu l-a retinut pe francez, ca nu s-ar fi putut intelege cu el, ca abia se tinea pe picioare. Cu toate acestea il linistea pe apelant ca vor rezolva totul a doua zi, ca doar tot el ar fi de serviciu, asigurandu-l ca a scos „ceva de la francez” retinandu-i si pasaportul si talonul.

Amuzant sau nu a fost faptul ca toti eram complici la afacerea lui. Dupa terminarea convorbirii, sub forma de gluma un baietas din rand l-a intrebat pe nea agentu` daca nu s-ar fi cuvenit sa ii retina si permisul francezului...
Ajuns la rand, baietasul a ramas fara permis...cu dreptul de a refuza semnarea procesului verbal intocmit si contestarea acestuia, caci unde-i lege nu-i tocmeala!

4 comentarii:

owiwankenowi spunea...

Tu chiar ai vorbit serios cu accidentu'? "no' las' tu sa fi sanatos ca fieru' se repara!" - asta-i cea mai nasoala expresie care poate fi auzita de un sofer participant la un accident minor.

Ciprian D. spunea...

Asa e...in cazul meu e vorba de plastic; mi-am zgariat vopseaua de pe-un spoiler - am 30 de zile sa topesc un pix si sa dau cu oja, ca legea-i lege...

Flory spunea...

Imi place imaginea!

Ciprian D. spunea...

Multumesc

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur