Psihologic: La Sconosciuta - The Unknown woman

La Sconosciuta – The Other Woman – The Unknown Woman, un film de referinta al lui Giuseppe Tornatore.

La Sconosciuta incearca si reuseste sa ilustreze aspectele - mizeriei umane - care sunt ascunse de societatea pe care ne-o imaginam perfecta. Astfel este foarte bine colorat prin scene de violenta fizica si psihica, excelent incadrate de coloana sonora a lui Ennio Morricone, care scot in evidenta interpretarea de zile mari a Kseniyei Rappoport putin cunoscuta pe la noi(poate din Anna Karenina -1997- lui Bernard Rose). Ocazie de al revedea pe comisarul Cattani din La Piovra, greu de recunoscut datorita rolului pe cat de negativ pe atat de controversat.

In cateva cuvinte, filmul este un mix de flashback-uri care in virtutea ingeniozitatii il fac foarte previzibil. Nici nu s-a dorit a fi un film imprevizibil, astfel pe fondul actiunii sunt „gratios” prezentate problemele imigrantilor, est europeni, din Italia care poarta vina infractionalitatii si terorii dar si situatiile in care acestia sunt victimele traficului de fiinte umane, prostitutiei, proxenetismului, in care crimele, violurile, torturile psihice si fizice sunt ingrediente principale.

Asadar, La Sconosciuta poate fi considerat ca fiind un apel la toleranta si moralitate, un apel catre cea mai ramas, curat, din constiinta umana.

1 comentarii:

Claudia Matei spunea...

Unul dintre cele mai bune filme vazute anul acesta. La el n-am ajuns "din cauza ta", ci mai degraba ca recomandare a lui "curvette.ro". E o ironie sa cauti modele oferite de un antimodel, dar filmul chiar a meritat eroarea de procedura. Parerea mea.

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur