Eu, Adi, router-ul si Rds-ul...

Ne-am luat si noi router, sa fim in rand cu lumea, sa vorbim pe mess facand economie de cuvinte; ma rog, fiecare e afectat de criza in felul sau.

Odata luat, ne-am gandit sa il si configuram, singuri. Bineinteles ca nu am reusit, motiv pentru care am sunat la Rds pentru a ne ajuta, insa singurul sprijin din partea lor, usor sarcastic, a fost sa ne inchida telefonul in nas cu precizarea ca pentru altfel de conexiuni decat cele directe...t..t..ttt..ttton
Ca urmare, l-am rugat pe
prietenul nostru Adi sa ne ajute (si de aceasta data) si ii multumim pe aceasta cale.

Dupa indelungi butonari, clickuri, restartari, la sugestia forumistilor care s-au confruntat cu aceiasi problema i-am dat de cap. Cum? Am scos cablul din mufa WAN a routerului, l-am scos si l-am bagat iar in priza. Am dat restart la PC, am intrat (mufa WAN e inca deconectata) la configurarile routerului prin interfata html si am facut din nou setarile. Routerul facea ce facea si pana acum, adica incerca sa se conecteze fara nici un rezultat. Am bagat mufa in router - abia acum (in portul WAN) - si conexiunea s-a realizat dupa cca doua trei minute.

Cu alte cuvinte am pacalit Rds-ul care a gandit reteaua astfel incat sa nu permita distribuirea internetului prin intermediul unui router la mai multe calculatoare, pentru a evita cazurile in care o linie de internet este partajata unei zone intregi. Sa moara ei, ca i-am pacalit!
Atat de mare ne-a fost bucuria incat am sunat la Rds si le-am spus doar atat:
„Buna seara, ID-ul meu de abonat este ..... si inainte de a va ura o seara faina va spun ca V-AM TRAS-O FRAIERILOR!”.
Parca ii vad meditand la nemurirea sufletului incercand sa inteleaga ce naiba am vrut sa spun...
O sa pun un afis la intrarea-n bloc, ca dau net la jumi de pret si uite asa iesim din criza.

9 comentarii:

tomitzel spunea...

La noi la intrare in camin au pus astia de la Injoy anunt ca ne da afara daca ne prinde cu router :))
Sa o vad si pe asta.

Unknown spunea...

Bravo mestere, nici nu trebuia sa faci altfel...

Vlad spunea...

eu nu am avut probelem cu routerul cand l-am pus..si tot de la rds am net :D

Neamtu' spunea...

mai, ce sa zic? nu cunosc rds dar am clicknet si a trebuit si la ala sa imi bat capu' ca sa pot naviga... ce naiba le e asa de greu sa spuna 'frate, poti naviga pe net facand chestia asta!' ca tot acolo ies ca bani, nu?

PACO spunea...

Buna ideea de criza

Anonim spunea...

RDS nu impiedica cu absolut nimic folosirea unui router, este treaba utilizatorului sa stie sa configureze o conexiune PPPOE.
Am un router cu fir si unul wireless la 2locatii, asa ca pls :)

Anonim spunea...

De altfel cum sa stie saracii consultanti cum sa configureze fiecare router in parte pt PPPOE? Sunt zeci, sute de modele, sau poate ca nici nu e router si e switch, iar clientul habar n-are diferenta, el doar e nervos :P

Miha spunea...

Pacat ca nu stau in bloc cu tine..ca astia de la RDS(Buc.) vor sa-mi traga si mie teapa cu netu'!!!Ultima oara cand am fost la ei sa-mi racesc gura degeaba,am asistat la revolta pensionarilor...faini astia de la RDS!!

Alex07 spunea...

Dupa ultimele zile in care RDS a 'imbunatatit' reteaua, iti mai functioneaza routerul??

La mine se tot conecteaza si deconecteaza la fiecare 15 secunde!!!!!!!
Setarile sunt OK.

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur