Eveniment Homo...la Sibiu!

Ei bine, departe de mine intentia de a trata cu superficialitate ori de a pune intr-o lumina peiorativa efortul sustinut al organizatorilor, deci nu voi incepe cu inceputul ci ma voi baga precum musca in lapte si voi spune cateva cuvinte despre protagonist.
Asadar protagonistul „a fost cules dintr-o jungla urbana, dintr-un spatiu ostil, auster”. Aceasta prezentare m-a determinat sa ascult mai departe despre ce a fost vorba si in cele din urma am regretat nitel ca nu am fost in mijlocul actorilor – studenti, membri ai trupei de teatru Speculum, care alaturi de Art Cafe au organizat la sfarsitul saptamanii trecute o expozitie parodie, o pastisa a expozitiilor etnologice - People’s Show / Human Zoo – unde se prezentau in gradini zoologice expozitii cu pigmei, inuiti sau amerindieni, in mare voga in sec XIX.
Iata deci, spre dezamagirea celor care sperau sa fie vorba de un eveniment de alta natura „homo”, ca a fost vorba despre un eveniment deosebit, si anume Homo Sapiens Digitalis - omul erei digitale. Chintesenta acestei expozitii-spectacol a constat in prezentarea exhaustiva a „omului digital”: habitat, stil de viata, ocupatii, etc.

Organizatorii, vizavi de intentia evenimentului, au declarat, parafrazez, ca au dorit sa prezinte un privitivism al modernitatii exagerate, al pierderii civilizatiei, data de o izolare sociala crescanda si aplecare in fata unui zeu, Zeul Ecran, al sclavagizarii digitale.
Mai mult decat atat, au concis organizatorii, in loc de a privi intr-un trecut indepartat, se va privi intr-un viitor dureros de apropiat.

Am adus in discutie acest eveniment atat in pofida faptului ca s-a consumat, ferm convins ca a fost un real succes, cat si in virtutea faptului ca ingrijorator de multi oameni se ragasesc in profilul „omului digital”.

Insa cati (se) recunosc?



7 comentarii:

Unknown spunea...

Măcar pe la Sibiu mai mişca ceva evenimente... :)
Prin Galaţi, mai nika.

Virtualkid spunea...

Vremurile isi cer drepturile. Chiar daca nu imi place, si eu imi pregatesc copilul pentru ceea ce va sa vina. La implinirea varstei de trei ani a primit primul sau laptop, ca sa nu ne mai certam de la al meu.

sarah spunea...

buna.multumesc de subscriere desi eu am un blog cu papa (culinar).nu este prima mea vizita pe acest blog dar am citit intr-o postare ca te retragi si ca este ultima postare asa ca n-am mai intrat.daca ai revenit atunci foarte bine ca are lumea nevoie de gigeluti care sa opineze cumva impotriva sistemului (nu ma refer strict la politic) pentru a mai aduce "zburatorii "cu picioarele pe pamant.
PS virtualikid daca imi permiti o parere,nu crezi tu ca e deplasat sa dai pe mana unui copil de 3 ani un laptop?il afecteaza in multe feluri,il obisnuieste cu sedentarismul,ii ataca vederea care inca nu este complet adaptata si multeeee altele.felicitari ca iti permiti un asa cadou totusi.....o zi minunata iti doresc

Ciprian D. spunea...

@keltoighost
...cu toate astea am iesit destul de rar...spun asta cu toata rusinea. Probabil vremea destul de rece este de vina...

Ciprian D. spunea...

@Virtualkid
Super tare.
Eu am primit primul calculator la 27 de ani. Adica mi l-am facut cadou. Era second, inca il mai am, pe post de bibelou. :)
Laptopul l-am primit la 30 de ani, pe care mi l-am facut cadou, caci merit.
Incerc sa imi imaginez de ce cadouri se va bucura copilul tau...la 30 de ani. :)

Ciprian D. spunea...

@sarah
Ehe....si inca ce papici...yummii (in afara de ciorba de miel :D )
Multumesc pentru feed-back :)

aventoro spunea...

PAi toti suntem intr-o oarecare masura sclavii ecranului.

Deci ca recunoastem sau nu asta e realitatea

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur