Programul RABLA...

...nu s-a incheiat! Ca dovada am fotografiat o rabla autentica - in parcarea de la Carrefour - zilele trecute cand ne aflam in febra cumparaturilor.
Mi-a atras atentia si m-a impresionat ingeniozitatea proprietarului care ramas fara un stergator de parbriz s-a gandit el sa infasoare o carpa in locul unui stergator care oricum nu face mai mult de 5 lei.
Cu aceasta ocazie mi-am amintit ca traim intr-o tara bogata in care oamenii sunt saraci; ingrijorator este totusi faptul ca multi, foarte multi oameni, sunt saraci cu duhul.
Refuz sa cred ca poate fi cineva atat de sarac incat sa isi permita sa bage benzina pentru a ajunge in supermarket pentru a face cumparaturi dar sa nu isi permita un set de stergatoare cu cinci lei.

Sau ce, o rabla nu merita sa fie primenita in prag de sarbatoare?

15 comentarii:

Unknown spunea...

noroc cu programu` asta am reusit sa-mi schimb mai repede titiul :))

Mirela spunea...

Mie imi plac oamenii care au Dacie 1310 - nimic rusinos in asta - si care isi pun tot soiul de luminite, brizbrizuri si mai au si senzatia ca sunt mega-smecheri. Pace lor!

Anonim spunea...

ai perfecta dreptate cu ceea ce spui insa cred ca nu detii o masina.Spun asta pentru ca eu sincer sa fiu nu am gasit stergatoare asa ieftine de 10 ani de cand sunt sofer si am schimbat 3 masini.

simf spunea...

mie imi plac daciile 1300, am vazut mai multe ingrijite (evident, cu stergatoare facute de dacia) si tare drag mi-a fost de ele. urasc insa daciile "tunate", ai caror jmecheri de soferi cred ca-s regii soselelor.

Camelia Bucur spunea...

sigur a vrut s-o "personalizeze":D

Ciprian D. spunea...

@Miruna
Sa fii fost intr-un ceas bun... :)

Ciprian D. spunea...

@dosarelepix
Nu numai ca sunt un sofer excelent (ultima oara cand am spus asta pe blog am facut accident) dar sunt si propritar caci am un simt al proprietatii f. dezvoltat.
Ghici ce? am Dacie dar a mea are personalitate nu brizbrizuri :::))))

Parol gasesti stergatoare cu 4.99 la Kauffland, la reduceri. Sunt de tot rahatul dar sunt ieftine ;)

VictorCh spunea...

Pt cine nu-i suficient de mecanic-electrician-tinichigiu-vopsitor-etc, intretinerea CORESPUNZATOARE a unei Dacii incepe sa fie mai costisitoare decat a masinilor nemtesti noi (din cauza slabei calitati a reperelor de schimb romanesti, ceea ce conduce la re-inlocuirea aceluiasi reper dupa interval mult prea mic de km parcursi).
Eu personal nu vad nimic rau in dotarea masinii (hai sa-i spunem totusi asa) cu briz-brizuri suplimentare CARE SA NU-I STANJENEASCA FUNCTIONAREA normala (nici vizibilitatea soferului), cu conditia ca acestea sa fie adaugate DUPA intretinerea ei in stare corespunzatoare, nu IN LOC de asta.
Cu exceptia stergatorului lipsa, din cat se vede in poza exemplarul nu pare a fi chiar rabla, iar stergatorul poate sa fi sarit in seara precedenta (sau cu cateva zile in urma pe cand era - spre exemplu - in creierii muntilor) iar acum masina LA SUPERMARKET se afla, nu? Poate ca tocmai stergator ii cauta...

realbadpisy spunea...

=))=)) ce improvizatie a facut nenea.

Lillee spunea...

Poate sunt si oameni atat de saraci. A avut bani doar de benzina si un parfum Dior...ce stii tu! :))

aventoro spunea...

Asta cred ca merge pe GPL, deci mai ieftin.

Ciprian D. spunea...

In cazul in care se afla la supermarket expres pentru a cumpara stergatoare...my bad...ma scuip in gura. :))

VictorCh spunea...

Nu am de unde sa stiu nici macar daca a cumparat SI stergator PRINTRE ALTELE, cu atat mai putin daca s-a dus anume pt asta (si eventual pe langa asta sa mai fi cumparat si altceva), spun doar ca - nestiind - nu e imposibil sa fi fost SI asa... (Mai depinde si cat de veche arata carpa infasurata - dupa aspect...)

Bogdan Stanciu spunea...

rabla aia a pus țara asta în mișcare.

VictorCh spunea...

@ Bogdan Stanciu: EXACT asa-i cum spui dumneata - in ambele privinte: intr-adevar "a pus"-o in miscare (la timpul trecut), si intr-adevar ESTE (sau cel putin PARE a fi - depinde de modul in care a fost ingrijita si intretinuta partea ei functionala, nu cea estetica) "rabla".

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur