Ce cred turistii despre Sibiu!

Din cand in cand imi satisfac curiozitatea referitoare la impresiile turistilor (si nu numai) despre frumoasa noastra citadela - Sibiu – si rasfoiesc cartea de oaspeti de pe siteul primariei care seamana mai degraba cu un forum.

Cele mai multe comentarii sunt decente insa mai scapa si cate un comentariu licentios, ma rog, fiecare scrie dupa cat si-a insusit in cei sapte ani de acasa dar mai ales dupa ce, cum si cat si-a insusit in anii de scoala, dar asta conteaza mai putin in virtutea concluziilor pertinente.

Iata cu ce impresii au plecat o parte dintre turisti:

„Tocmai ne-am intors dupa un scurt concediu petrecut la Sibiu(...) am vizitat Muzeul Brukenthal, care arata OK dar este un pic cam scump, am vrut sa mergem si la muzeul in aer liber dar am renuntat pentru ca este mai greu de ajuns acolo.
Cladirea teatrului arata jalnic atat la exterior cat si mai ales la interior. Sincer cred ca peste 80% din caminele culturale din satele Romaniei arata mai bine decat teatrul dintr-o fosta capitala culturala si din orasul unde are loc un festival de teatru important. Este de-a dreptul jenant ca de atatia ani nu s-a luat nicio masura in acest sens .”

„De ce nu mai pot fi accesate declaratiile de avere ale alesilor locali?”

„Pe strada 9 mai, pe dreapta cand mergi spre gara, o cladire care este monument istoric a fost restaurata recent si degradata intr-un mod de-a dreptul grotesc. Nu este posibil sa montezi la o asemenea caldire geamuri si vitrine din termoplan de plastic!!! Chiar ma intreb cum isi justifica banii serviciul din primarie care trebuie sa verifice asemenea lucruri. Impresia generala este ca la primarie s-a instaurat o mafie condusa de spaga si de oameni care nu au de-a face cu Sibiul. Pacat pentru acest oras ca a ajuns la mana unor asemenea indivizi.”

„am fost si noi dupä 20 de ani in tarä si Sibiu. Ce ne-a socat cel mai mult; gunoaiele de pe lingä cosurile de gunoaie GOALE!
Si una pt. primärie: cind se va renova si orasul de jos? Acolo nu ajung turistii? Aratä ca o mahala; päcat. si acea parte apartine de Hermannstadt pt care se face reclamä in toatä lumea; si nu numai centrul.”

„Cum se poate ca primaria sa finanteze festivaluri dark metal rock (Artmania)? Am ajuns pe praful asta sa finantam satanistii ? Satanistii nu au nici o legatura cu cultura....cu atat mai putin vreo legatura cu orasul Sibiu....... sava fie rusine, dati bani pentru concerte fara sa stiti macar cine si ce canta......Johannis stie ?”

„Pe victoriei s-a blocat trotuarul pentru a se demola o casa. In scurt timp o sa mai avem o draguta de cladire moderna. Casa veche putea fi restaurata si ar fi aratat bine in acel colt.”

„Tigrul de la Zoo ar trebui facut cetatean de onoare al Sibiului - A dat o lectie vandalismului-balcanic spalat pe creier de ultimii 50 de ani de comunism. O spun la modul general! ”

„Tot Sibiul plin de caini vagabonzi.
Toata Planeta plina de Romani vagabonzi ...
Dupa 21 de ani dupa Revolutie nimic nu s-a schimbat spre bine.
Pacat. ”

Mai multe gasiti pe CARTEA DE OASPETI – GUESTBOOK – GASTEBUCH – de pe siteul Primariei Sibiu, sibiu.ro.

2 comentarii:

lili spunea...

Cipi, stii ce m-am saturat de impresii bune despre Sibiu de la cunoscuti. Si cand i-am itnrebat pe unde au fost in Sibiu. Au raspuns ca doar in Piata Mare. La asta se rezuma turistul, mai ales cel roman.

Ciprian D. spunea...

E adevarat, Piata Mare este o atractie turistica sau chiar cadru superb de intalnire cu prietenii insa cu siguranta nu este o definitie a Sibiului. Nu este nici un fel de definitie. Pur si simplu este.
Precum spunea cineva intr-un comentariu pe cartea de oaspeti a siteului primariei "ar fi vrut sa mearga pana in Muzeul Astra" dar este prea departe. Pai haideti sa-l mutam in Piata Mare sau in intersectie la Ramada...

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur