A venit Liiceanu - drum bun! Te mai astept cu bratele inchise...

...adica-n garda!
Departe de mine intentia de a strica imaginea lui Liiceanu, fiindca reuseste singur, inca mai bine decat as face-o eu.Gabriel Liiceanu nu este nici pe departe atat de pur precum ni se infatiseaza in repetatele sale - apeluri nationale. El a plagiat in cartile sale din operele altora(vezi Heidegger), si-a antedatat texte pentru a-si justifica o disidenta imaginara - intr-un cuvant defineste prin comportament exact tipul pe care il condamna: licheaua.

Ca "mare" filosof, cum se pretinde, Gabriel Liiceanu ar trebui sa fuga ca dracul de tamaie de cuvantul lichea si asta pentru ca, semantic, chiar numele domniei sale s-ar putea sa-si afle originea pe acolo.

Apoi, afacerea Humanitas il transfigureaza pe Liiceanu, infatisandu-ni-l ca pe un autentic patron, atentie, patron cultural. Departe dedomnia sa virtutiile unui autentic om de cultura. In sanul afacerii sale regasim carti editate acum un deceniu pe care le comercializeaza conform actualelor preturi de productie, ma rog, de editare.

Basca, managementul ilustrului librar-cultural stinks, i mean sucks, dupa cum ar spune americanii. Volumele nevandute ale unor editii mai vechi, sunt vandute la pretul initial -de colectie- nicidecum la un pret redus, cum ar fi logic, ca un chilipir... Ma rog!

Mi-e si lehamite sa mai vorbesc despre cea mai atroce afacere pe care o gestioneaza fara scrupule: Humanitas - Cioran, in care inca o data, ar trebui sa oripileze, pana si pe cel mai din urma fan al sau; nu spun cititor deoarece ar suna a compliment.

4 comentarii:

Lucian spunea...

credeam ca s-a convins toata lumea de calitatea umana si profesionala a acestui individ

Anonim spunea...

Da...Liiceanu este un mare om..am avut ocazia sa merg shi eu la Humanitas...va recoman o super carte..Convorbiri cu Octavian Paler..

Anonim spunea...

Oare va mai ramane vreun reper pe care sa-l aratam copiilor nostri ?

Ciprian D. spunea...

Fara indoiala ca avem si repere autentice.
Ca tot spunea cineva, un reper indubitabil pentru spiritualitatea culturala romaneasca este maestrul Octavian Paler. Si ca el multi altii...

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur