Cinemateca TIFF: Scurtmetraje romanesti, premiate! - Nunta lui Oli, Camelia, Cronica unei morti amanate, Superman, Spiderman sau Batman

Cinemateca TIFF aduce, joi la ora 20:00, pe marele ecran din subsolul librariei Humanitas, o serie de scurtmetraje romanesti, premiate la diverse festivaluri internaţionale:

Nunta lui Oli (r. Tudor Jurgiu, 2009)
Singur in bucataria lui din Bucuresti, Dorel se pregsteste pentru ceea ce pare a fi o petrecere. De fapt, este vorba de nunta fiului sau, care are loc in SUA. Dorel va vedea nunta printr-o camera web, alaturi de doi dintre prietenii fiului sau. Pe micul monitor o vor cunoaste pe mireasa, pe tatal ei si vor fi martori la ceremonie.

Camelia (r. Marian Crişan, 2010)

Un cuplu tanar cu un copil foarte mic si o casa recent cumparata in Pipera primeste vizita unui alt cuplu tanăr care ar fi trebuit să vina si cu o anume Camelia. Intrebarile sotului gazda despre Camelia declansează un moment de rabufnire din partea sotiei.

Cronica unei morti amanate (r. Andrei Gruzsniczki, 2008)

Un batranel, lovit de un tramvai, este adus la morga unui spital din Bucuresti. Cand doctorul si asistenta se pregatesc sa faca autopsia, realizeaza ca batranelul este inca in viata, grav ranit, avand nevoie de ingrijire medicala imediata. Speriati de gandul ca politia ar putea sa apara, acestia decid sa nu cheme ajutoare, ci sa...


Superman, Spiderman sau Batman (r. Tudor Giurgiu, 2011)

Aron, un băietel de 5 ani, impreuna cu tatal sau acoperit de griji, porneste intr-o dimineata pe un drum la capatul caruia doreste, asemenea eroilor din benzile desenate, să-si salveze mama bolnava de inima.


Prin urmare, o seara de joi nu mai poate fi completa, pentru concitadinii dependenti de cultura, daca lipseste doza de film de cea mai buna calitate asigurata de Cinemateca TIFF, pusa la cale de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Romanesc cu sprijinul Transilvania Film.

0 comentarii:

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur