First name: Facebook! vs Choose your own name!

Trăim în era știrilor care oripilează: un tătic, deși fapta sa mă determină să consider că sunt generoși cei care îl pot numi "tătic" pe un individ care, s-a hotărât să îi pună numele Facebook, fiicei sale. Firește că gestul tânărului egiptean, de numai 20 de ani, este "extrem" de motivat!


Felul în care site-ul de socializare Facebook a contribuit  la reuşita revoluţiei din Egipt l-a determinat pe tânărul tată, entuziasmat de influenţa pozitivă asupra ţării sale a celebrului site de socializare, să își numească fetița Jamal Ibrahim Facebook.

Se pare însă ca nu numai tatăl fetiței a fost entuziasmat de reușita insurecției, întrucât, la aflarea veștii că tânărul și-a numit fiica astfel  în semn de gratitudine, fetița Facebook a primit multe cadouri din partea revoluţionarilor egipteni.

Apropiaţii părinţilor lui Facebook s-au arătat mai mult decât încântaţi de iniţiativă şi susţin că le înţeleg perfect alegerea făcută, însă privit de aici, de departe, pare destul de greu de înțeles. Prin urmare, Facebook a primit o mulţime de cadouri şi daruri atât din partea cunoscuţilor, cât şi din partea oamenilor din întreaga ţară, susţinători ai revoluţiei egiptene inițiată chiar pe facebook, care au aflat de numele ciudat pe care îl poartă fetiţa şi de semnificaţia lui.

Oare o lege care să asigure, fiecărei ființe umane,  dreptul de a purta un nume decent (nu) este departe?

0 comentarii:

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur