Festivalul International de Nunti si Gastronomie


Festivalul Internaţional de Nunţi şi Gastronomie ar fi trebuit să se numească, justificat, făcătura Simba, cu Simba în rol principal, secundar şi figurativ!

După ce în prima zi a „festivalului” nu le-am găsit şatra, adică cortul (exprimare intenţionată), ne-am hotărât ieri să le mai dăm o şansă, călcându-le magherniţa.
Fireşte prima dată am păşit - cu foamea-n dinţi - în salonul gastronomic care sună ca un fel de mâncare dar arata groaznic: o sumă de mese, goale, aranjate ca la pomană „prezidate” de trei mese bufet: una alcoolică, alta cu mâncare tradiţională, adică chinezească dacă excludem tochitura cu mămăligă, iar altă cu cărnuri fripte şi cîrnaţuri, care mai fripte care mai picante.

Cu gândul la concursul de înfulecat sarmale (cred că moca) pe care îl voi rata mai mâine seară – în cadrul, mă rog, festivalului - dar şi traditionalist-nationalist din fire, am ales tochitura cu mămăliguţa pe care am încărcat-o, fără zăbavă, cu un cârnat picant. Dintr-un dialog cu trei replici, aşa ca-ntre bucătar şi consumator, am priceput că porţiile nu au un gramaj anume, lesne de afişat. Unitatea de măsură fost-a ochiul, dar nu ochiul meu. Nu mă plâng! Cert este că am fost foarte inspirat cu cârnatul picant. Tochitura arăta ca lătura, mămăliga rece şi fără să exagerez, singurul gust pe care l-am simţit a fost... cel picant.
Frigul frig, ca-n cort iarna, fără pernuţe pe scaunele îngheţate din plastic, una peste alta singurul plus a fost amabilitatea cu care am fost serviţi şi degetul duduii care a servit, care s-a scăldat pentru o clipă în tochitura mea, pe care am savurat-o cu gândul că nu a făcut vreo indecentă cu mâinile în prealabil.

Amabilitate însă nu am mai găsit în salonul de nunţi. Încă de la intrare am fost pricopsiţi – sec – cu fly-ere cu pitipoanca - gatita de nunta cu expresie de priveghi - şi ăia cu feţe de alcolisti de pe toate afişele care ne-au mânat într-acolo.
Prăjiturile cumpărate cu rol de a ne tăia greaţa, după explorarea salonului în douăzeci de paşi, ne-au fost servite grămadă – la pachet.
La plecare am simţit lipsa sutului în fund, motiv pentru care abia aştept ediţia a doua!

8 comentarii:

Lucian spunea...

despre mancare nu prea am ce spune, m-am convins acum multi ani ce-i cu ea, cand mancam la simba pe bonuri :). n-am fost la acest "festival" tocmai din cauza afisului, e creepy rau de tot

Ada Angharad spunea...

Afisul mi se pare haios, reprezinta nuntile romanesti. Rochie kitch, atitudine de bulldog, lautar betiv...
Mancarea ce-i drept, bleax. Am luat un fel chinezesc cica, "8 minuni". Mai, mancare chinezeasca cu CHIMEN? Aia e chinezeasca cand o fi buna Miss Univers. Portiile sunt mici, dar nici preturile nu-s mari.
Asteptam mai multe feluri de mancare, dar aveau exact ce gasesti si la Simba, poate chiar mai putine. Tantiile in schimb,foarte dragute.
Salonul de nunti ... alta treaba. Daca e musai, mergeti, daca puteti sa va eschivati cu diplomatie, faceti-o, ca nu pierdeti nimic. Ba, niste mese de nunta ca de priveghi, niste prajituri fara gust si ceva albume de nunta cu celebrele poze in parc cu fantana arteziana iesiind din cocul mieresei.

Lucian spunea...

ca un bun prieten ce sunt, pot spune ca firma prietenilor mei, sibiu catering, are mancare mult mai buna :)

Ada Angharad spunea...

Care e aia? Miam-miam?

Lucian spunea...

pai firma se numeste sibiu catering, au meniuri cu ciorba si felul 2, iar in curand o sa fie si salate. dar niste salate sanatoase, cum n-am mai vazut nicaieri, chiar ieri le-am probat. daca vreti, va dau un numar de telefon :)

Ciprian D. spunea...

suntem salate big-fan!
vrem vrem!

Anonim spunea...

da' cu carnatu' ce-ai avut? :))

Ciprian D. spunea...

Fost-a bun, picant dar grozav. Si mult. Chiar, carnatu n-are nici o vina! :D

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur