T. Basescu vs M.Badea

Cum comentati - prin prisma propriilor principii si valori - faptul ca un cunoscut, oarecare, va promite astazi ca peste cinci ani va fi acolo si va fi facut asta, si asta, si cealalta, iar la scadenta aveti certitudinea ca nu si-a tinut fagaduiala?
Mai poate fi creditata cu incredere pentru inca cinci ani persoana respectiva cunoscut fiind faptul ca nici nu isi asuma responsabilitatea pentru insatisfactia esecului?

28 comentarii:

Leo spunea...

Macar de-ar fi vorba doar de nerespectarea promisiunilor... E mult mai complexa situatia Basescului, da' se gasesc destui prosti sa puna stampila pe ei, nu m-as mira...!

Unknown spunea...

Orice previziune pe 5 ani este cat se poate de imprecisa ;), chiar daca dispui de o gramada de date reale cand faci previziunea (ceea ce nu e cazul in campanie electorala). Daca imi aduc bine aminte, acum 2 ani nimeni nu prognoza vreo criza.....
Leo draga, daca tu esti mai destept, cu cine votezi? Baga niste argumente solide, poate ne convingi si pe noi. Poate ne zici si ce a facut celalalt presedinte pt tara? (in afara de faptul ca a omorat oameni pe la mineriade, iar acum in loc sa fie judecat pt genocid, ne zambeste larg si ne spune ca a fost normal ce a facut)

Anonim spunea...

@Leo
“da' se gasesc destui prosti sa puna stampila pe ei”
Eu sunt unul dintre acei “prosti” care voi pune stampila pe el. “Pe ei” pui stampila doar in cazul in care votezi Geoana sau Antonescu pentru ca astia nu exista ca persoane ci doar ca reprezentanti umili ai unor grupuri de interese, pe cand Basescu e in varful unei grupari de lingai pe care ii poate struni si nu invers. E simplu si de aceea unii au impresia ca a nu vota cu Antonescu denota prostie si voteaza in consecinta, simtindu-se superiori – ceea ce desigur este o iluzie de moment.
PS. Scuza-ma daca am fost prea diplomat, probabil ca vei intelege ca doar esti inteligent(a) si votezi Antonescu :))

Anonim spunea...

@Gigel
La intrebarea ta capcana cu raspuns sugerat (formulata gazetareste) e clar ca trebuie raspuns cu "Nu, aceea persoana nu poate fi creditata pe inca 5 ani"
Dar luata o imagine de ansamblu in care il pui pe Geoana ca reprezentant al unor interese rosii si pe Crin Antonescu ca banner al unor interese economice ilicite de nivel mare, in balanta cu Basescu si interesele lui personale ex: frate - afacerist de arme-SRS santajistu' dixit, fiice cu apartamente scumpe si slujbe bine platite-nemeritate, subalterni cu afaceri cu borduri-vezi Vicleanu, etc. Atunci raspunsul la intrebarea ta e mai complicat si prin comparatie ajungi sa spui ca cel mai putin periculos este cel pe care il vei vota si anume Remus Cernea :)) in primul tur si pe Basescu in al doilea (vot antiGeoana).

Carmen spunea...

Gigel....noi suntem deja 3 care vrem sa mergem la adunarea din Sibiu cand va veni d-l "care prezinta vremea"....te inscri si tu? :)

Ramona spunea...

Am vazut emisiunea ,a fost super tare replica celor trei .Base nu se lasa provocat ,nicicum.

Ciprian D. spunea...

@Leo
Initial si eu credeam ca vorbim de "oameni prosti" insa am realizat ca e vorba doar de oameni dezinformati, naivi si disperati.
Este imperativ sa fim mai toleranti!

Anonim spunea...

foarte trist sa vad ca din 4 comentarii, 3 sunt PRO BASESCU... cum naiba inca il mai vreti pe dictatoru asta?

face repetitii pt miting exact ca pe vremea lu ceasca.

Oare nu se mobilizeaza vreo 100 de oameni sa-l huiduiasca cand vine in Piata Mare.

Ciprian D. spunea...

@Iulian
Fiecare candidat este sustinut de o platforma program si de un staff de campanie, uneori, rareori, de judecata proprie.
Cred ca ar trebui sa analizam cat e demagogie, cat e analiza si cat e concret din totul lor unitar. Sau putem sa luam de-a gata ceea ce gandesc in locul nostru...deontologii.

Leo spunea...

Mama, cum sar hienele ! Toleranta, toleranta... :))

Ciprian D. spunea...

@cisnadie
Daca as fi curios m-ar interesa cum creditezi un cunoscut dupa ce si-a incalcat o promisiune ferma.
Dar, nu te supara, datorita superficialitatii sustinute, imi rezerv motive pentru a nu-mi satisface curiozitatea.

Ciprian D. spunea...

@Carmen
@Ramona
Nu ii cunosc pe cei trei :D si nu am vazut emisiunea.
Ma intreb daca prin votul nostru vrem binele natiunii sau sa ne mearga noua mai bine...
Putem la fel de bine sa fim exact ca ei?

Ciprian D. spunea...

@anonim
Buna idee, sa iesim in Piata Mare si sa huiduim. Traisca generatia "Jos..." Jos cu toata lumea dar in demersul nostru...putem ramane anonimi?

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Gigele, de acord cu tine, toti fac campanie electorala, care e foarte asemanatoare cu o campanie publicitara, probabil ca aceste campanii sunt gandite tot de firme de publicitate. Pentru ca nici una din tabere nu mai au ce promite, pentru ca oricum nu-i mai crede nimeni, anul asta si-au ales alte teme. Tema PSD este "Basescu, raul absolut, omul de care trebuie sa scapam", iar tema lui Basescu din ultimii 2 ani este "Parlamentarii, capusele care sug sangele poporului".
Dintr-un motiv sau altul (media e controlata de PSD, gramada de bugetari care se tem ca o sa-si piarda banii frumosi luati frecand menta) campania PSD-ului a prins mai bine, si vad si pe forumuri, si pe bloguri ca sunt o gramada de "intelectuali" care au muscat momeala
Au trecut 20 de ani de la revolutie, asa ca inainte sa votati PSD, amintiti-va ce au facut oamenii astia pentru tara, la revolutie si cat au fost la guvernare. Daca gasiti un lucru bun, poate mi-l ziceti si mie.

Ciprian D. spunea...

@Iulian
Nu sunt propesede asa cum nu sunt propenele sau pedele.
Sunt dezamagit profund de clasa politica si o voi sanctiona, asa cum am explicat in ultima postare in care am indemnat la vot.
Am un deosebit respect pana si pentru cel mai nedemn ins atat timp cat ma respecta cel putin in masura in care respect eu. Datorita acelui respect nu-mi permit sa indemn pe cineva sa voteze intr-un fel sau altul.
Asteptarile mele se refera la gandirea proprie a fiecarui individ cu discernamant, gandire nesuprimata de acte manipulatoare.

Malpraxis spunea...

ar fi bine daca ar candida unul ca badea :)

Ciprian D. spunea...

Sincer nu am certitudinea asta.
Avem un Badea in lupta pentru Cotroceni, unul necizelat, din topor, si e latifundiar.

Miţă spunea...

Off topic: Sentimentul e reciproc. ;)

Anonim spunea...

@Gigel
Leo ma face "prost" iar tu ma faci naiv, dezinformat si diperat pentru simplul motiv ca mi-am motivat simpatiile electorale. Ma gandesc ce-ar fi insemnat sa indemn la a vota pe unul sau pe altul?!!
Oricum grija mare la indemnurile "la toleranta" ptr. ca exista riscul ca blogul sa devina o "casa de toleranta" si nu "a tolerantei" :))

Leo spunea...

Cisnadie, e buba ta daca o iei personal...

Anonim spunea...

Acum ma faci si bubos?! :))
Dar sa stii ca e doar o urticarie, o alergie la...toleranta.

Leo spunea...

Cisnadie, esti un dragut ! Te pupa mama ! :))

Ciprian D. spunea...

@cisnadie
Din punctul tau de vedere faptul ca nu esti de acord ca vedem lucrurile prin prisme diferite denota penurie de toleranta si metamorfozarea cadrului.
Este opinia ta si te caracterizeaza.
Esti liber sa indemni la vot, ba chiar sa iti exprimi preferinta electorala si te asigur ca nu te voi considera naiv, disperat sau dezinformat.
Daca te-a considerat cineva "prost" sunt dispus sa imi cer scuze in numele persoanei respective, desi am certitudinea ca citesc acest blog - si comenteaza - persoane carora nu le este la indemana sa eticheteze sub presiunea impulsului de moment.

Anonim spunea...

Hai sa nu mai privim lucrurile prin "prisma" - la mine deformeaza rau pentru ca inaintea prismei am si lentile.(da, Leo sunt si ochelarist pe langa toate celelalte). Am renuntat la prisma pentru ca erau prea multe culori ROGVAIV (acum vad doar oranj :)) -ar zice Leo)
Hai sa le zicem oamenilor "prosti" daca sunt prosti si nu ca "denota penurie de toleranta si metamorfozarea cadrului" (sunt cuvinte prea lungi care provoaca zambete sau hahaieli-in cazul meu)

Hai sa vorbim serios despre ceva pentru ca eu ma stric de ras cand vorbesc despre politica.

Ciprian D. spunea...

Eu nu pot sa le zic oamenilor "prosti" pur si simplu. Prefer sa ii consider lipsiti de o judecata obiectiva.
Pe de alta parte amuzamentul tau ar trebui constientizat, monser, si sa te ingrijoreze.
Ma intreb ce s-ar intampla daca ne-am pune toti pe ras in loc sa decidem care va fi soarta tarii pentru cinci ani...
Ma intreb retoric, caci daca te-as intreba pe tine ma tem ca te-ai prapadi de ras.

Anonim spunea...

de ce nu:)

Anonim spunea...

Da, probabil, de aceea este

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur