Fumatul dauneaza...

...cui?
Oameni buni, nu reusesc sa imi dau seama cui se adreseaza Directiva Consiliului CE 2001/37/CEE, in pofida faptului ca sloganul "Fumatul in timpul sarcinii dauneaza copilului dumneavoastra" este insotit de o imagine care ar trebui sa ma ajute sa ma prind despre ce-i vorba.

Ei bine, in imaginea alaturata indentific un pui de pisica asezat in fata unui bec, un sobolan cu capul mare, un Eti cu coada vazut din profil, etc.

Ca urmare - directiva cu pricina - se adreseaza exclusiv animalelor si extraterestiilor?

In speranta ca ma va edifica cineva va intreb: voi ce vedeti?

15 comentarii:

Malpraxis spunea...

eu vad un fat. ma doare-n organul genital de ce pun astia si de ce scriu pe pachetele de tigari. si daca dauneaza ce?? daca eu vreau sa fumez de ce incearca ei sa ma faca sa nu fumez?? de ce pentru alcool nu se face o astfel de campanie? bine, ca si beau deci si asta mi-ar fi indiferentn dar alcoolul e MULT mai pericolos de cat tutunul. traiasca aia care vad tigari de contrabanda la Obor :))

Florin Puscas spunea...

Gigele, se vede ca nu ai fost niciodata la o ecografie a unui fat. Nu e exact asa ca in imaginea aia insa e foarte asemanator. :) Capul are forma respectiva si e mare, mainile si picioare sunt scurte.
Acum nu stiu cat de oportun e sloganul pus acolo, insa in imagine chiar este un copil. Si sper ca sunt cat mai multine femei care fumeaza in timpul sarcini. Si barbati care fumeaza in incaperi cu femei insarcinate.

Dediu Nicolae spunea...

te-am adaugat si eu...ms...tinem legatura.

Ioana Radu spunea...

Te-am nominalizat pentru concursul blogosferic ce se va termina pe 1 februarie.
Iti doresc mult succes! Mi-ar face o deosebita placere sa te vad printre castigatori.

http://iaundex.blogspot.com/2010/01/oscar-blogosferic.html

Lillee spunea...

Nus tiu ce se vede sau ce ar trebui sa se vada pentru ca nu ma uit. Nici nu dau importanta...e ca si cum n-ar fi :)

Ioana Radu spunea...

Abia astept sa vad lista castigatorilor. Vreau ca macar unul dintre nominalizatii mei sa castige (desi stiu ca i-am selectat atent pe toti cei prezenti in acea lista).
O zi frumoasa sa ai!
>:D<

STAR spunea...

@Malpraxis: Ai dreptate, iartă-i pe săracii consilieri că te sfătuiesc de bine. Fail dude.

Ciprian D. spunea...

@Malpraxis
Chiar...oare nu-i prinde nimeni, ca prea se imbogatesc unii pe plamanii nostri tragand ditamai STATUL in piept...

Ciprian D. spunea...

@Florin Puscas
Ai deplina dreptate, n-am fost acolo, n-am vazut dar am auzit ca acum se poate vedea fatul tridimensional la ecograf. Trebuie sa fie cool :)

Ciprian D. spunea...

@Lillee
Daca am trai in alta tara i-am putea da in judecata pentru poluare vizuala. Doar nu suntem obligati sa vizualizam indiferent de conjunctura imagini cu bolnavi de cancer in stari avansate. Ar trebui sa ii actionam in judecata oricum, insa ne lipseste sindicatul...

Ciprian D. spunea...

@Terra
Multumesc inca o data! Imi tin pumnii stransi ;) desi am o presimtire: de cand m-ai nominalizat nasul meu a inceput sa stea asa...in sus. :D

Ciprian D. spunea...

@STAR
Mie-mi pare ca sfatuiesc pe genunchi. Chiar nu mai e nimeni in stare sa faca un lucru ca si cand l-as face cu mana mea(adica fara cusur) :D

Malpraxis spunea...

@star nu cred ca ma sfatuiesc de bine. ii doare-n cot pe ei de mine si de restul tarii...ei sunt fail...epic fail dude

Harry spunea...

ceea ce nu stiti voieste faptul ca tigarile sunt "ELIXIRUL TINERETII".
Ne ce afirm asta?
Voi ati vazut ca pe unele pachete de tigari scrie: "Fumatorii mor mai tineri"? Asa ca hai sa fumam in continuare :D

Radu spunea...

e o bataie de joc campania asta anti-fumatori. Este campanie anti-fumatori si pro-fumat. Fumatul este o boala dar se vinde otrava legal cu imaginile si textele alea de cosmar publicate. OARE DE CE ?
Explicatia e simpla: nicotina induce frica fizica (adrenalina) in corp. Creierul se obisnuieste ca frica aia e ceva firesc, cu conditia sa simta recompensa dopaminei. Si atunci, fumatorii daca se sperie, AU NEVOIE SA FUMEZE MAI MULT !!!!
detalii aici http://antinicotinic.wordpress.com/allen-carr-metoda-usoara/

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur