112? Politia va rog! Am fost agresat...

...verbal domnisoara. Acestea fiind spuse, in asteptarea politiei, i-am sunat pe ceilalti - care asteptau in Piata Sfatului sa urmareasca cum se schimba garda – carora le-am comunicat succint cum ca asteptam intariri din partea organelor competente pentru a sanctiona purtarea marlaneasca a unei maimute, sub influenta bauturilor alcoolice, care pretindea ca e patron de gogoserie.

La doar cateva minute de la apelul de urgenta a sosit in fata gogoseriei, de pe strada George Baritiu nr. 40, un echipaj al jandarmeriei. In doua cuvinte le-am explicat jandarmilor motivul pentru care le-am solicitat ajutorul, iar acestia intr-un mod total profesionist si-au facut datoria: s-au prezentat si au solicitat poponautului, pardon maimutei, intr-o maniera politicoasa sa prezinte un act de identitate dar s-au ales cu mai mult decat atat. Spre mirarea nostra - si a trecatorilor care se opreau in fata gogoseriei ca la circ - odata cu cartea de identitate urangutanul gogoseristic nu razbea sa ameninte pe fiecare jandarm in parte: unuia i-a jurat ca intr-o saptamana il lasa fara serviciu -ca-l dezbraca - iar altui jandarm i s-a confesat, ce-i drept pe-un ton ofticat, ca precum el ”a avut cativa” (if you know what I mean) la viata lui. Atunci am realizat cat de necrutatoare a fost viata cu patronul gogoseriei, intrucat se vedea (si auzea) din departare ca a imbatranit degeaba. Era evident ca la viata lui in ciuda faptului ca a pupat o suma de funduri si ca s-a asezat pe cateva legaturi de morcovi (if you know what I mean) nu s-a ales decat cu o gogoserie...si-un caracter, ma rog comportament, demn de orice gradina zoologica.

In timpul acestui spectacol cred ca am surprins in ochii catorva persoane - care si-au insusit motivul circului - cateva expresii care in cuvinte ar fi sunat cam asa: Bah frate, pai barbat esti tu, in loc sa stai sa te lupti cu bestia... ai dat fuga sa chemi politia, ca muierile?
Ei bine, la acesta intrebare au raspuns la unison – ca un facut – la un moment dat jandarmii care la randul lor au solicitat sprijin unei patrule de politie...

Hilarious, huh? ...si in scurt timp a sosit o patrula de politie constituita dintr-un ofiter si-un subofiter. In virtutea profesionalismului de care a dat dovada ofiterul de politie in incercarea de a aplana conflictul dintre patronul (a se citi in continuare maimuta) gogoseriei si organele de ordine nu a rezultat decat acutizarea faptei de ultraj. Alcoolul s-a dilatat atat de mult in hoitul mamiferului din ordinul primatelor incat a impins/bruscat ofiterul de politie pentru ca mai apoi sa il traga de mana. In cele din urma a fugit in gogoserie. Fara ezitare a fost urmat si de fortele de ordine si...s-a inchis usa.

Noi, spectatori la cel mai prost spectacol stradal, ne imaginam ca agresorul va iesi cu catusele la maini si ceva dureri de ficat fiind retinut - cel putin - pentru tulburarea linistii publice, ultraj contra bunelor moravuri (intrucat gesturile obscene erau la ele acasa in prezenta maimutei alcooliste) dar mai ales pentru ofensele, insultele, amenintarile si actele de violenta impotriva unui reprezentant al autoritatii publice aflat in exercitiul functiunii, care conform Codului Penal (e drept, care nu inseamna nimic in Romania) constituie infractiune.

Stupoare, au iesit doar organele si m-au intrebat de cateva ori, de prea multe ori chiar, daca „sunt sigur” ca vreau sa fac reclamatie impotriva patronului gogoseriei.

La asta nu v-ati asteptat, deci...ce credeti?

Nota: Intrucat aceasta opera narativa cuprinde mai multe episoade...voi reveni!

6 comentarii:

Athe spunea...

Îmi place ce ai făcut cu poza :)

geta spunea...

nu pot sa cred ce ti s-a intaplat...chiar e pe bune?sau mai cred eu in feti frumosi?

Marius Ola spunea...

Partea cu agresatul turiştilor chiar e interesantă, ca marchetingul. Restul sper să nu fie adevărat. Toate cele bune :)

Ciprian D. spunea...

din pacate e cat se poate de real. :(

Gogoşul înfuriat (sau cum se… vorba aia un weekend perfect) spunea...

Noi suntem la Biserica Negra, asteptam politia.

Va e clar ca nu mi-au mai trebuit nici trompeti, nici porumbei, nici apa rece si ne-am luat talpasita în directia indicata...

Totul a plecat de la o gogoasa… spunea...

"...primim vestea ca asteapta politia… crezusem ca le sparsesera masina, de fapt incercasera sa cumpere o gogoasa si patronul-vanzator a sarit la bataie pentru ca..."

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur