Workshopuri in Muzeul Astra pentru tinerii din Sibiu!

O alternativa pentru tanara generatie care isi face educatia pe messenger, pentru care valorile sunt reduse la cultul individualismului in cel mai fericit caz, Complexul National Muzeal Astra vine cu o oferta inedita, educationala, pentru anul scolar 2010 -2011.
Aceasta se adreseaza tinerilor din Sibiu, de la prescolari pana la liceeni. Scopul acestui program este de a oferi oportunitatea tuturor celor (dez)interesati de a descoperi, de a practica, de a se familiariza si de a intelege valoriile traditionale romanesti precum si cele universale.

Astfel, programul de Educatie Muzeala ce se desfasoara in perioada 1 octombrie 2010 - 17 iunie 2011 (si vacanta de vara) include Ziua Internationala a Copilului (1 iunie), Targul National de Jucarii (mai-iunie), Ziua Gradinitelor (15 iunie), Olimpiada Nationala „Mestesuguri artistice traditionale” (august), Targul Creatorilor Populari (august), Observatorul astronomic. Viziunea populara asupra Cerului.
Acest program cuprinde o gama variata de workshopuri mestesugaresti: pictura de icoane pe lemn si sticla, confectionarea mastilor sau capre pentru sarbatorile de iarna, confectionarea de buciume, bice, fete de masa, linguri de lemn, brodarea pe etamina sau modele sasesti, tesutul la razboi modele romanesi sau sasesti, confectionarea de obiecte de Craciun si de Paste, cioplitul in lemn, olarit, etc.

Durata workshopurilor variaza in functie de nivelul de complexitate iar costul este cuprins intre 5 si 20 lei. Atelierele se desfasoara saptamanal intre orele 10:00 – 14:00 in Etno Tehn Parc din Muzeul Astra sau in Sala de Conferinte din Casa Artelor.

Mai multe detalii si inscrieri la Programul de Educatie Muzeala:
Tel: + 4 0269 218 040
e-mail: office@muzeulastra.ro
Adresa: Sibiu, Piata Mica, nr. 11

0 comentarii:

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur