Esti nehotarat? Voteaza!

Am observat in jurul meu, dar si prin intermediul diverselor canale media, faptul ca pe buzele majoritatii persoanelor cu drept de vot exista aceiasi intrebare retorica: „Cu cine sa votez?”.
Teama de a acorda votul unei persoane care se va dovedi in timp nedemna ii determina pe multi sa mareasca rata absenteismului la alegeri. Certitudinea ca oricare dintre candidati pune mai presus de interesul national propriul interes a determinat starea de spirit a romanilor privitoare la alegeri, una de lehamite.
Cel mai indicat pentru a iesi din aceasta stare ar fi sa intelegem ce reprezinta votul fiecaruia dintre noi si sa ne insusim diferentele dintre obligatia si dreptul de a vota. Importanta pe care o acordam votului nostru este perceputa ca atare de catre persoanele carora li-l incredintam. Nu putem avea pretentia sa... citeste in continuare

6 comentarii:

aventoro spunea...

Votez Pantera Roz!

Ciprian D. spunea...

Fara indoiala votul fiecaruia conteaza!

Ramona spunea...

Si eu votez PANTERA ROZ :)

Miţă spunea...

Ma pregateam sa raspund cu un link la intrebarea: "Eu cu cine votez?", dar observ ca Pantera Roz are din ce in ce mai multi sustinatori. Va multumesc!

Georg spunea...

1.-DA'EU CU CINE VOTEZ?
...intreba Cetateanul Turmentat la toate colturile in O Scrisoare Pierduta (scrisoare compromitatoare..bunaaa.. la santaj politic in ALEGERILE de ATUNCI in VECHIUL REGAT) a lui I.L.Caragiale...

2.Era studiata in scoala drept COMEDIE, desi este o FARSA SATIRICA...

2.1.Comedie=..unde exista umor si unde RAZI, te DESTINDE...

2.1.1.PE VREMURI..radeam..ni se parea INCREDIBIL si haios...era nevinovata treaba..nu ne atingea..si era o ZONA NECUNOSCUTA noua...chestia cu multe partide..si coruptie... si santaj si presiuni poloitce la alegeri (ma rog, era caricatura de Socialism National..si alegerile erau de fapt inexistente...partidul unic si clasa jobagilor.

3. DAR ..
-doua la primarie..patru la prefectura (steagurile care nu ies la socoteala),
-santajul politic cu scrisori publicabile in PRESA (..si pac..la RAZBOIUL)
-NAVETA POLITICIENILOR de la un partid la altul
-MUIERILE din SPATE_adevarata putere (tarfe, neveste, cucoane, tate...TOATE SUNT DE FAPT IDENTICE, sunt fatete diferite ale acelui ETERN FEMININ (Goethe) local-adaptat...
-cumpararea voturilor, deturnarea lor...
-INCULTURA crasa a PUTERII
-SFIDAREA ALEGATORILOR
NERUSINAREA TOTALA, nesimtirea, tupeul, obraznicia eligibililor (ha..i-am pocnit cu catastiful neologistic)...

provocau ATUNCI rasul..noi eram superiori..traiam intr-o societate curata(?!!!), in care partide politice diverse nu existau (numa'una-i mama, vorba lui Bula) si nici murdaria politicianismului(?!!!...)..

4.DAR ACUM? Mai este O SCRISOARE PIERDUTA o COMEDIE (masca cu ranjetul coltului buzelor in sus)
sau este o TRAGEDIE (masca de jele(plansul, bre') cu coltul buzelor in jos?, deci ce este COMEDIE, TRAGEDIE sau FARSA?

5.Si pe cine atinge?

.6. Vorba ardeleanului din bancul cu neamtul turist cu masina care intreaba de drum in x-limbi europene, la care el ardeleanul, nepricepand, da din umeri..neamtu pleaca furios..
copilul..
-Tata, ai vast' cate limbi stia neamtu'ala?...

-S'APA LA CE I-O FOLOSÂT?....

(sa supravietuiti bine...cu Centrala Nucleara e pe vine)...

-S-APA LA CE I-O FOLOSÂT?...

Georg Schoenpflug von Gambsenberg

Ciprian D. spunea...

Draga Her G,
O scrisoare pierduta ramane o capodopera in sfera comediei romane, insa noi nu traim o tragedie, o comedie ori vreo farsa.
Consider ca toata drama romanului din sec XXI este faptul ca - individul - isi duce existenta intro simplitate desueta, neacceptand faptul ca pentru a manca paine trebuie sa si-o taie singur, asteptand painea feliata, alba - paradoxal - constient ca painea semialba e cea pe gustul sau.

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur